Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 4

(geniş haber) 1- İRLANDALI TURİSTE "MEŞRU MÜDAFAA" DAN BERAAT. SANIK ESNAFA "KASTEN YARALAMA" DAN 3 YIL 6 AY 5 GÜN HAPİS"İrlandalı boksör" davasında kararHaber: Ümit TÜRK İstanbul / DHAAksaray'da esnafların saldırısına uğrayan Kuveyt asıllı İrlandalı turist Mohammamed Fadeldabbous davasında...

(geniş haber )

1- İRLANDALI TURİSTE "MEŞRU MÜDAFAA" DAN BERAAT. SANIK ESNAFA "KASTEN YARALAMA" DAN 3 YIL 6 AY 5 GÜN HAPİS

"İrlandalı boksör" davasında karar

Haber : Ümit TÜRK İstanbul / DHA

Aksaray'da esnafların saldırısına uğrayan Kuveyt asıllı İrlandalı turist Mohammamed Fadeldabbous davasında karar çıktı.

Sanıklardan esnaf Şenol Palan, İrlandalı turisti darp ettiği ve kolunu kırdığı gerekçesiyle "Kasten yaralama" suçundan 3 yıl 6 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıldı. Diğer iki sanığa ise para cezası verilip cezaları ertelendi. Davada müşteki sanık olarak yer alan İrlandalı Mohammamed Fadeldabbous'a ise eylemini meşru müdafaa çerçevesinde gerçekleştirdiği gerekçesiyle herhangi bir ceza verilmedi.

Aksaray'da 2015 yılında esnafların saldırısına uğrayan Kuveyt asıllı İrlandalı turist Mohamamed Fadeldabbous davası karara bağlandı. İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına sanık Şerafettin Özbey ile İrlandalı Mohammamed Fadeldabbous'un avukatları katıldı. Duruşmada son sözü sorulan Şerafettin Özbey, "Ailem ve ben çok mağdur olduk, beraatime istiyorum" dedi.

ESNAFA ÜÇ BUÇUK YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Duruşmayı karara bağlayan mahkeme, müşteki-sanık Şenol Palan'ın Fadeldabbous'a sopayla vurduğunu ve kolunu kırdığını belirterek, "Kasten yaralama suçundan" 3 yıl 6 ay 5 gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Kararda, "Fadeldabbous kendisini savunamasaydı çok daha ağır sonuçlar doğabileceği göz önüne alınarak üst hadden ceza verilmesine hükmedildi" denildi.

İKİ SANIĞIN VERİLEN PARA CEZASI ERTELENDİ

Diğer müşteki sanık Şerafettin Özbey ile sanık Mohammad Raie'nin ise İrlandallı'ya tekme ve yumruk attıklarının sabit olduğu gerekçesiyle 5 bin TL adli para cezasına çarptırılmasına hükmeden mahkeme, "bir tekme ve yumruk nedeniyle maddi zarar oluşmadığı değerlendirilerek" verilen cezanın ertelenmesine karar verdi.

İRLANDALI'YA CEZA VERİLMEDİ

Tarafların birbirinden şikayetçi olması üzerine davada müşteki sanık olarak yer alan İrlandalı Mohammamed Fadeldabbous'a ise eylemini meşru müdafaa çerçevesinde gerçekleştirdiği gerekçesiyle herhangi bir ceza verilmedi. Mahkeme, görüntülerde Fadeldabbous'a saldırdığını tespit ettiği ancak kimliği henüz tespit edilemeyen ve dosyada 7'nolu şahıs olarak belirtilen bir kişi hakkında ise suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

"HAYATIMI KURTARMAYA ÇALIŞIYORDUM"

Fadeldabbous, önceki ifadesinde "Bir anda her yerden insanlar üzerime geldi. Hayatımı kurtarmaya çalışıyordum. Şok olmuştum. ve bunlar sadece bir su şişesi için oldu" dedi. Esnaf Şenol Palan ise, Fadeldabbous'un kendisinden alkol istediğini, alkol satmadığını söylemesi üzerine kavga çıktığını ileri sürmüştü.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kuveyt asıllı İrlandalı Mohammed Fadeldabbous'un, 1 Ağustos 2015'te Aksaray'dan Yusufpaşa'ya giderken Şenol Palan'ın işlettiği Meydan Büfe isimli iş yerinin buzdolabından su almak isterken dolaptaki suların düşmesi sonucu esnaf Şenol Palan ile arasında tartışma çıktığı ve tartışmanın da kavgaya dönüştüğü anlatıldı. Şenol Palan etraftaki diğer seyyar satıcı ve esnaf olan Mohammed Raie ve Şerafettin Özbey ile birlikte tahta, sopa, sandalye, tartı kiloları ve benzerleriyle Mohammed Fadeldabbous'a saldırarak vücudunun değişik yerlerinden yaralanmasına sebebiyet verdikleri belirtilmişti. İddianamede, şikayetçi-sanıkların, "Neticesi sebebiyle ağırlaşmış kasten yaralama" suçundan 5'er yıldan 7'şer yıla kadar hapisleri istenmişti. İddianamede, şikayetçi-sanık Mohammed Fadeldabbous'un ise "Kasten yaralama" suçunu işlediğinden 3 aydan 9 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep edilmiş ancak, Fadeldabbous'un meşru müdafaa içerisinde hareket ettiği gerekçe gösterilerek TCK'nin 25. maddesi uyarınca eyleminden ötürü ceza verilmemesi talep edilmişti.

Görüntü Dökümü (arşiv)

----------------------------------

Olay anı,

Tarafların adliyedeki görüntüleri

12.07.2017 - 15.15 Haber Kodu : 17071213

=========================

2-  ABDULLAH GÜL'DEN GÜLEN'LE GÖRÜŞTÜĞÜ İDDİALARINA YANIT

Haber : Özgür ALTUNCU - İstanbul

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fethullah Gülen'le görüştüğü yönündeki iddiaları yalanladı.

11. Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nin twitter hesabından yapılan açıklamada, "11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün bugün bir medya organında hakkında çıkan asılsız haberler ile ilgili açıklamalarıdır. Düşünce, din ve siyaset anlayışım açısından hayatımın hiçbir döneminde yakınlık duymadığım bu örgüt lideri ile; Başbakanlığım, Dışişleri Bakanlığım ve Cumhurbaşkanlığı görevlerim süresinde kesinlikle bir görüşmem olmamıştır" denildi.

===========================

( ÖZEL)

3- ÖNCESİ VE SONRASIYLA.. "AKINCI ÜSSÜ'NDEKİ 15 TEMMUZ" UZAYDAN BÖYLE GÖRÜLDÜ

Özgür ALTUNCU, İstanbulDHA

15 Temmuz darbe girişiminin izleri, uzaydan çekilen fotoğraflara da yansıdı. Darbe girişiminin merkez karargahı Akıncı Üssü'nde yaşananlar, uydudan çekilen görüntülere gün ve gün yansıdı.

DARBE ÖNCESİ HER ŞEY NORMAL

Darbe girişiminden birkaç hafta öncesi. Akıncı Üssü'ndeki pistler boş. Darbe girişiminden 5 ay önce, Şubat ayında çekilen uydu fotoğrafında her şey normal. Savaş uçaklarının büyük bir kısmı görevde, olanlar da ya park halinde ya da hangarlarında. Üste tek bir helikopter bulunmuyor.

DARBECİLERİN İZLERİ

Ancak Darbe girişiminin hemen sonrasında çekilen uydu fotoğraflarında durum çok farklı. Anormallik hemen dikkat çekiyor.  Daha önce boş olan orta pistte bir bu kez bir düzüne Helikopter bulunuyor. Üste iki büyük askeri kargo uçağı göze çarpıyor. Biri park halinde, biri de pistte. Bütün bu hareketlilik darbecilerin eseri. Darbeye katılan helikopterlerin sayısı o kadar çok ki, Karargah binalarından piste çıkan tali yolda bile iki helikopter yer alıyor.

DARBEYE KARŞI DURANLAR

Ve darbeye karşı duranların izleri.. Darbe girişiminin ardından çekilen fotoğraflarda darbe karşıtlarının çabaları da görülüyor. Darbecilere karşı direniş gösteren askerler ile üssün yer aldığı Kazan ilçesinin halkının direnişi uydu fotoğraflarına yansıdı. Savaş uçaklarının piste çıkmalarını engellemek için onlarca otomobilin pist girişine park edildiği görülüyor. Bununla da yetinmeyen darbe karşıtlarının, araçlarını belli aralıklarda piste park etmeleri de uzaydan çekilen fotoğraflara yansıdı. Uçakların kalkışını engellemek için pist ortasına ve sonuna park edilen kamyonlar da uydu fotoğraflarında net olarak yer aldı.

HAYALET ÜS

Akıncı Üssünün, darbe girişiminden 5 ay sonra; Ekim ayında çekilen uydu fotoğraflarında bir hayalet üs görünümünde. Kapatıldığı açıklanan üssün boş pistleri ve hangarları uydu fotoğraflarına yansıdı.

Görüntü Dökümü:

Akıncı Üssü'nün darbe girişimi öncesi ve sonrası çekilen uydu fotoğrafları

Fotoğrafların hareketli halleri...

dhafeed

===============================

4 - OTOBÜS DURAĞINDAKİ KADINI EZEN SÜRÜCÜ TESLİM OLDU

Haber : Ramazan EĞRİ / İstanbul DHA

Maltepe'de önceki gün otomobiliyle otobüs durağına girerek 1 kişinin ölümüne 1 kişinin de yaralanmasına  sebep olan sürücü, polis merkezine giderek teslim oldu. Sürücü Tolga Çolak (31) ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Maltepe'de aşırı hızlı ve makas atarak ilerlediği öne sürülen otomobil otobüs durağına girmiş kazada otobüs bekleyen Fatma Yıldırım (34) ölmüş, sürücünün arkadaşı ise yaralanmıştı. Kazada yara almayan sürücü ise kaçarak kayıplara karışmıştı.

Görüntü Dökümü:

------------

-Kazayla ilgili önceki gün çekilen görüntüler

12.07.2017 - 15.14 Haber Kodu : 170712137

==========================

5 -  SARIYER'DE 4 SAATLİK AT SEFERBERLİĞİ

Sarıyer'de başıboş bırakılmış aç at, bir metrelik bahçe duvarından yol kenarındaki atık su kanalına düştü.

İtfaiye ekipleri tarafından kanaldan çıkarılan ve yola bırakılan at, ayağa kalkamayarak yeniden su kanalına düştü.

Atı kurtarmak için yoldan geçenler seferber oldu.  At, dört saat süren seferberlik sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Kısırkaya Hayvan rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM -Mustafa ÖZDABAK İSTANBUL DHA

Sarıyer Maden Mahallesi, Kilyos Yolu üzerinde, boş araziye başıboş bırakılan at, bir metrelik bahçe duvarından aşağıya yuvarlandı. Bahçe duvarının demirleri ile su kanalı arasındaki atı görenler durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri, atı buradan   kurtardı. Ekipler atın ayağa kalkamadığını fark edince, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili birimine haber verdikten sora olay yerinden ayrıldılar.

AT SU KANALINDA SIKIŞTI; YARDIMINA VATANDAŞLAR KOŞTU

Yaralar içerisindeki at, yoldan geçen araçlardan ürkerek yeniden yol kenarındaki  su kanalına düştü. Düştüğü yerden kalkamayan ve sürekli kalkmak için çaba harcayan at, başını duvara vurarak zor anlar yaşadı. Güneş altında, havasız kalan atı yoldan geçenler yardım etti. Çevredekilerin bildirmesiyle olay yerine yakında işyeri bulunan veteriner hekim Aslı Uğur Tekinel geldi. Hayvanın rahatça nefes almakta güçlük çektiğinin anlaşılması ile yaralı at çevre sakinleri, Sarıyer Belediyesi Zabıta Ekipleri ve gönüllülerin uzun süren çalışması sonucu, su kanalından çıkarıldı. Düz yola çıkarılınca, kafasını kaldıran at  rahatça nefes almaya başladı. Ata yem ve su verildi.

DEMİRLERİ KIRARAK YOLA DÜŞMÜŞ

Yaralı ata, saatlerce yardım eden veteriner hekim Aslı Uğur Tekinel,  "Benim kliniğim yakın. Bize haber verilince hemen geldik. Kanala düşmüştü. Bütün  organların ağırlığı kalbe ve ciğerlere baskı yaptığı için durumu riskliydi. Halatla çekerek, düzelttik. Şu anda durumu normal. Yemek yemeye başladı. Yaklaşık 30 litre su içti. Günlerdir aç- susuz kalmış. Burada bir yerde yaşıyormuş. Genel durumunun kötü ve hasta olduğunu düşünüyorum. Zaten demirleri kıra kıra yere düşmüş. Gövdesinde yüzeysel sıyrık var. Bacaklarında kırık olduğunu düşünmüyorum" dedi.

BİZ YARDIM ETTİK

Yaralı atı görerek yetkililerden yardım isteyen Özkan Gürpınar ise, "At bir metrelik bahçe duvarından düşmüş. Düştükten sonra biz gördük. Kendimiz ilkyardım. müdahalesini yaptık. Belediyeyi aradık.Ama kimse gelmedi. Üç saattir burada bekliyoruz. İtfaiye ekipleri, demirleri kestiler. Sonra yetkilileri aradılar. At demirlerin altında kalmıştı"  diye konuştu.

Yaralı at, yaklaşık dört saat sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri tarafından araca bindirilerek, Kısıkkaya'daki hayvan rehabilitasyon merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü:

-------

-Su kanalında yatan at

-Atın düştüğü bahçe duvarı

-Yoldan geçen vatandaşların durarak yaralı ata yardım etmesi

-Atın başını okşayanlar

-Vatandaşların yetkilileri araması

-Vatandaşlarla röp.

-Ata yardım edilmesi

-Pet şişe ile Su içirilmesi

-Atın çekilerek yola alınması

-Veteriner Aslı Uğur Tekinel ile röp

-Sarıyer Zabıta ekiplerinin gelmesi

-İBB Veteriner hizmetleri aracının gelmesi

-Vatandaşların yardımıyla Atın araca alınması

-Aracın hayvan rehabilitasyon merkezine gitmesi

-Genel ve detaylar

12.07.2017 - 14.35 Haber Kodu : 170712124

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Abdullah Gül Sarıyer Kuveyt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title