Haberler

Darülaceze'li Yaşlıları Ağırlayan Yalının Yetkilisi Bu Davranışların Artmasını İstedi

Düğün Davetlilerinin Yerine Darülaceze'li Yaşlıları Ağırlayan Sait Halim Paşa Yalısı'nın Yetkilisi Yelda İpekli, "Bu Karara Biraz Şaşırdık Ama Çok Mutlu Olduk. Keşke Bu Tür Olaylar Artsa" Dedi. 'Her Şer de Bir Hayır Var' Sözünü Hatırlatan İpekli Ayrıca, Mutsuzluğu Mutluluğa Dönüştürmenin Örnek Bir Davranış Olduğunu Belirtti.

Düğün davetlilerinin yerine Darülaceze'li yaşlıları ağırlayan Sait Halim Paşa Yalısı'nın yetkilisi Yelda İpekli, "Bu karara biraz şaşırdık ama çok mutlu olduk. Keşke bu tür olaylar artsa" dedi. 'Her şer de bir hayır var' sözünü hatırlatan İpekli ayrıca, mutsuzluğu mutluluğa dönüştürmenin örnek bir davranış olduğunu belirtti.

Boğaz'daki Sait Halim Paşa Yalısı, cumartesi gecesi yapılması planlanan düğünün gelinle damadın evlilikten vazgeçmesinin ardından Darülacede'deki yaşlıları ağırladı. Düğün davetlilerinin yerine Darülaceze'li yaşlıları ağırlayan Sait Halim Paşa Yalısı'nın yetkilisi Yelda İpekli, birtakım değerlerin kaybolduğu günümüzde bunun haber olmasının kendilerini memnun ettiğini dile getirdi. Çiftin evlilik kararlarını ya ertelediğini ya da vazgeçtiğini söyleyen İpekli, "Düğün sahibinden ön ödeme olarak aldığımız

bir para vardı. Düğün sahibi, aynı sayıda Darülaceze'de kalan kişilerin aynı şekildeki yalıda ağırlanmasını talep etti. Biz de çok mutlu olarak bunu kabul ettik. O gün aslında düğün için ağırlamayı planladığımız kişiler yerine 350 kişiyi ağırladık" dedi.

Davetin menüsünden servisine kadar bir düğün gibi geçtiğini anlatan İpekli, "Sadece müzikte değişiklik yaptık. Türk Sanat Müziği çalındı. Türkçe ağırlıklı müzik çaldık. Menü aynı servisle Sait Halim Paşa Yalısı kalitesinde yapıldı. Herkes çok mutlu oldu. İnanılmaz eğlendiler. Biz de böyle hayırlı bir işin mekanı olduğumuz için kendimizi iyi hissettik. Davet sahibine bu kararından sonra böyle bir nezaket ve jest için çok büyük saygı duyduk" diye konuştu.

Ayrılık kararının üzüntülü bir karar olduğunu ancak sonrasında alınan kararın da zarif ve saygıdeğer bir karar olduğunu ifade eden Yelda İpekli, "Bu karar bizi çok mutlu etti. Biraz şaşırdık ama çok mutlu olduk. Keşke bu tür olaylar artsa. Ramazan ayına da az kaldı. Birlikteliğimiz adına bu tarz tavırlar, yardımlar artsa. O gece Darülaceze'den gelenler çok etkilendi. Burası konumu itibariyle boğaza çok hakim bir yer. Mekan, bol ışık, gemiler. Yalı tarihi bir yapı olduğu için de çok güzel. Ayrılanlar

'Hayatımızın en güzel gecesiydi' dedi. İnşallah daha da mutlu günler geçirirler. Ortamdan çok etkilendiler. Ama bu tarz sosyal faaliyetler, yardımlar artsın. 'Her şer de bir hayır var' derler ya bu tarz hayırlı hareketler bundan sonra da inşallah artar. Mutsuzluğu böyle mutluluğa dönüştürmek çok örnek bir davranış. Ben düğün sahibiyle bu sabah görüştüm. Bu yardımseverliklerine devam edeceklerini, aile yapısı gereği bu şekilde davrandıklarını söyledi, bu hayırlı davranışın bir şekilde propaganda yapılmamasını

istedi. Biz de bu düşüncesine çok saygı duyuyoruz" şeklinde konuştu.

(EY-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title