Haberler

Çorum: Çorum'da "Kadına Yönelik Şiddet" Açıklaması

Çorum Baro Başkanlığı Kadın ve Çocuk Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Esra Kılıçaslan, Türkiye'de Her Üç Kadından Birinin Yalnızca Kadın Olduğu İçin Dövüldüğünü, Cinsel Tacize ya da Tecavüze Uğradığını, Töre Yada Namus Adına Öldürüldüğünü Belirtti.

Çorum Baro Başkanlığı Kadın ve Çocuk Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Esra Kılıçaslan, Türkiye'de her üç kadından birinin yalnızca kadın olduğu için dövüldüğünü, cinsel tacize ya da tecavüze uğradığını, töre yada namus adına öldürüldüğünü belirtti.

'25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada Avukat Kılıçaslan, "Kadınlarımızın uğradıkları şiddetin temelinde yerleşik ataerkil kültür, toplumsal önyargılar ve inanışlardan kaynaklanan toplumsal cinsiyet eşitsizliği var. Okulda, ailede ve medyada kullanılan dilde de ataerkil bakış açısı var. Yasama organı üyelerinin ve yasa uygulayıcılarının azımsanmayacak sayıdaki bir kısmı da aynı bakış açısının etkisi altındadır" ifadelerini kullandı.

Kadın ve çocukların fiziksel ve ruhsal yaşamını tehdit eden şiddeti önlemek için sığınma evlerinin kurulması, Emniyet Müdürlükleri'nde ve karakollarda Aile İçi Şiddet Birimleri'nin oluşturulması gerektiğini belirten Kılıçaslan, "Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetle ilgili her türlü maddi ve manevi tazminat davaları ile nafaka davaları ve çocuk teslimine ilişkin icrai işlemler; mahkeme ve icra harç ve giderlerinden, 4320 sayılı yasadan doğan hakların icrai işlemleri, icra harç ve giderlerinden muaf tutulmalıdır" şeklinde konuştu.

Devletin özellikle kadına ve çocuğa yönelik şiddet, kadın hukuku ve çocuk hukuku konularında toplumu eğitmek doğrultusunda planlı ve programlı bir eğitim politikası olmasının gerekliliğinden sözeden Esra Kılıçarslan, "Tüm resmi eğitim ve beceri kursları, ders programında zorunlu ders olarak yer almalıdır. Devlet başta yargı ve kolluk görevlileri olmak üzere, kendi bünyesindeki konu ile ilgili tüm görevlilerini bu konularda zorunlu bir meslek içi eğitime tabi tutmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title