Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençleri Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu pazar günü yapacağımız partimizin büyük kongresinden itibaren kendi inisiyatif alanımız içindeki her yerde ve her kademede gençlerimize hak ettikleri şekilde yer vermekte kararlıyız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu pazar günü yapacağımız partimizin büyük kongresinden itibaren kendi inisiyatif alanımız içindeki her yerde ve her kademede gençlerimize hak ettikleri şekilde yer vermekte kararlıyız." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Başbakan Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra 81 il ve KKTC'den birer kadın ve erkek temsilci genç ile sporcuları kabul etti.

Türkiye'de 15 sene önce milletvekili olma veya seçilme yaşının 30 olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Yani size güvenmiyorlardı. Biz ne yaptık? 'Bu 18'e inmeli' dedik. Madem seçme yaşı 18'dir, seçilme niye 18 olmasın?" ifadesini kullandı.

Zor olanın seçilmek değil, seçmek olduğunu vurgulayan Erdoğan, seçilme yaşını ilk etapta 25'e, ikinci etapta da 16 Nisan'dan sonra 18'e indirdiklerini yineledi. Erdoğan, "Şimdi havuz genişledi. Ama birileri ne dedi? 'Çoluk çocuğa mı bırakacağız ülkeyi' dedi. Biz dedik ki 'hayır, bu milletin tarihi o çoluk çocuk dediklerinizin bir çağı kapatıp, bir çağı açmasıyla doludur." diye konuştu.

Siyasetçilere düşenin gençliğe ufuk vermek olduğunun altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Eğer siz gençliğinize ufuk verirseniz, o gençlik çok daha büyük davaların sahibi olur. İşte biz bunu başardık. Şimdi bundan sonrası size ait ona göre, artık reformları siz yapacaksınız, devrimleri siz yapacaksınız. Bu devrimleri yapmak suretiyle de Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunu dünyaya siz göstereceksiniz. Bakın 'darbe' demiyorum, 'devrim' diyorum, 'reform' diyorum. Birileri darbe heveslisidir, bırakın onlar onunla uğraşsınlar. Biz reformlarla uğraşacağız, biz devrimlerle uğraşacağız. Bizim devrimimiz batılının söylediği gibi sessiz devrimdir. Biz bunu yaptık. Onlar dedi, biz demedik. Gerçekleştirdik. Bugün burada bir araya geldiğimiz siz gençlerimize baktığımda ne kadar doğru bir iş yaptığımızı, ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu görüyorum. Rabbim bizi mahcup etmesin. Rabbim başı dik bir şekilde bu kutlu bayrağı sizlere devretmeyi nasip etsin."

"Bizim tarihimizle bağlarımızı kopardılar mı?"

Erdoğan, bir ülkeyi ve milleti yenmenin en kestirme yolunun tarihiyle olan ilişkilerini kesmekten geçtiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bunu bize yaptılar mı? Yaptılar. Bizim tarihimizle bağlarımızı kopardılar mı? Kopardılar. Bize -siz gene kısmen onları okumadınız- öyle bir tarih okuttular ki ve bizim okuduğumuz tarih kitaplarında biz hep mağlubiyetlerle ilkelliklerle ve hep böyle garip garip şeylerle adeta geçmiş olan bir tarih okuduk. Bizim tarihimiz böyle değil, anlı şanlı tarihimizi bize o şekliyle göstermediler, okutmadılar. Ama şimdi özellikle bunun üzerinde ısrarla duruyoruz. Diliyoruz ki, müfredatımızı buna göre yeniden düzenleyeceğiz ve anlı şanlı tarihimizi kitaplarımıza bu şekilde geçeceğiz."

"Bir çağı kapatıyor, bir çağı açıyor"

Tarihin zannedilenin aksine sadece geçmiş değil, aynı zamanda geleceği aydınlatan bir fener olduğunu da ifade eden Erdoğan, dünyanın en büyük ve en kudretli devletlerinden olan Osmanlı'nın kurucusu Osman Bey'in boyunun başına yönetici olarak seçildiğinde 23 yaşında olduğuna dikkati çekti.

Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet'in babasının, kendisine Devlet-i Aliyye-i Osmaniye'nin başına geçmesini teklif ettiğinde 13-14 yaşında olduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

"Ama verdiği cevap çok enteresandı. 'Baba ben daha 13-14 yaşındayım Devlet-i Aliyye-i Osmaniye'yi nasıl yönetirim.' Babası, 'emrediyorum, geçeceksin' dedi. O da 'peki' dedi ve kabul etti. Ama kabul ettikten sonra ilginç bir cevap geliyordu. 'Baba, madem ki Devlet-i Aliyye-i Osmaniye'nin başına geçtim, padişah benim ve şimdi ben size emrediyorum gelin devletin başına geçin' diyor. Şu zekayı, yetişme tarzını görüyor musunuz? İşte böyle yetiştiği için 19 yaşında geliyor Devlet-i Aliyye-i Osmaniye'nin başına geçiyor ve ardından 20-21 bakıyorsunuz bir çağı kapatıyor, bir çağı açıyor.

Böyle bir ecdadımız var. Bunu öğretmekten bize kaçtılar, kaçındılar. Niye? Öğrenmesinler. Çünkü böyle yetişirsek o zaman o fetih ruhuyla geleceğe başka türlü bakacağız. Ama aşağılık kompleksi içerisinde yetiştirilen bir nesil olursak o zaman ne olacağız? O zaman tamamen bezgin, bedbin, hiçbir hedefi olmayan bir nesil olacağız. İşte şimdi bunu yıkıyoruz. Bu, fetih için dönemin en ileri teknolojisine sahip pek çok savaş aracını bizzat tasarlamış, harekat planlarını Fatih bizzat yapmıştı. İşte diyoruz ki, bu gerçekleri bilmezsek, gençlerimize böylesine engin bir güveni nasıl duyabiliriz."

"Adamı Samsun'a bile sokmazlar"

Bugün milli bayram olarak kutlanan 19 Mayıs 1919'da İstiklal Harbi'ni yürütmek üzere Samsun'a çıkan Gazi Mustafa Kemal'in de 38 yaşında olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yani genç diyebileceğimiz bir yaştaydı. Fakat Gazi Mustafa Kemal, İstiklal Savaşı için Samsun'dan çıkıyordu. Birileri de bugün İstiklal Mücadelesini vermek için değil, tam aksine İstiklal Mücadelesini verenlere karşı Samsun'dan çıkıp, İzmir'de onları denize dökmek için yola çıkıyor. Bakın nereden nereye geliyoruz. Ne oldu? Millet gereken dersi verdi. Kimi sen nasıl olur da bu şekilde denize dökmeye kalkarsın? Adamı Samsun'a bile sokmazlar. İstiklal Mücadelesi için Samsun'a çıkmak başka bir şey ama bu ülkeyi işgale yeltenenlere karşı o istiklal mücadelesini sürdürmek için oradan çıkmak başka bir şey.

Gittiğim ülkelerin çoğunda 20'li yaşlarda bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları görüyorum. Yine bu yaşlarda trilyonlarca liralık şirketleri yöneten gençlerin olduğunu görüyorum, biliyorum. 'Ülkemizde niçin böyle olmasın' dedik. Milletvekilliği, belediye başkanlığı, muhtarlık gibi görevlere seçilme yaşını önce 30'dan 25'e, 16 Nisan halk oylamasında da 18'e indirdik.

Şimdi bu pazar günü yapacağımız partimizin büyük kongresinden itibaren kendi inisiyatif alanımız içindeki her yerde ve her kademede gençlerimize hak ettikleri şekilde yer vermekte kararlıyız. Bu düzenlemeleri gençlerimize ihsan değil, haklarının gecikmiş teslimi olarak görüyoruz. Ben karşımda hep Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koyacak bir gençlik gördüm, bir gençlik görüyorum."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Osmaniye Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title