Haberler

Dha Yurt Bülteni-18

Şırnak'ta askeri helikopter düştü: 13 şehit (2) TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ: 13 ASKER ŞEHİT OLDUTürk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düşen Cougar tipi helikopterde bulunan 13 askerin...

Şırnak'ta askeri helikopter düştü: 13 şehit (2)

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ: 13 ASKER ŞEHİT OLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düşen Cougar tipi helikopterde bulunan 13 askerin şehit olduğu bildirildi. TSK'dan yapılan açıklama şöyle: "31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milleti'ne başsağlığı ve sabır diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Haber: ŞIRNAK,

===========================================

Çanakkale Belediyesi Ayvacıklı depremzedelere iftar yemeği verdi

ÇANAKKALE Belediyesi, geçen 6 Şubat da Ayvacık'a bağlı köylerde meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremde mağdur olan depremzedelere iftar yemeği verdi.

Çanakkale Belediyesi, geçen 6 Şubat da Ayvacık'ta meydana gelen ve 10 mahallede hissedilen depremde mağdur olan depremzedelere Ayvacık İlçe Pazaryeri'nde iftar yemeğine verdi. Davete, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Ayvacık Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Ünal Şahin, Küçükkuyu Belediye Başkanı CHP'li Cengiz Balkan, CHP Çanakkale İl Başkanı Nejat Önder, vatandaşlar ve depremzedeler katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından okunan ezanla davetliler orucunu açtı.

Yemeğin ardından konuşan ve depremde özellikle Tuzla, Yukarıköy ve Gülpınar'ın çok etkilediğini belirten CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Allah'a şükür bir ölüm yok. Ama sonuçta depremden hasar gören köyler var. Köylülerin evlerinde yıkımlar var. Deprem uzun sürdü. Defalarca sarsıntılar oldu. Dolayısıyla depremzedelerin moral ve motivasyonunda bir bozukluk oldu. Depremzedelerle biz daha önce Çanakkale'de kahvaltıda bir araya geldik. Sportif faaliyetlere de onları misafir etmiştik. Bu akşam da o bölgenin köylüleriyle bir iftar programı yapalım dedik. En azından onlara dayanışma içerisinde olduğumuzu, onları unutmadığımızı ve bir sıkıntıları olduğunda onların yanında olduğumuzu ifade etmek istedik. Mübarek Ramazan Ayı'nda bir kez daha acılarını hafifletmek için böyle bir organizasyon yaptık" dedi.

İftar yemeğine katılan depremzedeler ise, Çanakkale Belediyesi'ne düzenledikleri iftar yemeğinden dolayı teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------------

İftar yemeğinden görüntü

Depremzedelerden görüntü

Ülgür Gökhan'ın konuşmasından görüntü

Depremzede vatandaşın açıklamasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ - İpek GÜNEY / AYVACIK (Çanakkale),

============================================

Halı sahada bacağına tel girdi

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde halı sahada top oynayan 17 yaşındaki Enes Çulha'nın bacağına saha kenarında örülü olan tel girdi. İtfaiye, Enes Çulha'nın bacağına giren teli kesti. Hastaneye kaldırılan gencin bacağındaki tel çıkarıldı.

Olay, Körfez Esentepe Mahallesi Hamit Kaplan Caddesi üzerindeki halı sahada meydana geldi. Arkadaşları ile futbol oynayan Enes Çulha sahada tellerin arkasına kaçan topu almak için yaslandığı sırada tel sol bacağına girdi. Bir süre kendini kurtarmaya çalışan Enes Çulha arkadaşlarından yardım istedi. Enes Çulha'nın bacağına giren teller çıkarılamayınca itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi gencin bacağına giren teli kesti. Enes Çulha 112 Acil ekibi tarafından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan operasyonla Enes Çulha'nın bacağına giren tel çıkarıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

-Çocuğun hastaneye girişi

-Acil detay

-Halı sahadan detay oyun oynayan çocuklar

Haber: Faruk KIYAK/KÖRFEZ(Kocaeli),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludere Şenoba Şırnak Tsk Politika Güncel Haberler

title