Haberler

Devamsızlığa Turnikeli Çözüm

İzmir Mimar Sinan Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde Öğrencilerin Ders Saatlerinde Okul Dışına Çıkmalarını Engellemek Amacıyla Turnike Sistemi Kuruldu.

İzmir Mimar Sinan Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde öğrencilerin ders saatlerinde okul dışına çıkmalarını engellemek amacıyla turnike sistemi kuruldu.

Okul Müdürü Mehmet Gürses, öğrencilerin okula düzenli devam etmelerini ve güvenliklerini sağlamak amacıyla turnike sistemi oluşturduklarını belirtti.

Okuldaki her öğrencinin fotoğraflı manyetik kartı bulunduğunu anlatan Gürses, şu bilgileri verdi:

“Öğrenci kartını sisteme gösterdiğinde çıkış izni yoksa turnike dönmediği için dışarı çıkamıyor. Sistem sayesinde güvenlik görevlisi ya da nöbetçi öğretmenlerle, öğrenci arasında tartışma yaşanmasının önüne geçmiş oluyoruz. Öğrenci dilediği saatte dışarı çıkamadığı için, okul dışında art niyetli kişilerle karşılaşma riski de ortadan kalkıyor. Veli, öğrencinin öğlen tatilinde dışarı çıkmasını istiyor ve mesuliyetini üzerine alıyorsa, dilekçe vererek bunu sağlayabiliyor. “

Öğrencilerin, ailenin bilgisi ve izni olmadan okula gelmemesi durumununda da gerekli hassasiyeti gösterdiklerini ifade eden Gürses,

“Böyle durumlarda velinin cep telefonuna kısa mesaj gönderiyoruz. Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde eğitim hayatlarını sürdürmeleri bizim için önemli” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title