Haberler

Dağlıca Davası'nda Tahliye Kararı Sevinçle Karşılandı

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde Görülen Dağlıca Davası Kapsamında Tutuklu Bulunan 8 Askerin Tutuksuz Yargılanmak Üzere Tahliye Edilmesi Kararı, Sanıkların Ailelerini ve Avukatlarını Sevince Boğdu.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen Dağlıca Davası kapsamında tutuklu bulunan 8 askerin tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesi kararı, sanıkların ailelerini ve avukatlarını sevince boğdu.

Duruşmanın tamamlanmasının ardından askerlerin yakınları, büyük mutluluk yaşayıp cep telefonları ile tahliye kararını yakınlarına iletti. Mahkeme salonundan dışarı çıkan ve sanık erlerin aileleri tarafından kutlanan avukatlar da gazetecilere çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Uzman Çavuş Halit Çağan'ın avukatı Ali Fahir Kayacan, müvekkilinin tutuksuz yargılanmasına karar verildiğini belirterek, "Basında bu olayla ilgili yapılan bütün yorumlar ve spekülasyonlara rağmen, askeri mahkeme tarafsız ve adil

bir şekilde yargılama yaptığını en iyi şekilde gösterdi" dedi. Bir soru üzerine tahliye kararının süpriz olmadığını belirten Çağan, "Bu kararı ben şahsen bekliyordum. Er Ramazan Yüce için de verilen karar, bu aşamada hakimin takdir hakkıdır. Tutukluluk bir tedbirdir. Çünkü bu nedenle o da çok normal karşılanmalıdır. Diğerlerinin askerlikleri devam ettiği için birliklerine gidecekler" dedi.

Erler Mehmet Şenkul ve Fuat Odabaş'ın avukatı Zahir Soğanda ise, "İlk duruşma neticesinde bütün sanıklar mevcut delil durumu gereğince askeri mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmiştir" diye konuştu.

İlhami Demir ve Ramazan Yüce'nin avukatı Dinçel Aslan ise, "Ramazan Yüce ile ilgili bir şey açıklamak istiyorum. Ramazan Yüce ile ilgili gelen tanıkların beyanında bugün anlatılanların açıkça anlaşıldığı üzere, birçok çelişki tespit edilmiştir. Ramazan Yüce'nin ileride beraat etmesi ihtimali çok çok yüksektir. Bizim taleplerimiz de değerlendirildi. Olay yerinde keşif yapılması ihtimali, sonraki duruşmalarda değerlendirilecektir. Suç vasfının her zaman değişme ihtimali mevcuttur. Dosyadaki mevcut deliller

dikkate alındığı zaman Ramazan Yüce'nin tahliyesine karar verilmiştir. Biz mahkemenin bu konuda vicdanen olumlu bir karar verdiğini düşünüyoruz. Savcının iddianamesinin aksine bu konuda biz rahatız, ailenin vicdanı da rahat olacaktır. Dolayısıyla bizim müvekkilimi toplum içerisinde linç edilmekten kurtulacaktır. Biz mahkemenin bu kararını saygıyla karşılaşıyoruz" dedi.

Bir gazetecinin "Tahliye kararı verildiğinde nasıl bir atmosfer yaşandı" şeklindeki sorusuna karşılık avukat Dinçel Aslan şöyle konuştu:

"Ben kendim sürprizle karşıladım. Ben müvekkilimin bugün tahliye olacağını kesinlikle düşünmemiştim. Çünkü 5237 sayılı yasanın 302. maddesine göre ömür boyu hapsi isteniyordu. Birinci duruşmada tahliye olmasını süprizle karşıladık. Dışarı çıktığında sevinçten bana sarılmak istedi, ancak yanındaki askerler izin vermedi, mutluydu. Başındaki ağrıdan dolayı en yakın askeri hastaneye sevki sağlanacaktır. Mersinli olduğu için bu kentte bir hastanede tedavi edilecektir."

(ŞAK-MET-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title