Haberler

Cumayeri İlçesi Sanayide Aslan Payını Aldı

Düzce'nin Cumayeri İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, Teşvikten Beklentilerinin Bin 500 Kişiye İş İstihdamı Olduğunu Belirterek Yapılan ve Yapılacak Yatırımlarla Birkaç Yıl İçinde Bu Beklentinin Karşılanacağını Söyledi.

Düzce'nin Cumayeri İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, teşvikten beklentilerinin bin 500 kişiye iş istihdamı olduğunu belirterek yapılan ve yapılacak yatırımlarla birkaç yıl içinde bu beklentinin karşılanacağını söyledi.

Başkan Koloğlu, Düzce'de sanayi bölgesi dışında yapılan yatırmalarda aslan payını Cumayeri ilçesinin aldığını belirterek, "İlçemizde Türkiye'nin ikinci rulman fabrikası kuruldu. Şu anda 10 bin metrekare kapalı alanını tamamlayarak 100 kişilik istihdama ulaştı. Fabrika birkaç yıl içersinde tamamlanması ile birlikte toplam bin kişi burada istihdam edecek. Bunun getirisini ileriki yıllarda da göreceğiz. Düzce'de OSB dışında D-100 karayolu ve TEM otoyoluna uzaklığı birkaç kilometre uzakta böyle büyük bir yatırım yok. Mutlaka OSB'lerde büyük fabrikalar kuruluyor ama Düzce ölçeğinde bu çapta fabrika sayısı çok fazla değil, bu bir gerçek" dedi.

Başkan Mustafa Koloğlu, rulman fabrikasının dışında sanayiye yer ayrılan bölgede inşaatı devam eden firmaların var olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti. "Rulman fabrikası gibi bir yatırım yanı sıra sanayi alını olarak belirlediğimiz alanda boş yerimiz var. Buralarla ilgili olarak görüşmelerimiz devam ediyor. İSKİ dolayısıyla her önüne gelen firmaya yer vermek gibi bir lüksümüzde yok, hem de yasal olarak bu mümkün değil. Dolayısıyla çevreye zarar vermeyen bacasından kanalizasyonunda atık olmayan ve istihdamı fazla olan sanayiyi almak zorundayız. Şu anda talepler var, değerlendirmeler devam ediyor. 2004 yılında ilçede bin 500 kişilik bir işsizlik oranı tespit etmiştik. Çıkan teşvikle birlikte göç almadan işsizlerimize iş sahibi olması için çalışıyoruz. Cumayeri ilçesinde gelecek yıllarda yapılan yatırımlarla bin 500 kişilik bir istihdam ortaya çıkacak."

(AY-İÇ)

26.01.2008 11:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title