Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

Gökova Körfezi'ndeki deprem Ege kıyılarını sarstı -EKİSTANKÖY'DEKİ TAHLİYE EDİLEN 212 TÜRK BODRUM'A GELDİEge Denizi'nde, Gökova Körfezi'nde meydana gelen depremin vurduğu Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'nda 39 yaşındaki Sinan Kurtoğlu ile bir İsveçli turist yaşamını yitirirken 5'i ağır...

Gökova Körfezi'ndeki deprem Ege kıyılarını sarstı -EK

İSTANKÖY'DEKİ TAHLİYE EDİLEN 212 TÜRK BODRUM'A GELDİ

Ege Denizi'nde, Gökova Körfezi'nde meydana gelen depremin vurduğu Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'nda 39 yaşındaki Sinan Kurtoğlu ile bir İsveçli turist yaşamını yitirirken 5'i ağır 80'den fazla kişi de yaralandı. Depreme Yunanistan'da yakalanan Türk vatandaşları için İstanköy Adası'na Bodrum'dan 'Asım Kaptan, Hızır Reis ve Aegean Jet isimli üç feribot gönderildi. Feribotlardan Asım Kaptan, 4'ü yaralı 212 Türk yolcu ile bugün saat 16.00 sıralarında Bodrum'a döndü. Yaralı yolculardan ikisinin Selim Çaydanlı ve Utku Hasdemir olduğu öğrenildi. Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'nde yanaşan feribottaki 4 yaralı, burada hazır bekletilen ambulanslarla alınıp, Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Diğer yolcular ise gümrük işlemlerinin ardından limandan kendi imkanlarıyla ayrıldı. Diğer iki feribotun da adadaki kalan yolcuları getirmesiyle, tahliye işlemininin tamamlanacağı bildirildi.

ÇİFTLİK MAHALESİ'NDE 30 EV HASAR GÖRDÜ

Bodrum'un kırsal Çiftlik Mahallesi Muhtarı Halit Köse, depremde mahallerindeki 30 evin zarar gördüğünü belirtip, listeyi Valilik tarafından oluşturulan kriz masasına ilettiklerini söyledi.

Çiftlik mahallesinde yaşayan evli ve iki çocuk, 5 torun sahibi Gülsiye Köse (75) "Hava sıcak diye evin dışında çardakta yatıyordum, toprak gümbürledi, gök gürledi, ne olduğunu anlayamadan ev sallanmaya başladı. Önce park halindeki otomobilin üzerine sonra odalara taşlar düştü. Eğer dışarıda açık havada yatmasaydım, enkaz altında kalıp ölebilirdim. Canımızı zor kurtardık. Bu yaşıma kadar böyle bir deprem görmedim. Baba, dede yadigari 150 yıllık evimiz büyük hasar gördü" dedi.

Deprem sırasında evde oğlu Mustafa Köse (48), eşi Gülizar Köse (63) ve kardeşi Ayşe Baş (78) ile oturduğunu belirten üç çocuk, 4 torun sahibi 80 yaşındaki Hüseyin Köse de "Hava çok sıcak ve bunaltıcıydı. Otururken, bir anda sallanmaya başladık. 'Geçer' diyerek, bekledik ancak tam tersine şiddetlendi. Terliklerimizi dahi giyemeden dışarı fırladık, ardından çatı çöktü, ev kullanılmaz hale geldi. Bodrum böyle deprem görmedi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Çiftlik Mahallesi'ndeki depremde zarar gören evlerin görüntüsü

-Evi depremde zarar gören Gülsiye Köse ile röp.

-Evi depremde zarar gören Hüseyin Köse ile röp.

-Depremde enkaz altında kalaraka hasar gören otomobilin görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yaşar ANTER - Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

==========================================

Şehit öğretmenin adı, son olarak geçtiği yola verildi (2)

ŞEHİT ÖĞRETMEN NECMETTİN YILMAZ BULVARININ TABELASI TÖRENLE AÇILDI

Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldıktan sonra şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın ismi bir bulvara verildi. Şehit Necmettin Yılmaz'ın son olarak geçtiği Tunceli-Erzincan karayolunun, Tunceli içinden geçen 6 kilometrelik kısmına isminin verilmesi töreninde konuşan Vali Tuncay Sonel, belediye meclisini olağan üstü toplayarak, bu kararı hızla aldıklarını söyledi.

Şehit Necmettin Yılmaz isminin bulvara verilmesi için düzenlenen törene Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Milli Eğitim Bakan yardımcısı Orhan Erdem, CHP Grup Başkan vekili Levent Gök, CHP milletvekilleri Gürsel Erol, Muharrem İnce, Tuncay Özkan, Haluk Pekşen, Gülay Yelekçi, Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Tunceli Valisi ve Belediye Başkan vekili Tuncay Sonel, belediye meclisini olağan üstü toplayıp bu kararı hızla aldıklarını belirterek, "Teröristlerce kaçırıldıktan sonra hunharca katledilen öğretmenimiz, hepimizi derin üzüntüye boğmuştu. Tunceli'nin terörle değil, doğal güzellikleri, eğitimi, turizmi, Munzur çayı, Ters Lalesi ve güzellikleri  ile anılmasını istiyoruz ve bu yönde çaba gösteriyoruz. Birlik ve beraberlik içinde yaşayan bir Tunceli halkı var, herkes vatansever burada. Terör hak ettiği cevabı alacak, ki alıyor zaten. Şehit öğretmenimizin ismini belediye meclisini olağan üstü toplayarak Tunceli - Erzincan karayolunun 6 kilometrelik kısmına verdik. Necmettin öğretmenin ismi burada ebediyete kadar anılacak."dedi.

BAKAN YARDIMCISI: CHP'NİN TERÖRE KARŞI YÜRÜYÜŞÜ ÇOK ÖNEMLİ

Daha sonra konuşan Milli Eğitim Bakan yardımcısı Orhan Erdem ise CHP'nin teröre karşı yapacağı yürüyüşün çok önemli olduğunu belirterek, "Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. Milli Eğitim Bakanlığı olarak teröre karşı bugüne kadar 161 öğretmenimizi şehit vermişiz. Bunların içinde 31 öğretmenimiz Tunceli'de şehit edilmiş. Bu yıl iki öğretmenimizi teröre şehit verdik. Aybüke öğretmen ve Necmettin öğretmeni şehit verdik. Tunceli halkı teröre karşıdır, bunu biliyoruz. Bugün Tunceli halkı önemli bir adım daha atıyor ve teröre karşı yürüyüş yapacaklar. Tunceli'de 31 öğretmenimiz teröristlerce şehit edilmiş. Burada böyle bir çıkışın yapılması çok önem arz ediyor. Terör hep hainlik yapmıştır, arkadan vurmuştur. Teröristler başka ülkelerin kuklasıdır. Biz bunlara gerekli cevapları veriyoruz. Buradan CHP yetkililerine teşekkür ediyorum. CHP İl Başkanı ve Milletvekili Gürsel Erol'un teröre karşı yaptıkları çıkışlar çok önemliydi. Yapacakları teröre karşı yürüyüş önem arz ediyor."diye konuştu.

CHP'Lİ GÖK VALİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Törende konuşan CHP Grup Başkan vekili Levent Gök ise Tunceli'nin tarihe not düştüğünü belirterek, "Genç bir öğretmenimizin alçakça katledilmesinden sonra Tunceli ayağa kalkı. Terörün gerçek yüzünün sergilendiği çok üzücü bir hadiseyi yaşadık. Ama Tunceli Türkiye'ye önder olacak bir girişim başlattı.Tunceli halkı terörden medet umanlara karşı yüreklice bir duruş sergiliyor. Terörün asla hedefine ulaşamayacağı, sorunlarımız varsa diyalog yoluyla çözülmesi gerektiği konusunda Tunceli halkı duyarlılığını belirtiyor.Şiddet ve terörden uzak bir Tunceli ve Türkiye diliyoruz. Biz bugün Tunceli halkının bu haklı haykırışına katkı sağlamak ve destek olmak, ülkemizin geleceği, esenliği adına buradayız. Genç öğretmenimizin adının bu bulvara verilmesini sağlayan valimizi ve diğer yetkilileri kutluyor, teşekkür ediyorum. Geleceğimize daha güvenle bakmamız açısından herkesin terörü amasız bir şekilde reddetmesi gerekiyor. Biz bunun için buradayız."dedi.

Konuşmaların ardından okunan dualardan sonra Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz tabelasının kurdelası kesilerek, açılışı yapıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Vali'nin konuşması

Milli Eğitim Bakan yardımcısının konuşması

Levent Gök'ün konuşması

Tabelanın açılışı

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Ferit DEMİR-Serdar SUNAR-Ahmet ÜN/TUNCELİ, -

===================================

Tartıştığı ağabeyini tüfekle vurdu

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde Şevket Nazlı (32) tartıştığı ağabeyini av tüfeğiyle göğsünden vurarak ağır yaraladı.

Olay, ilçeye bağlı Mustafa Kemal Mahallesi 575 sokak üzerinde bulunan bir iş yerinde meydana geldi. Şevket Nazlı ile ağabeyi Erkan(38) arasında alacak-verecek meselesi nedeniyle tartışma çıktı. Çıkan kavgada Erkan Nazlı kardeşine yumruk attı. Öfkelenen Şevket Nazlı, iş yerinde aldığı av tüfeğiyle ağabeyini göğsünden vurdu. Ağır yaralanan Erkan Nazlı ambulansla hastaneye kaldırılırken olay yerine gelen polis Şevket Nazlı'yı gözaltına aldı. Polis otosuna alınan Şevket Nazlı, bu sırada yanından geçen bayana dönerek, 'vurdu vurdu, sesimi çıkarttım mı' demesi dikkat çekti.

Erkan Nazlı'nın durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Olay yerindeki polisler ve çevre güvenliği alınması

Polis aracının görüntüsü

Zanlıya kelepçe takılması

Araca getirilmesi

Zanlının konuşması

SÜRE: 01'48"  BOYUT: 80 MB

Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY),

====================================

Rus savaş gemisi Çanakkale Boğazı'ndan geçti

ÇANAKKALE Boğazı'ndan geçen 158 borda numaralı Rus savaş gemisi 'Caesar Kunikov', Marmara Denizi'ne doğru yol aldı.

Bugün saat 15.00'de Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giren 112 metre boyundaki 'Caesar Kunikov' adlı Rus savaş gemisi, saat 16.20'de, Çanakkale önlerine ulaştı. Kilitbahir Kalesi ile Kilitbahir Köyü'nde dağdaki 'Dur Yolcu' yazısının önünden geçen savaş gemisi, 16.50'de boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu'nu döndükten sonra Marmara Denizi'ne yol aldı. Geminin Çanakkale Boğazı'ndan geçişi sırasında güvertesinde can yelekli personelin olması dikkat çekti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Çanakkale Boğazı'ndan geçen Rus savaş gemisinden görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

====================================

Mersin'de İsrail protestosu (2)

TARSUS'TA DA EYLEM YAPILDI

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde de 12 sivil toplum kuruluşunun üyeleri İsrail'in Mescid-i Aksa uygulamalarını protesto etti. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Erdemli İnsanlar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yılmaz Alinç, İslam ülkelerindeki kargaşalarda İsrail'in parmağı olduğunu belirterek, "İsrail, Müslümanları katletmeye ve Mescid'i Aksa'da namaz kılınmasına varan engellemeleriyle aşağılık davranışlarına devam etmektedir. Bizler çok iyi bilmekteyiz ki, Ortadoğu'da akan bütün kanların, bütün iç çekişme ve savaşların, bütün terör olaylarının arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak Allah'ın lanetlediği Siyonist İsrail vardır. Kudüs'ün özgürlüğü ümmetin özgürlüğü demektir" diye konuştu. Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Küçük Minare önündeki vatandaşların Türk bayrağını tutmaları

Küçük Minare camisinden görüntü

Filistin bayrağı ve Türk bayrağının görüntüsü

Alanda toplananlardan görüntü

Basın açıklaması yapılması

Basın açıklaması sırasında atılan sloganlar ve tekbir

Dua okunması

SÜRE: 06'53"  BOYUT: 219 MB

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN/TARSUS(MERSİN),

=====================================

İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi

DENİZLİ'deki Anadolu Gençlik Derneği, 20 sivil toplum kuruluşunun da desteğiyle, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya getirdiği giriş yasağına karşı eylem yaptı.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatması sebebiyle yurt genelinde protesto gösterileri düzenledi. İsrail'in Müslümanlara karşı katı tutumuna tepki göstermek amacıyla Denizli'de de eylem yapıldı. Cuma namazı sonrası 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda düzenlenen eyleme, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Yardımcısı Eyüp Akbal, Memur-Sen Denizli İl Başkanı Osman Tavşan, Anadolu Gençlik Derneği Denizli İl Başkanı Hamza Öztürk ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve göstericiler katıldı. 20 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği eylemde, göstericiler, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıdı. Göstericiler ayrıca, 'İsrail'in Müslümanlara attığı füzelerin yarısını Müslümanlar İsrail'e atsa, akşam çayını Kudüs'te içeriz', 'Gün gelecek öyle bir tokat atacağız ki hayatı gözünün önünden Gazze gibi geçecek' yazılı pankartlar açtı. Eylemde "Denizli'den Kudüs'e direnişe bir selam", Ne ABD, ne AB, İslam birliği" sloganları atıldı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Denizli Müftüsü Mehmet Aşık dua ettirdi.

"ZULMÜ GÖRMEZDEN GELMEK UTANÇ VERİCİ"

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, İsrail'in Müslümanlara karşı küstah tutumunun devam ettiğini savunarak Müslümanları Mescid-i Aksa'ya sokmamak için elinden geleni yaptığını dile getirdi. Öztürk, İsrail'in istediği zaman Mescid-i Aksa'ya girişleri engelldiğini ve ezanı susturduğunu belirterek, "İsrail'in varlığına alışmak, İsrail ile normalleşmeyi kabul etmek ve yapılan zulmü görmezden gelmek her Müslüman için utanç vericidir. İsrail'in yaptıkları karşısında duyarsız kalmayacağız. İslam ülkelerinin terörist İsrail ile ilişkilerini normal hale getirmesini ve geliştirmesini onaylamıyoruz. İsrail, er yada geç yaptıklarının hesabını verecek. Bizi üzen yapılanlar karşısında İslam ülkelerindeki yöneticilerin ve Müslüman topluluğun sessiz kalmasıdır. İsrail büyükelçisinin geldiği gibi geri gönderilmesini, İsrail'le 28 Haziran 2016'da imzalanan anlaşmanın yırtıp atılmasını, İsrail ile hiçbir ticari anlaşmanın imzalanmamasını ve ticari ilişkilerin kısa sürede sıfırlanmasını istiyoruz" dedi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Eylemcilerden görüntü

-Sloganlardan görüntü

-Müftü Mehmet Aşık'ın dua ettirmesinden görüntü

-Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk'ün açıklamasından görüntü

Haber: Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ,

=======================================

Karabük'te İsrail protestosu

KARABÜK'te yaklaşık 150 kişi, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya girişte uyguladığı kısıtlamaları basın açıklaması ile protesto etti.

Kemal Güneş Caddesi'nde toplanan Karabük Anadolu Gençlik Derneği üyesi ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcisi yaklaşık 150 kişi, 'Müslüman uyuma mescidine sahip çık', 'Kahrolsun İsrail', 'Avrupa değil İslam Birliği', 'Siyonist İsrail Filistin'den defol' sloganları atıp tekbir getirdi. Kuran-Kerim okundu, dua edildi.

Basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Karabük Şube Başkanı Aziz Gündoğdu, "İslam ülkelerinin terörist İsrail ile olan ilişkilerini normal hale getirmesini, sürdürmesini ve geliştirmesini onaylamıyoruz. Merhum Erbakan hocamızın İsrail'in diplomasiden değil ancak güçten anladığına dair söylemine inancımız tamdır. Müslümanlar birlikte hareket ettiğinde küstah İsrail'in ne kadar çaresiz kalacağını biliyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından tekbir getiren grup dağıldı.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Kalabalıktan detay

-Basın açıklaması

Süre: (02.07) Boyutu: (96 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Denizi Kos Adası Tunceli İsrail Politika Güncel Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

title