Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- ESENYURT'TA EŞİNİ ÖLDÜREN 2 AYLIK HAMİLE KADIN TUTUKLANDIHaber-Kamera: Sinan BİLGİLİ / İstanbul DHAEsenyurt'ta 3 ay önce evlendiği eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan hamile kadın tutuklandı.

1- ESENYURT'TA EŞİNİ ÖLDÜREN 2 AYLIK HAMİLE KADIN TUTUKLANDI

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ / İstanbul DHA

Esenyurt'ta 3 ay önce evlendiği eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan hamile kadın tutuklandı.

Esenyurt, Pınar Mahallesi 1479 Sokak'ta geçtiğimiz Perşembe akşamı meydana gelen olayda; Sinan Aktaş (26) ile eşi İlknur Aktaş arasında tartışma yaşanmıştı. Tartışma sırasında bıçakla yaralanan Sinan Aktaş, kaldırıldığı özel hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Gözaltına alınan İlknur Aktaş, emniyetteki ifadesinin ardından Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Aktaş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Binadan görüntü

-Daireden görüntü

-Çiftin fotoğrafları

-Şüphelinin emniyetten çıkışı

-Detaylar

05.08.2017 - 12.29 - Haber Kodu : 170805065

====================================

(ÖZEL)

2- BAHÇELİEVLER'DE NAVİGASYON VE TEYP HIRSIZLIĞI KAMERADA

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ / İstanbul DHA

Bahçelievler'de 100'e yakın otomobilin navigasyon cihazını ve teyplerini çalan 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin araçlardan yaptığı hırsızlık güvenlik kameralarına yansıdı.

AYNI OTOMOBİLLER HEDEFTEYDİ

Bahçelievler'de son 6 ay içinde otomobillerden yapılan hırsızlıklarla ilgili çalışma başlatan polis çevredeki güvenlik kameralarını topladı. Asayiş Büro Amirliği ekipleri özellikle bir otomobil markasının navigasyon sistemi ile teyplerinin çalındığını belirledi. Ekipler, hırsızların kimliklerini de tek tek tespit etti.

Önceki gün yapılan baskınla 'Tato' lakaplı şebeke liderinin de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Şebeke ele başı çalınan navigasyon ve teypleri ucuz fiyata piyasada sattığı belirtildi.

KEŞİF VE HIRSIZLIK ANI KAMERADA

Şüphelilerin bir otomobil çevresinde yaptığı keşif ve hırsızlık anı da güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde bir hırsızlık şüphelisinin aracın arka camını kırarak içeri girdiği, yaklaşık 2 dakika sonra çaldığı navigasyon ile kaçtığı görülüyor.

Emniyetteki ifadeleri tamamlanan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

GÜVENLİK KAMERASI

///////////////////////////////////////

-Keşif yapmaları

-Hırsızlık anı

-Ele geçirilen malzemeler

AKTÜEL GÖRÜNTÜLER

///////////////////////////////////////////

-Şüphelilerin emniyetten çıkışı

-Tato lakaplı ele başı (kısa boylu)

-Detaylar

06.08.2017 - 14.44 - Haber Kodu : 170806087

====================================

3- SELAHATTİN DEMİRTAŞ'TAN 'VİCDAN VE ADALET NÖBETİ' MESAJI

Selahattin Demirtaş'ın 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' mesajı:

"Bizler HDP olarak Türkiye'nin bölünmesinden değil birliğinden yanayız. Şiddetten değil barışçıl, meşru mücadeleden yanayız. Tekçilikten değil çok kültürlülükten yanayız. Dincilikten değil laiklikten yanayız. Tek adamlıktan değil çoğulculuktan yanayız. Irkçılıktan değil eşit yurttaşlıktan yanayız. Ezenden değil ezilenden yanayız"

Enver ALAS, İstanbul DHA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda devam eden 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne gönderdiği yazılı mesajında "Türkiye'yi ortak vatanımız olarak korumak ve birlikte huzur içerisinde yaşayabileceğimiz bir barış adasına dönüştürmek için ilkelerimiz doğrultusunda herkesle yan yana gelmeye, birlikte mücadele etmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

HDP'nin Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda devam eden 'Vicdan ve Adalet Nöbeti', 6'ncı gününde de devam etti. HDP milletvekillerinin katılımıyla bugün düzenlenen basın toplantısında Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın gönderdiği yazılı mesaj okundu. HDP Van Milletvekili ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım tarafından okunan mesajda Demirtaş, 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' eylemine katılanları tebrik ederek, eylemin başarılı olması temennisinde bulundu.

NÖBET İSTANBUL'DA BİTİYOR VAN'DA BAŞLIYOR

Selahattin Demirtaş'ın mesajının okunmasının ardından aralarında Sırrı Süreyya Önder, Filiz Kerestecioğlu, Nadir Yıldırım gibi isimlerin bulunduğu HDP milletvekilleri nöbet eylemine devam etti. Öte yandan 'Vicdan ve Adalet Nöbet'lerinin İstanbul ayağının 6'ncı gününde sona ereceği açıklandı. Nöbetler, yarından itibaren bir hafta sürecek şekilde Van'da devam edecek.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Basın açıklamasına katılan milletvekilleri

-Nadir Yıldırım'ın konuşması

-Selahattin Demirtaş'ın mesajının okunması

-Nöbet tutanlar

-Genel ve detaylar

06.08.2017 - 13.02 - Haber Kodu : 170806059

====================================

4- ULUSLARARASI FESTİVALDE DORMEN VE SURURİ'YLE ÖDÜL

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ / İstanbul DHA

Büyükçekmece'de 64 ülkeden gelen 1360 sanat elçisinin katılımı ile düzenlenen '18'inci Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali' sona ererken tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi'ye 'Yaşam Boyu Onur Ödülü', Haldun Dormen'e ise 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi.

İlçede 28 Temmuz'da başlayan 'Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin kapanış töreni Kültürpak Kemal Sunal Amfi Tiyatro'da yapıldı. Geleneksel kıyafetleriyle sahneye çıkan 64 ülkenin temsilcileri Türk müziğinin sevilen şarkı ve türküleri eşliğinde binlerce kişiye muhteşem bir şov izletti. 24 ülke ekibinin katıldığı 'Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması'nda Brezilya şampiyon olurken, ikinciliği Macaristan ve Güney Kore, üçüncülüğü ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Sırbistan kazandı. Ödülleri Büyükçekmece Belediye Başkanı  Hasan Akgün, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Türk Folklor Kurumu ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu ve Uluslararası Dans Federasyonu (FIDAF) Genel Sekreteri Park Sang Kyu verdi.

ONUR ÖDÜLLERİ

Büyükçekmece'deki festivalin komitesi, sanatta 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne tiyatro oyuncusu Gülriz Sururi, 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne ise Haldun Dormen'i layık buldu. Belediye Başkanı Hasan Akgün, festival komitesinin Türk tiyatrosunun paydası olmuş sanatçıların bu ödülleri layık olan isimlere verdiğini belirtirken, "Kendilerine daha nice sağlıklı ömürler diliyorum" dedi.

Ödülünü alan tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi, "Ne mutlu ki size sanat, kültür adına böylesine önemli bir uluslararası festivali 18 yıldır devam ettiriyorsunuz. Emeği geçenleri kutluyorumö dedi. Sururi, gençlerin sanata olan ilgisinin artmasından son derece memnun olduğunu söyledi.

'Yaşam Boyu Başarı' ödülünü alan Haldun Dormen de, Büyükçekmece'de kültür ve sanat adına yapılan çalışmalar nedeniyle teşekkür etti. Haldun Dormen ve Gülriz Sururi'ye ödüllerini, Belediye Başkanı Hasan Akgün ile Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festival Komitesi Başkanı Gürhan Ozanoğlu verdi.

"DÜNYANIN EN İYİ FESTİVALİ"

Havai fişek gösterileri ile sona eren gecenin finalinde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından 4 kez dünyanın en iyi festivali ödülüne layık görüldüğünü hatırlattı. Akgün, "Dünyanın dört yanından gelen sanat elçileri ile birlikte bir kez daha sanatı sevgiyle, kültürleri dostlukla buluşturmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. 19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nde buluşmak üzereö diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Haldun Dormen ve Güliz Susuri'ye ödülleri verilirken

-Festivalin kapanış töreninden görüntüler

-Brezilya Halk Ekibi

-Belediye Başkanı'nın konuşması

06.08.2017 - 09.23 - Haber Kodu : 170806027

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Büyükçekmece Esenyurt İstanbul Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title