Haberler

Cosmoprof The Beauty Event 2008, İtalya'da Yapıldı

Talya'nın Bologna Şehrinde Yapılan, Avrupa'nın ve Dünyanın En Büyük Kozmetik ve Kişisel Bakım Fuarlarından Olan Cosmoprof The Beauty Event 2008, 15 Türk Kozmetik Firmasının Katılımıyla Gerçekleştirildi.

talya'nın Bologna şehrinde yapılan, Avrupa'nın ve dünyanın en büyük kozmetik ve kişisel bakım fuarlarından olan Cosmoprof The Beauty Event 2008, 15 Türk kozmetik firmasının katılımıyla gerçekleştirildi.

11-14 Nisan 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilen fuar, ihracatını sürekli olarak artıran Türk kozmetik sektörü için dünyaya açılma platformu oldu. Fuar sayesinde Türk kozmetik firmaları başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere tüm dünyadan binlerce ziyaretçiye ürünlerini sunma olanağı buldu.

Türkiye'nin ihracatının artırılması ve Türk kimya sektörü firmalarının ürünlerini yeni pazarlara sunabilmeleri için uluslararası fuarlara katılımlarını organize eden İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) sayesinde, bu yıl Cosmoprof Fuarı'nda 15 Türk kozmetik firması yer aldı. Türk kozmetik sektörü temsilcileri deodorant, parfüm, ıslak mendil, sabun, renkli kozmetik ürünleri ve kişisel bakım ürünlerini kendilerine ayrılan 157 metrekarelik fuar alanında sergiledi.

Türk kozmetik sektörü, 2007 yılında 326 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Türk kozmetik sektörü firmaları, Rusya, Irak, Ukrayna, İran, Bulgaristan, Romanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Cezayir, Azerbaycan ve Libya başta olmak üzere, özellikle komşularımıza büyük miktarlarda ihracat yapıyor. Kozmetik sektöründe bin 300'ün üzerinde firma faaliyet gösteriyor. Sektör, 13-14 bin civarında kişiye istihdam yaratıyor.

(BGO-BGO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title