Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Erdoğan'a 'Diktatör' Deme Özgürlüğünüz Var, Erdoğan'ın Size 'Faşist' ya da...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Erdoğan'a 'diktatör' deme özgürlüğünüz var, Erdoğan'ın size 'faşist' ya da 'Nazi' deme özgürlüğü yok, kusura bakmasınlar" "O çok övündüğünüz ve övdüğünüz gazetelerinizle ikide bir 'diktatör' diyorsunuz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Erdoğan'a 'diktatör' deme özgürlüğünüz var, Erdoğan'ın size 'faşist' ya da 'Nazi' deme özgürlüğü yok, kusura bakmasınlar"

"O çok övündüğünüz ve övdüğünüz gazetelerinizle ikide bir 'diktatör' diyorsunuz. Erdoğan'a 'diktatör' deme özgürlüğünüz var, Erdoğan'ın size 'faşist' ya da 'Nazi' deme özgürlüğü yok, kusura bakmasınlar. Erdoğan'a bunlar 'diktatör' demeye devam ettikleri sürece bende bunlara aynen bu kavramlarla ifade etmeye devam edeceğim"

"Bir istihbarat örgütünün başı böyle bir açıklama yapamaz. Bu bir siyasi açıklama niteliği taşıyor. Bu açıklama 'ben söylemedim sen söyle' diyen bir yönetimin açıklamasıdır"

"Gama işaretlerini bizim camilerin duvarlarına işaretleyenler kimler? Bunlar Almanya'da, Hollanda'da, Avusturya'da oldu"

"Bunlar Nazizm'in ayak sesleri. Eğer siz bizim mabetlerimize bunu yapıyorsanız bizden başka bir tanım beklemeyin. Biz hiçbir kilisenin ne kapısına ne camına böyle bir şey yapılmasına müsaade etmedik, etmeyiz"

ANKARA (İHA)- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal D-Cnn Türk ortak yayınında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

Daha önceden yaptığı bir konuşmada "Siz böyle yaparsanız yarın dünyanın hiçbir yerinde Batılılar güvenle adım atamaz" sözünün hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Bunlar kendilerine ait bir düşünce kirliliği içinde dolaşıyorlar. Siz eğer kendi vatandaşınızı, bizim de soydaşımız ve vatandaşımız olanları eğer bu şekilde AB üyesi olup AB müktesebatına göre değil de kendi duygusal veya faşizan baskılarla o insanların üzerine giderseniz, bunlar değişik ülkelerde değişik şekilde algılanacaktır. Oradaki o insanlar Hollanda vatandaşı. Bu güne kadar Hollanda'da çok büyük hizmetleri olmuş insanlar. Siz onlara orada zulm ediyorsunuz. Aynı şey Almanya için de geçerli. Orada terör örgütlerine müsaade ediyorsunuz ama elinde bayrağı dışında başka bir unsur olmayanlara karşı böyle bir hakkı vermiyorsunuz. Sizin dostunuz, AB'de müzakereci ve ortağınız konumunda olan Türkiye'nin Cumhurbaşkanına böyle bir yaklaşımda bulunuyorsunuz. O çok övündüğünüz ve övdüğünüz gazetelerinizle ikide bir 'diktatör' diyorsunuz. Erdoğan'a 'diktatör' deme özgürlüğünüz var, Erdoğan'ın size 'faşist' ya da 'Nazi' deme özgürlüğü yok, kusura bakmasınlar. Erdoğan'a bunlar 'diktatör' demeye devam ettikleri sürece bende bunlara aynen bu kavramlarla ifade etmeye devam edeceğim. Benim ülkemde bunların yöneticilerine hangi gazete bu şekilde başlıklar atıyor. Böyle bir şey yok. Oralardan gelenler ülkemizde huzur içinde geziyorlar" dedi.

"Bunlar Nazizm'in ayak sesleri"

Alman istihbarat örgütü başkanının FETÖ üyelerinin darbe girişiminden sorumlu tutulmalarından şüpheli oldukları yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine Erdoğan "Bir istihbarat örgütünün başı böyle bir açıklama yapamaz. Bu bir siyasi açıklama niteliği taşıyor. Bu açıklama 'ben söylemedim sen söyle' diyen bir yönetimin açıklamasıdır. Merkel 'ben bunu söylemedim, benim bakanım bunu söyletmedi' diyemez. Çıksın bunun hesabını sorsun. Sen bana kalkıp da ülkendeki FETÖ'cü yapılanma ile ilgili cevap vermiyorsun, PKK ile ilgili yapılanmadan dolayı cevap vermiyorsun, senin istihbaratının başındaki zat nasıl böyle bir açıklamayı müstakil olarak yapabilir. Sizin MİT'in başındaki Hakan Bey'in ülkeyi bağlayacak böyle bir açıklama yaptığını duydunuz mu? Bu Alman yönetiminin nereye oturduğunu gösteriyor. Bunun karanını verebilecek tek yer var, Türkiye. Bunlar orada Diyanet'in cami imamlarını ajan olarak toplayan bir anlayış. Gama işaretlerini bizim camilerin duvarlarına işaretleyenler kimler? Bunlar Almanya'da, Hollanda'da, Avusturya'da oldu. Bunlar Nazizm'in ayak sesleri. Eğer siz bizim mabetlerimize bunu yapıyorsanız bizden başka bir tanım beklemeyin. Biz hiçbir kilisenin ne kapısına ne camına böyle bir şey yapılmasına müsaade etmedik, etmeyiz. Biz inanç özgürlüğünü savunuyoruz" diye konuştu.

"Bizim Mayıs ayında yüz yüze yapacağımız görüşme önem arz edecektir"

ABD'nin yeni yönetimi ile bir görüşme olup olmayacağı yönündeki soruya cevap veren Erdoğan, "Şu anda görüşmeler yapılıyor. Son olarak Dışişleri Bakanımızın bir Amerika seyahati oldu, Adalet Bakanı ile görüşme yaptılar. Temenni ederim ki, 16 Nisan'dan sonra bize verilmesi planlanan randevularını verirler ve o randevuda bu konuları görüşme imkanı bulacağız. Aldığımız mesajlardan şu çıkıyor, bizim Mayıs ayında yüz yüze yapacağımız görüşme önem arz edecektir. Sadece FETÖ meselesi değil, bölgenin sorunların noktasında önemli almamız gereken kararlar var. Son günlerde Suriye'de Mümbiç, Rakka meselesi, Musul meselesi önem arzediyor" şeklinde konuştu.

"Temennim odur ki biran önce bu yanlıştan vazgeçilir"

Bazı ülkelerin İstanbul kalkışlı uçuşlarda kabinlerde cep telefonundan büyük elektronik eşya taşınmaması konusunda alınan karara ilişkin Erdoğan, "Bu Körfez ülkeleri ile bizi kapsıyor. Sayın May ile yaptığımız görüşmede, British Airways'de de aynı uygulamayı yaptıklarını belirtti. Ben de 'bizim yetkililerimizle sizin yetkililerinizin oturup konuşması lazım, bu işin hem ekonomik noktada hem güvenlik noktasında birbirimize karşı itimadımızı zedeliyor' dedim. Aynı şekilde Dışişleri Bakanımızın da Amerika ziyaretinde konuyu yetkililerle görüştü. Dedi ki 'burada çok acele yeni bir karar almak gerekiyor. Zira bizim THY'nin güvenlik noktasında olsun, uluslararası konumu itibariyle olsun bir marka, dolayısıyla biz bunu artık farklı anlamaya başlıyoruz' gibi. Sayın May 'bu görüşmeyi yetkililerimizin yapmasına bende katılıyorum, THY'nin ne kadar güçlü olduğunu biliyorum' dedi. Benzer bir yaklaşımı Amerika'da Mevlüt Bey yapmak suretiyle 'tekrar gözden geçirelim' şeklinde bana durumu bildirdi. Temennim odur ki biran önce bu yanlıştan vazgeçilir. Güvenliktir, üzerinde durulabilir, doğrudur, bu abartılı bir hale gelmemesi gerekir. Diğerleri için de bu haksızlık. Temenni ederim ki, bu ülkeler, başta Amerika ve İngiltere olmak üzere bir önce bundan vazgeçilir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hollanda Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title