Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- BEYOĞLU'NDA SİLAHLI SALDIRI: 2 YARALI Hasan YILDIRIM - Ersan SAN- Ezgi ÇAPA, İstanbul DHABeyoğlu'nda bir kafeye gelen silahlı kişi, iki kişiyi yaraladıktan sonra olay yerinden kaçtı.

1-  BEYOĞLU'NDA SİLAHLI SALDIRI: 2 YARALI

Hasan YILDIRIM - Ersan SAN- Ezgi ÇAPA, İstanbul DHA

Beyoğlu'nda bir kafeye gelen silahlı kişi, iki kişiyi yaraladıktan sonra olay yerinden kaçtı. "O anlar" güvenlik kameraları tarafından an be an kaydedildi.

Olay, Beyoğlu Kasımpaşa Kızılay Meydanı'nda saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz bir kişi kafede oturan iki kişinin üzerine ateş açarak kaçtı. Açılan ateş ile Nihat Mert  ile adı öğrenilemeyen bir kişi yaralandı.Bu sırada kafetaryada büyük panik yaşandı. Olay yerine polis ve sağlık ekibi çağrıldı. Sağlık ekipleri yaralı Nihat Mert'i Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ayağından hafif yaralanan ikinci kişiyi ise Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

SALDIRI ANI KAMERADA

Kafede yaşanan silahlı saldırı güvenlik kameraları tarafından an be an kaydedildi. Görüntülerde, kafeye gelen bir kişinin önce kasaya doğru ilerleyişi bir süre sonra dönerek silahını belinden çıkarması ile ateş etmesi görülüyor. Bu sırada kafede oturanların panik ile sağa sola kaçışması kameralara yansıdı. Kayıtta yan masada oturan bir kadının çocuğunu alarak kafenin içine doğru koşuşturması da görülüyor. Polis, çevrede ve kafede delil araştırması yaptı. Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, kaçan saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Olay yerinden görüntü

Ambulansın içindeki yaralı

Polis ekiplerinin çalışmaları

Ambulansın gidişi

Güvenlik kamerası görüntüsü

Saldırganın gelişi

Saldırganın belinden silahı çıkararak ateş etmesi

Yaşanan panik

Kafede oturanların koşuşturması

Bir kadının çocuğu ile kafenin içine kaçması

Genel ve detaylar

16.07.2017 - 17.20 Haber Kodu : 170716218

///////////////////////////////////

2- ŞEHİT POLİS BATTAL YILDIZ'A GÖREV YAPTIĞI İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE TÖREN DÜZENLENDİ

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İstanbul / DHA

Tuzla'da hırsızlarla girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Battal Yıldız için Tuzla Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile şehidin meslektaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin annesi Kezban, babası Ali, ağabeyi Mustafa da Konya'dan gelerek törene katıldı. Şehit Yıldız'ın eşi Emine ile çocukları 6 yaşındaki Hasan İlyas ve 2 yaşındaki Mehmet Ali de anneleriyle birlikte törende hazır bulundu. Şehidin annesi tören alanına girince gözyaşlarına hakim olamayarak ağıtlar yakarken, baba ile ağabey de şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

MUSTAFA ÇALIŞKAN: TÜRK POLİSİ GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPARAK ZALİMLERE GÜN YÜZÜ GÖSTERMEYECEK

Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleşen törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Battal Yıldız'ın şehit edilmesine ilişkin bilgi verdi. Emniyet Müdürü Çalışkan, "Dün gece saat 03.30 sıralarında almış olduğu bir ihbarı değerlendirirken şüpheli bir şahsın önce kaçması ardından başlayan kovalamaca neticesinde silahını kullanması sonucu devriye ekipler amirliğinde görevli Battal Yıldız kardeşimiz şehit olmuş ve hakkın rahmetine kavuşmuştur. Bu dünyadaki görevini onuru ve şerefiyle tamamlayan Battal Yıldız artık emniyet teşkilatımızın şehitler ordusuna bir neferdir. Ben şuna inanıyorum ki her bir polisimizin yaptığı görev ibadet yerindedir. İnsanlara yardım etmek, kendini savunamayacak durumda olanların yanında olmak, zalimlerin karşısına dikilerek onları alaşağı etmek; insanların malını, canını, ırzını korumak gibi görevler bir polisin günlük hayatının sıradan parçalarıdır. Bundan sonra da herkes bilsin ki, Türk polisi görevini en iyi şekilde yaparak zalimlere gün yüzü göstermeyecek, bu toplumun birliğini, dirliğini bozmak isteyenlere fırsat vermeyecektir" diye konuştu.

ŞEHİDİN CENAZESİ KONYA'YA GÖNDERİLDİ

Daha sonra şehit Battal Yıldız için helallik alındı.  Tören boyunca şehidin büyük oğlu Hasan İlyas da babasının fotoğrafını yüzüne tutarak oturdu. Törenin sona ermesinin ardından şehidin cenazesi omuzlara alınarak tekbirler eşliğinde memleketi Konya'ya gönderildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Şehidin cenazesinin tören alanına getirilmesi

Vali ile emniyet müdürünün gelmesi

Emniyet Müdürü Çalışkan'ın konuşması

Müftünün dua okuması

Şehidin annesinin feryadı

Şehidin babası ile ağabeyinin tabuta sarılıp ağlaması

Şehidin eşi ve çocukları

Şehidin büyük çocuğunun fotoğrafını tutması

Vatandaşlardan detaylar

Törenden detaylar

Cenazenin kaldırılması

Cenaze aracına konulması

Şehidin eşinin aracın arkasından yürümesi

Genel ve detay görüntüler

16.07.2017 - 16.37 Haber Kodu : 170716206

16.07.2017 - 16.56 Haber Kodu : 170716214

////////////////////////////

3-   17 YAŞINDAKİ GENCİN BOĞAZ SULARINDA KAYBOLMASI...

İdris TİFTİKCİ, İstanbulDHA

Beşiktaş, Arnavutköy sahilinde denizde kaybolan Furkan Yıldırım'ı (17) sahil güvenlik ve deniz polisinin deniz yüzeyinde arama çalışmaları devam ediyor.  Sahil güvenliğe bağlı dalgıç ekipleri ise denizde arama çalışmalarını sona erdirdi. Gencin yakınlarının da sahilde bekleyişi  devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Aileden görüntü

-Dalgıçdan görüntü

-Genel ve detaylar

16.07.2017 - 16.56 Haber Kodu : 170716215

////////////////////////////////////////

4- ARKADAŞININ CEP TELEFON KAMERASI DENİZE SON KEZ ATLAYIŞINI, BOĞAZ SULARINDA GÖZDEN KAYBOLMASINI KAYDETTİ.

17 YAŞINDAKİ GENÇ BOĞAZ SULARINDA KAYBOLDU.

Dünden bu yana arama çalışmalarından sonuç alınamamasına içerleyen baba Memduh Yıldırım " Bizim devletimiz çocuğumu denizden alamıyor"

İdris TİFTİKCİ, İstanbulDHA

Beşiktaş, Arnavutköy sahilinde denize giren 17 yaşındaki Furkan Yıldırım arkadaşlarının gözü önünde boğaz sularında kayboldu. Esenler Oruçreis İmam Hatip Lisesi öğrencisi gencin son anları, denize atlaması, sonrasında boğaz sularında kaybolması onunla birlikte denize giren gruptaki arkadaşının cep telefonu kamerasına yansıdı.

ANNE, BABA, KARDEŞLER, AKRABALAR SAHİLE AKIN ETTİ

Kayıp haberinin alınmasından sonra Yıldırım'ın ailesi, yakınları ve arkadaşları Arnavutköy sahiline akın etti. Arama çalışmalarını gözyaşları içinde izleyen baba Memduh Yıldırım " Bizim devletimiz çocuğumu denizden alamıyor" diye feryat etti. Kayıp gencin bir yakını da olayın dün saat 16.00 sıralarında meydana geldiğini, arama çalışmalarının yetersizliğinden şikayet ederek "Bugün yeni başlıyor çalışma. Kendimiz ücretli dalgıç tuttuk, haber bekliyoruz " diye konuştu.

Sahilde,  kayıp Furkan'dan iyi bir haber bekleyen kalabalık akraba ve yakın grubu arasında biri vardı ki o en acılı olanlardan biriydi. Anne  Kezban Yıldırım, çevresindeki kadınlar tarafından yatıştırılmaya çalışıldı. Bugün saat 14.00 sıralarında kayıp genci bulmak için çalışmalar yeniden başlarken, dünden geriye kalan bir cep telefonu kamerası görüntüsü yürekleri dağladı.

SON ANLARI CEP TELEFONU KAYDINDI

3 arkadaşıyla birlikte sahile giden İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan, iki arkadaşıyla denize atladığı sırada diğer arkadaşının kamerası kayıttaydı. Ortada siyah renkli şort mayosuyla denize atladı Furkan. 2 arkaşı şiddetli akıntıyla kıyıya savrulurken onun açıldığı görüldü. Suya bir kaç kez batmas kıyıdaki arkadaşını  endişelendirdi. Denizdekilere ve çevresindekilere seslendi. O'nun seslenişi de kameraya yansıdı. Ancak bu görüntüler Furkan'un son görüntüler oldu. 17 yaşındaki genç sularda kayboldu.

Görüntü Dökümü

------------------------

sahilde bekleyen aile

babayla röp

anne

aile yakını ve akrabalar

sahil güvenlik botu

balıkadamın hazırlıkları

kardeşi

furkan'ın fotoğrafları

(CEP TELEFONU KAYDI)

ortadaki siyah şortlu

16.07.2017 - 15.47 Haber Kodu : 170716196

/////////////////////////////

5- (ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE YENİDEN) YÖNETMEN MUSTAFA ALTIOKLAR HAKKINDA GÖZALTI KARARI...

Haber: Özden ATİK / İstanbul, DHA

Ünlü yönetmen Mustafa Altıoklar hakkında sosyal paylaşım hesabı twitter üzerinden 15 Temmuz darbe girişiminin anma törenlerine ilişkin yaptığı paylaşimlar gerekçesiyle gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mustafa Altıoklar'ın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında düzenlenen anma törenlerine ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımları inceledi.  Başsavcılık incelemesinin ardından Altıoklar hakkında gözaltı kararı verdi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Mustafa Altıoklar'ın arşiv görüntüsü

Genel ve detaylar

/////////////////////////////////////////////////////////////

6- 2  ÇOCUK BABASI ŞEHİT POLİSİN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU'NA GETİRİLDİ

Ümit TÜRK, İstanbulDHA

Tuzla'da dün gece hırsızlarla girdiği çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 31 yaşındaki polis memuru Battal Yıldız'ın cenazesi Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Saat  16.00'da Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenecek törenin ardından memlekti Konya'ya gönderilecek şehit polisin, biri 8 yaşında diğer 1 yaşına basmamış 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Cenaze aracının adli tıpa gelmesi

Cenaze aracına polis aracının eşlik etmesi

Genel ve detay görüntüler

16.07.2017 - 13.36 Haber Kodu : 170716183

///////////////////////////////////////////////////////////////////

7- POLİS MEMURUNU ŞEHİT EDEN ZANLININ DOSYASI KABARIK ÇIKTI

İSTANBUL, DHA

Tuzla'da hırsızlarla girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Battal Yıldız'ı daha önce 11 kez yakalaması ve aralarında yağma, gasp, hırsızlık gibi bir çok suçu bulunan sabıkalı Hikmet Sağır'ın vurduğu ortaya çıktı. Asayiş Bürosu ekiplerince sorgulanan Hikmet Sağır'ın şüphe üzerine kimlik sorgusu için Tuzla'da durdurulduğu  bir anda arkasını dönerek kaçmaya başladığını, peşinden koşan polislere ateş ettiği ve polis memuru Battal Yıldız'ı vurduğu öğrenildi.

///////////////////////////////////////////////

8- POLİSİN ŞEHİT EDİLMESİ

11 suçtan sabıkalı Hikmet Sağır gözaltında tutulduğu Asayiş Şubesinden çıkarılarak sağlık kontrolünden geçirildi

Hasan YILDIRIM - Ezgi ÇAPA İstanbul DHA

Polis memurunu şehit eden şüpheli Hikmet Sağır, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde sorguya alındı. Yağma, gasp, hırsızlık gibi 11 ayrı suçtan sabıkası bulunan şüpheli, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.Hikmet Sağır'ın yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü:

Asayiş Şubeden görüntü

Şüphelinin çıkışı

Şüphelinin polis aracına bindirilmesi

Aracın gidişi

Genel ve detaylar

16.07.2017 - 15.50 Haber Kodu : 170716200

////////////////////////////////////////

9- BOĞAZ'DA YUNUS GÖSTERİSİ

Haber - Kamera: İdris TİFTİKÇİ / İstanbul DHA

Boğaz'dan geçen yunus sürüsü, sahilde bulunan İstanbulluların ilgisini çekti. Arnavutkoy Sahilde beliren ve  yaklaşık 2 dakika deniz yüzeyede görünen yunuslar Marmara Denizi'ne doğru gözden kayboldu.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Yunuslardan görüntü

Genel ve detaylar

16.07.2017 - 18.02 Haber Kodu : 170716227

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Furkan Yıldırım Beyoğlu Konya Tuzla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
title