Haberler

Dha yurt bülteni - 18

HDP önündeki eylemde 8'inci gün; aile sayısı 20 oldu (6)AK PARTİ'Lİ DEMİRBAĞ'DAN ZİYARETAK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Diyarbakır'da çocuklarının bulunması için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

HDP önündeki eylemde 8'inci gün; aile sayısı 20 oldu (6)

AK PARTİ'Lİ DEMİRBAĞ'DAN ZİYARET

Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Diyarbakır'da çocuklarının bulunması için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti. Iğdır'da kayınpederi Abdullah Apakar'ın, PKK'lı teröristlerce kaçırılıp, katledildiğini hatırlatan Demirbağ, ailelerin eylemlerine destek verdiğini söyledi. Demirbağ, şunları ifade etti:
"Bu ailelerin onurlu duruşlarına destek vermek için buraya geldim. Ciğerleri dağlı annelerimizin evlatlarına kavuşabilmek umuduyla başlatmış oldukları bu onurlu direniş dolasıyla buraya geldim. Ben de yıllar önce PKK tarafından kaçırılarak şehit edilen, Iğdır'da Botan aşiretine mensup kanaat önderi, kayınpederim Abdullah Apakar'ın damadıyım. Bu acıyı yüreğinde hisseden bölge milletvekili olarak bacılarımıza, annelerimize destek vermek, yanlarında olabilmek için buraya geldim. Kendilerine Allah sabırlar versin. İnşallah bu duruşları, bu direnişleri mutlu bir sonla neticelenir diliyorum. Gerek PKK, gerekse siyasi uzantısı HDP üst yöneticilerinin, hatta milletvekillerinin hiç birinin çocuğu dağa çıkmazken, dağa çıkarılmazken, hatta ve hatta kolejlerde okurken, Avrupa'da, İngiltere'de, Amerika'da tahsil görürken, lüks hayatlar yaşarken, ekmeğinin derdinde olan bu ailelerin çocuklarının dağa çıkarılmasına 'dur' demek için, içinde zerre kadar insan sevgisi taşıyan herkesi Kürt çocukları üzerinde bölge gençleri üzerinde oynanan bu haince oyuna 'dur' demek için, dağa çıkarılan çocukların da dönmesine vesile olmak için, bu direnişe destek olmaya çağırıyorum, duyarlı olmaya davet ediyorum."

Görüntü Dökümü
---------
-Zülfü Demirbağ'ın ailelerle buluşması
-Zülfü Demirbağ'ın konuşması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mücahit YOLCU-Emrah KIZIL-Mehmet Mucahit CEYLAN-Nurettin FİDANCAN /DİYARBAKIR,


==================

İncir işçilerinin bulunduğu cip uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 5 yaralı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, incir işçilerini taşıyan cipin uçuruma yuvarlandığı kazada 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
Kaza, bugün saat 13.30 sıralarında, Nazilli'nin kırsal Bağcıllı Mahallesi'nin Aşağı Bağcıllı Mevkii'nde meydana geldi. Bozdoğan ilçesinden Nazilli'nin Bağcıllı Mahallesi'ne incir toplamaya giden tarım işçilerini taşıyan Özkan Şahan (30), kullandığı cipin direksiyon hakimiyetini yitirdi. Yol kenarından uçuruma yuvarlanan cipteki sürücü Özkan Şahan (30) ile tarım işçileri Gözde Çeltiklioğlu (23), Firdevs Erdem (55), Işılay Çiftçioğlu (17), Günnur Çeltiklioğlu (48) ve Aynur Üstün (47) yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kaza yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları, ambulanslarla, Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan yaralılardan Aynur Üstün, hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların tedavisinin sürdüğü, hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.
Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
-----------
Nazilli Devlet Hastanesi Acil girişi önünden görüntü
112 Acil Servis ambulanslarından görüntü.
Yaralılardan görüntü
Yaralıların ambulanstan indirilişleri
Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın),

==================

Keşiş Dağı'nın zirvesi beyaza büründü

Erzincan'da öğlen saatlerinden itibaren etkisini gösteren yağmurla birlikte hava sıcaklığı düşerken, 3 bin 549 metre yüksekliğindeki Keşiş Dağı'nın zirvesi beyaza büründü.

Kentin bazı kesimlerinde yağmur nedeni ile hava sıcaklığı düştü, öğleden sonra da yüksek kesimlere kar yağmaya başladı. Kentin kuzey kısmında bulunan, deniz seviyesinden 3 bin 549 metre yükseklikteki Keşiş Dağları'nın zirvesi kar yağışının ardından beyaz örtüye büründü. Vatandaşlar, mevsim itibariyle kış hazırlıklarını yapmaya başladıklarını belirterek, havaların bundan sonra daha da soğumasını beklediklerini söyledi.

Görüntü Dökümü
-----------
-Karlı dağın zirvesinden genel detay görüntü

Haber-Kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN, -

==================

Şırnak'ta DEDAŞ binasının temeli dualarla atıldı

Şırnak'ta 2016 yılında PKK'lı teröristlerin hendek eylemleri sırasında Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin tahrip olan binanın yerine inşa edilecek merkezin temeli dualarla atıldı.
Şırnak kent merkezinde terör örgütü mensuplarının hendek ve barikat eylemlerinde tahrip edilen yer arasındaki Dicle Elektrik İl Müdürlüğü binası, yeniden inşa ediliyor. 3 bin metre karelik kapalı alan üzerine kurulan yeni binanın temel atma töreni, Dicle Elektrik Genel Müdürü Murat Karagüzel, Şırnak Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Yılmaz, 23'üncü Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Müftüsü Ramazan Tolan ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.
Temel atma töreninde konuşan Dicle Elektrik Genel Müdürü Murat Karagüzel, Şırnak'ın gelişmesine önemli hizmetler sunacaklarını ifade ederek, "2016 yılındaki hoş olmayan olaylarda binamız çok ciddi bir şekilde zarar gördü. Sonrasında biz değişik yerlerde hizmet sunduk. Şırnak için, Şırnak'ın gelişmesi için biz süreklilik arz etmesi için hizmet binamızın yeniden yapılmasına karar verdik. Gerekli ödenekler ayarlandı. Yapacağımız bina yaklaşık 3 bin metre kare kapalı alana sahip bir bina olacak. ve gelecek yılın Haziran ayında hazır olacak. Biz buraya şirket olarak 10 milyon TL'lik bir yatırım yapmış olacağız. Şırnak için güzel bir yatırım olacak. Biz Şırnak'ın gelişmesine, ilerlemesine değerli hizmetler sunmaya çalışacağız" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından İl Müftüsü Ramazan Tolan tarafından okunan dualarla binanın temeli atıldı.

Görüntü Dökümü
------------
-Temel atma törenine katılanlar
-DEDAŞ bölge müdürünün konuşması
-Temel atma töreni
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,

====================

Sivas'ta, deprem ve KBRN tatbikatı gerçeği aratmadı

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen deprem ile Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tatbikatı gerçeğini aratmadı.
Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen deprem ve KBRN tatbikatına Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli ile hastane çalışanları katıldı. Senaryo gereği, Sivas'ın Ulaş ilçesinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası hastanenin biyokimya laboratuvarında patlama meydana geldi. Patlama sonrası labarotuvarda yangın çıktı. Yangın sonrası bölgeye ekipler sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, özel kıyafetli ekipler alanda biyolojik ve radyasyon tehlikesi nedeniyle koruma bantlarını oluşturdu. Ekipler, kazazedeleri dekontaminasyon çadırına taşıdı. Çadırda, kimyasaldan temizlenen yaralılar, müşahede çadırına alındı. Yaralılar daha sonra ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Tatbikat başarıyla tamamlandı.
Hastane Basın Sorumlusu Hikmet Erdem tatbikat hakkında bilgi vererek,"Yangın esnasında personelin ne yapması gerektiği, hastaları nasıl kurtarabilecekleri ve hastaların canına zarar gelmeden tahliye edebileceklerini öğretmek amacıyla bu tatbikatı gerçekleştirdik. Sivas İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, İl Sağlık Durum Müdürlüğü ekipleri, itfaiye ekipleri, Kızılay Şube Müdürlüğü, 112 acil servis çalışanları, hastane olay yönetim ekibi ve hastane idare personelinin katıldığı tatbikat, hastane bölgesinde her an oluşabilecek biyokimya laboratuvarında kimyasal sızıntı nedeniyle çıkan yangınla başladı. Yangın sonrası yangından etkilenen görevliler ve personeller tahliye edildi. Tahliye edilen hastalara, hastane bahçesinde kurulan Sahra Hastanesinde sağlık görevlileri tarafından anında müdahale edildi. Senaryo gereği gerçekleşen tatbikat başarıyla sonuçlandırıldı" dedi.

Görüntü Dökümü
-----------
-Tatbikattan görünütler
-Kurtarma çalışmaları
-Açıklama

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI-Uğur YİĞİT/SİVAS,

==================


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır AK Parti Elazığ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
title