Haberler

Cumhurbaşkanı Sezer: "TSK, Ulusumuzun Gurur Kaynağı"

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Türk Ulusu'nun Gurur Kaynağı Olduğunu Belirterek, "Ulusumuzun Gurur Kaynağı Türk Silahlı Kuvvetleri, Toprak Bütünlüğümüzün, Ulusal Çıkarlarımızın Korunmasında, İç ve Dış Tehditlere Karşı Yurdumuzun Savunulmasında En Önemli Güvencemizdir" Dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Kara Kuvvetleri'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'a bir mesaj gönderdi.

Sezer mesajında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk Ulusu'nun gurur kaynağı olduğunu belirterek, "Ulusumuzun gurur kaynağı Türk Silahlı Kuvvetleri, toprak bütünlüğümüzün, ulusal çıkarlarımızın korunmasında, iç ve dış tehditlere karşı yurdumuzun savunulmasında en önemli güvencemizdir" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, bölgesinin en güçlü, eğitimli, donanımlı ve disiplinli ordularından biri durumuna gelmesinde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın payının yadsınamaz olduğuna dikkat çeken Sezer, Türk Kara Kuvvetleri'nin dünyadaki ilk düzenli ordulardan biri olduğuna da işaret etti. Sezer, "Köklü tarihi boyunca yüksek görev bilinci, yurt ve bayrak sevgisiyle sorumluluklarını başarıyla yerine getiren Türk Kara Kuvvetleri, Yüce Atatürk önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın zafere ulaşmasında ve bağımsız yaşama kararlılığımızın dünyaya duyurulmasında yaşamsal rol üstlenmiştir" dedi.

Kara Kuvvetleri'nin, "laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına, huzur ve güven içinde aydınlık yarınlara yönelmesine" büyük katkı sağladığını vurgulayan Sezer, şöyle dedi:

"Kara Kuvvetlerimiz, ülkesi ve Ulusu'yla bölünmez bütünlüğümüze yönelen bölücü ve yıkıcı tehditlerin yok edilmesi konusundaki çabalarını büyük bir özveriyle, yılmadan sürdürmektedir. Savunma sanayiindeki gelişmeleri yakından izleyen Kara Kuvvetleri Komutanlığı, caydırıcılığı temel alan kuvvet yapısını en son teknolojilerle güçlendirmiş, dünyada saygınlık kazanmıştır. Yurt savunmasında olduğu kadar, ülkemiz adına katıldığı uluslararası görevlerde de gücünü kanıtlayan ve övgü toplayan Türk Kara Kuvvetleri'nin, Yüce Türk Ulusu'na ve Devletimize karşı görevlerini, bundan sonra da aynı kararlılık ve üstün hizmet anlayışıyla yerine getireceğine yürekten inanıyoruz. Kara Kuvvetlerimizin kuruluş yıldönümünü kutluyor, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi gönül borcuyla anıyor, Size ve Türk Kara Kuvvetleri'nin tüm mensuplarına başarılar ve esenlikler diliyorum."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title