Haberler

Denizli'de Tarla Günü Etkinliği

Baklan ilçesinde mısır-soya karışımı yem bitkisinin üretimini arttırmak için tarla günü etkinliği düzenlendi.

Baklan ilçesinde mısır-soya karışımı yem bitkisinin üretimini arttırmak için tarla günü etkinliği düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, Konak Mahallesi'nde yapılan etkinlikte kentin tarım ve hayvancılıkta son yıllarda artan üretim potansiyeline dikkat çekti.

Denizli'de yaklaşık 243 bin büyükbaş ve 605 bin küçükbaş hayvanın bulunduğunu belirten Erkaya, "Hayvancılığa paralel olarak ilimizde özellikle fiğ, yonca ve silajlık mısır üretimi bakanlığımız tarafından verilen yem bitkileri desteklemelerinin de katkısıyla yaygınlaşmıştır. Yaklaşık 16 bin hektar alanda silajlık mısır ekilişi yapılarak 800 bin ton civarında ürün elde edilmektedir." dedi.

Erkaya, hayvancılıkta et ve süt kalitesine doğrudan etki eden unsurların en başında hayvan beslemesinin geldiğini ifade ederek, büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde mısır silajının vazgeçilmez bir besin kaynağı olduğuna dikkati çekti.

Batı Akdeniz Araştırma Enstitü Yayım Koordinatörü Ertuğrul Taştekin de hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelere yönelik geliştirilen mısır-soya karışımı yem bitkisinin silaj olarak değerlendirileceği ve bunda amaçlanan en büyük faktörün silajdaki kalite ve protein oranının artırılması olduğunu söyledi.

Tarla gününe Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Baklan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özdemir ile diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Denizli Baklan Konak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title