Haberler

DHA YURT BÜLTENİ - 13

Kars'ta fırtına, çatıları uçurduKars'ta fırtına etkili olurken, Kafkas Üniversitesi yerleşkesindeki fakülte binalarının çatıları uçtu.

Kars'ta fırtına, çatıları uçurdu

Kars'ta fırtına etkili olurken, Kafkas Üniversitesi yerleşkesindeki fakülte binalarının çatıları uçtu.
Kentte, saat 13.30 sıralarında, şiddetli rüzgar etkili olmaya başladı. Fırtına, günlük yaşamı olumsuz etkilerken, rüzgarın saatteki hızı, 100 kilometreyi buldu. Fırtınada, Kafkas Üniversitesi yerleşkesindeki başta hastane olmak üzere bazı fakülte binalarının çatıları uçtu. Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ve garajın çatıları, şiddetli yerinden sökülüp, metrelerce savruldu.

Görüntü Dökümü
------------
-Uçan çatılar

Haber: Orhan Kemal OKTAY/SELİM (Kars),

======================

Dikili'de 4 ay önce boşanan genç kadın öldürüldü

İzmir'in Dikili ilçesinde, 2 çocuk annesi Zümrüt Er (20), eski eşi Ertan K.  (21) tarafından darp edildi, kayınpeder Özkan K.  (45) tarafından ise pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Cinayetle ilgili gözaltına alınan kayınpeder Özkan K. ile eski eş Ertan K. tutuklandı. Toprağa verilen Er'in cenaze törenine katılan Dikili Kadın Platformu üyeleri, yeni bir kadın cinayetinin daha işlenmesine tepki gösterdi.
Dikili'de İsmetpaşa Mahallesi'nde yaşayan ev hanımı Zümrüt Er, 2 çocuğunun babası pazarcı Ertan K. ile anlaşamadıkları için yaklaşık 4 ay önce boşandı. İddiaya göre geçen perşembe gecesi Ertan K., Zümrüt Er'i evine giderek önce darp etti, ardından ikinci katın 4 metre yüksekliğindeki merdivenden aşağı itti. Ayağı kırılan Zümrüt Er yerde yüzüstü yatarken, iddiaya göre, bu kez yine pazarcı olan kayınpederi Özkan K. yanına gelerek sırtı dönük kadına pompalı tüfekle 4 el ateş etti. Baba ve oğlu, olay yerinden kaçtı. Yakınları Er'i otomobille, Dikili Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastanede tedaviye alınan Zümrüt Er, kurtarılamadı. Olay sonrası Özkan K. ve Ertan K., polise teslim oldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen baba-oğul tutuklandı.
TOPRAĞA VERİLDİ
Öldürülen Zümrüt Er için Dikili Merkez Camisi'nde öğlende cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine yakınları, Dikili Kadın Platformu üyeleri ve Dikilili kadınlar da katıldı. Cemaatin cenaze namazının kılmasını izleyen ve bitiminin ardından tabutun başına gelen kadınlar, Er'in naşını omuzladı. Zümrüt Er'in naşını, cenaze aracına teslim eden kadınlar, ardından aracın önünde 1 kilometre yürüyüp mezarlığa ulaştı. Zümrüt Er, gözyaşları içinde toprağa verildi.
KADINLAR TEPKİ GÖSTERDİ
Cenazeye katılan kadınlar, Dikili Kabristanı'na kadar yaptıkları yürüyüş sırasında sıklıkla "Kadın cinayetlerine son", "Adalet istiyoruz" ve "Kadına uzanan eller kırılsın" sloganları attı. Dikili Kadın Platformu üyesi Gülay Demir, "Üzüntümüz derin, acımız büyük. Gözyaşları içinde Zümrüt'ümüzü toprağa verdik. Yaşanan bu cinayetin hesabını soracağız. Süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Adalet istiyoruz" dedi.
AMCASININ OĞLU ANLATTI
Zümrüt Er'in amcasının oğlu Orhan Er ise, "Boşanmalarının ardından Zümrüt'ün babası çok sık tehdit telefonları alıyordu. Olay gecesi kayınpeder ve üç oğlu, ilk önce otomobille Zümrüt'ün evinin önünden birkaç kez geçiyor. O sırada araçta olan eski eş Ertan K., evin anahtarını evde unutan ve annesinin eve dönmesini bekleyen Zümrüt'ü merdivenlerde otururken görüyor. Araçtan inip merdivenlerden çıkarak Zümrüt'ü darp etmeye başlıyor. Sonra Zümrüt'ü yaklaşık 4 metre yükseklikten yan taraftaki boş arsaya atıyor. Zümrüt buradan düşünce ayağı kırılıyor. Kayınpederi ise araçtan inerek yerde yüz üstü yatan Zümrüt'e sırtından 4 el ateş ediyor ve sonra hızla uzaklaşıyorlar. Daha sonra biz ailesi olarak Zümrüt'ü o halde bulunca, hemen hastaneye götürdük. Ancak tüm çabalara rağmen kurtaramadık" dedi.

Görüntü Dökümü
---------
-Ölen Zümrüt Er'in fotoğrafı
-Cenaze töreninden görüntü
-Naaşın kaldırılması
-Kadınların tabutu taşıması
-Kadınların yürüyüşü
-Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Oben ULU / DİKİLİ (İzmir),

======================

Ankara'dan bir grup gazi, Bursa'da darp edilen Gazi Karaman'ı ziyarete geldi

Ankara'da yaşayan bir grup gazi, oturduğu kafede ayağını uzattığı gerekçesiyle darp edilen Kuzey Irak Gazisi Ömür Karaman'ı Bursa'ya gelerek ziyaret etti.
2000 yılında vatani görevini yaptığı sırada, Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle ağır yaralanarak gazi olan ve yüzde 92 engelli raporu bulunan Ömür Karaman, Kurban Bayramı tatili için geldiği Bursa'nın Gemlik ilçesinde özel bir şirket tarafından işletilen kafeye oturdu. İddiaya göre Karaman, kafede otururken, ayaklarını sandalyeye uzattığı gerekçesiyle kendisine tepki gösteren kişilerce darbedildi. Gazi olduğunu belirtmesine rağmen yaklaşık 20 kişi tarafından dövüldüğünü belirten Karaman, olayın ardından hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Darp raporu alan Gazi Karaman, saldırganlardan şikayetçi oldu.
"GAZİ KARAMAN'A YAPILAN SALDIRI BİZİ DERİNDEN YARALADI"
Olaydan sonra başta Bursa Valisi Yakup Canbolat olmak üzere birçok kişi Gazi Karaman'ı evinde ziyaret etti. Bugün ise Ankaralı bir grup gazi, Karaman'a geçmiş olsun dileklerinde bulunmak ve ona moral vermek için Bursa'ya geldi. Ankara'dan gelen gazileri gören Ömür Karaman mutluluğunu gizleyemedi. Gazi Ömür Karaman'a yapılan saldırının kendilerini derinden yaraladığını belirten Gazi İzzet Ertunç, "Gaziler olarak bu olayı kınıyor ve lanetliyoruz. Şehitler ve gaziler bu ülkenin tapu senedidir. Gazilerimize yapılan her türlü saldırı, aslında birlik beraberliğimize ve vatanımıza yapılmış olmaktadır. Dün vatan savunmasında beraberken bugün arada omuz omuza olduğumuz arkadaşımız Gazi Ömür Karaman'a yapılan saldırının faillerinin hak ettiği cezayı bulacağına ve bundan sonra benzer olayların yanşanmaması için yetkililerin gereken tüm tedbirleri alacağına olan inancımız tamdırö dedi.
"ÇOK MUTLUYUM"
Gelen gazi arkadaşlarının kendisini en iyi anlayan kişiler olduğunu belirten Gazi Ömür Karaman, "Sizler benim üzüldüğümü, ağladığımı anlarsınız. Gelen gazi arkadaşlar benim gibi hayatını sürdüren insanlar. O yüzden beni çok iyi anlarlar. Bu yaşanan olayla gazilik gurur ve onurumuz ayaklar altına alındı. Ne kadar konuşsak da boş. Devletin gururu ayaklar altına alındı. Biz gaziler bu devlet gururunu taşıyan insanlarız. Arkadaşlarım geldiği için çok mutluyumö diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
-------------
-Darp Edilen Gazi Karaman'dan görüntüler
-Ankara'dan ziyarete gelen bir grup Gazi'den görüntüler
-Detaylar
-Gazi Karaman ile röportaj
-Ankara'dan gelen Gazi İzzet Ertunç ile röportaj

Süre: 3.32 Boyut: 395 MB

Haber-Kamera: Muammer İRTEM/BURSA,

=================

Narmanlı Aşık Sümmani şenlikleri başladı

Erzurum'un Narman İlçesi'nde Belediye Başkanlığı tarafında düzenlenen Aşık Sümnani'yi Anma Şenliklerinin 20'ncisi Sümmani'nin türbesinin bulunduğu Samikale Köyü'nde halk ozanları dinletisiyle başladı. Sümmani'nin doğup büyüdüğü evi, köy mezarlığındaki türbesi ve bade içtiği Ablak Taşı ziyaretiyle devam eden etkinlikler, panel ve konser programıyla son bulacak.
Sabah saatlerinde Samikale köyünde Sümmani'nin türbesinin karşısındaki bir bahçede düzenlenen programa Narman Kaymakam vekili Oltu Kaymakamı Şenol Turan, Belediye Başkanı Burhanettin Eser, Aşık Sümmani'nin torunu Hüseyin Sümmanioğlu, Bursa Nenehatun Dernek Başkanı Rabia Gülen, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, köy muhtarlığı ve vatandaşlar katıldı. Halk ozanları Hüseyin Sümmanioğlu, İsrafil Taştan, Ali Serhati, Ertuğrul Ataç, Fuat Çerkezoğlu, Zakir Tekgül, Abubekir Zamani, Baki Çetin, Mevlüt Mertoğlu ve Beyzade Arslan, Sümmani'ye ait değişleri saz ve sözleriyle dile getirdiler.
Narman Belediye Başkanı Burhanettin Eser, Aşık Sümani'yi anma etkinliklerini bundan sonraki yıllarda daha da zengin programlarla devam ettireceklerini söyleyerek, Aşık Sammani'nin evini de müzeye çevireceklerini belirtti. Aşık Sümmani'nin torunu Hüseyin Sümmanioğlu da Aşık Sümmani'nin ülke genelinde tanıtımının sağlanması ve üniversitelerde de tez konusu olarak ele alınmasını istedi. Sümmani'yi anma etkinlikleri akşam saatlerinde sanatçılar Edanur Kandil, Narmanlı Selim, Seda Avcıoğlu Konseri Abdullah Erkal, İsmail Bingöl, Aysun Gültekin ve Grub Abdal konseriyle son bulacak.

Görüntü Dökümü
------------
Sümmani'nin türbesi
Etkinliklerden detaylar
Aşıkların değişleri
Vatandaşlpardan detaylar
Panelist Şeref Altunok'un konuşması
Belediye Başkanı Burhanettin Eser'in konuşması
Aşık Sümmani'nin torunu Hüseyin Sümmanioğlu'nun konuşması

(540 MB - 4 DK 53 SN)

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

====================

'Formulaz' tahta araba yarışları nefes kesti

Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde, bu yıl '11'inci Formulaz' tahta araba yarışları düzenlendi. Yarışmacılar, tahta arabalarla saatte 70 kilometre hıza ulaştı. Yarışta, saman balyalarına çarpan ve tahta arabasının tekeri ile direksiyonu çıkanlar oldu. Yarışlara Dünya Supersport Şampiyonu, motosiklet yarışçısı, AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu da katılarak, tahta arabayla yarıştı.
Tunca Belediyesi ile Redbull tarafından bu yıl 'Arabam tahtadan inerim rampadan' sloganıyla düzenlenen ve 'Formulaz' adı verilen yarışlara, 80 kişi tahta arabalarıyla katıldı. Yarışmacılar, 5'erli gruplar halinde yapılan yarışlara kendi tasarımları olan ve sırma teli dışında metal aksamın yasak olduğu, birbirinden ilginç tahta arabalarla katıldı. Araçlarda maksimum uzunluk 1,70 metre, genişlik ise 70 santimetre olarak belirlendi. Yarışmacıların, kıl çorap ve fren yapmak için de kullanılan, halk arasında 'kara lastik' olarak bilinen lastik ayakkabıyı giymesi zorunlu tutuldu.
'UÇURUMDAN DÜŞMEK YASAK'
'Formulaz'da, eğimli yolda, yarışmacıların uçurumdan düşmemesi için yol kenarlarına saman balyaları yerleştirildi. Lastik ayakkabı ve kıl çorap giyen yarışmacılar; kask, kolluk ve dizlik taktı. Yol boyunca 'Dikkat tahta araba çıkabilir', 'Uçurumdan düşmek yasaktır', 'Sollama yapmak yasaktır' yazılı tabelalar görüldü. Yarışlarda, sağlık ekipleri de olası kazalarda yaralananlara müdahale etmek için beklerken, jandarma ekipleri ise yol boyunca güvenlik önlemi aldı.
SAATTE 70 KM HIZA KADAR ÇIKTILAR
Yarışlarda fren, motor ve demir parçanın kullanılmadığı araçlarla 1600 metrelik parkuru tamamlayarak, bitiş çizgisine ulaşılmaya çalışıldı. Rampalarda 70 kilometre hıza kadar ulaşılabilen araçlarda ayağa takılan sert lastikler, fren işlevi gördü. Parkurda bazı yarışmacılar, birbirine çarpmaktan son anda kurtulurken, bazıları da saman balyalarına çarptı. Bazı kişilerin tahta arabasının tekeri ve direksiyonu yerinden çıktı.
SOFUOĞLU, 1'İNCİ OLDU
'Formulaz'a ünlü motosiklet yarışçısı, AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu da katıldı. Sofuoğlu, yarışlarda 1'inci oldu. 5 kez dünya şampiyonu olan ve motosikletin üzerinde birçok rekor kıran Sofuoğlu'nun tahta arabalarla yaptığı sürüş, ilgiyle izlendi. Her yıl 'Formulaz'a geldiğini belirten Kenan Sofuoğlu, "Arabanın frenlerinde sorun var, dediler. Ben de 'Frenleri sökün' dedim. Yol  boyunca lastiklerle fren yaptım, ayaklarım epey yandı. Lastiği ödünç aldım ama 1- 2 yarış daha yaparsam dayanmayacak. Çok güzeldi. Yağmur yağması yolları kayganlaştırdı o yüzden kontrollü geldim. Denemelerde çok hızlı gidersem arabanın kırıldığını gördüm bu yüzden yavaş gideceğim" diye konuştu.
'Formulaz' yarışlarında 2'nci olan Seyfullah Aytemiz (18) de yarışmalara kırık arabaları tamir ederek, başladığını belirtip, "Küçüklüğümden bu yana tahta araba ile hep kaydım. Daha önceden kenarda bıraktıkları kırık arabaları toplayarak, tamir ettim. 2'nci oldum, ben de çok şakınım. Herkes bana yolda kalırım, diye bakıyordu ben ise 2'nci oldum, çok mutluyum" dedi.

Görüntü Dökümü
-------------
-Yarış hazırlıkları detaylar
-Yarışa katılanlar röp
-Yarış görüntüleri
-Kenan Sofoğlu konuşma
-Kadın yarışmacılar
-Muhabir anonsu (Arzu Erbaş)
-Genel detaylar

Haber-Kamera:  Mehmet Can PEÇE- Arzu ERBAŞ/ARDEŞEN (Rize), -


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karaman Fırtına Kars Güncel Haberler

title