Haberler

Çorum Belediyesi Akıllı Bütçe ile Borçlarını Ödedi

Çorum Belediyesi Modern Bütçe Yönetimi Anlayışı ile Gereksiz Giderleri Keserek Daha Fazla Hizmet ve Yatırım Yapma İmkanını Buldu.

Çorum Belediyesi modern bütçe yönetimi anlayışı ile gereksiz giderleri keserek daha fazla hizmet ve yatırım yapma imkanını buldu.

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, gelir-gider dengesinin sağlanarak, belediyeyi çalışan ve hizmet üreten bir belediye haline getirdiklerini ifade ederek, "Yatırım yapamayan ve hemşerisine gerektiği gibi hizmet veremeyen bir belediyeden gelirlerini yatırımlara ve hizmete harcayabilen, bütün hizmet araçlarını yenileyen ve büyük projelere imza atan bir belediye haline geldik" dedi.

Belediye Başkanı Atlamaz, yapılan çalışmalar neticesinde belediye gayrimenkulleri üzerinde bulunan tüm hacizlerin kaldırıldığını, işçi dahil hiçbir yere güncel borçlarının kalmadığını belirterek, "Geleceği ipotek altına almadan hizmetleri gerçekleştirmeye çalıştık. Biz göreve başladığımızdan itibaren geçmiş borçları ödüyoruz. Geçmişte yapılmış yatırımların ödemeleri de bizim dönemimizde yapılmıştır. Hiç hesapta olmayan, geçmiş dönemlerin hatalarından kaynaklanan borçları da ödemeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

SSK VE VERGİ BORCU OLMAYAN BELEDİYE Çorum Belediyesi olarak devlete olan borçları yapılandırdıklarını ifade eden Başkan Atlamaz, SSK ve Vergi Dairesi'ne borçlarının bulunmadığını söyledi.

Başkan Atlamaz, belediyenin 1988 yılından itibaren ödenmeyen Tasarrufu Teşvik Fonu için personele 1 milyon 603 bin 589 YTL ödeme yaptığını belirterek, "SSK, Vergi Dairesi başta olmak üzere geldiğimiz günden beri yaklaşık 11 trilyonu (TL) geçen bir borç ödemesi yaptık. Bu borçları öderken yatırımlarımızı durdurmadık, ayrıca memurlarımıza da ödül dağıtımı yaptık. Bunun yanı sıra birikmiş işçi ikramiyeleri dahil tüm borçlar bir ödeme planı çerçevesinde ödenmiş, ödenmeye de devam edilmektedir. Küçük Sanayi Sitesi'nde şu ana kadar 1.5 trilyonun (TL) üzerinde ödeme yapılmış olup, halen mahkeme kararları gelenlerin de ödemesine devam edilmektedir. Nemalar, Küçük Sanayi Sitesi ödemeleri, ayrıca önceki yıllarda vatandaşın mülkünden kamulaştırma yapılmadan düzenlenen, park, yol gibi sosyal alanların kamulaştırılmış el atma davaları, işçi personelimizin de güncel hiçbir alacağı bulunmadığı gibi 2008 yılı içerisinde alacakları ikramiyeler maaş bordroları içerisinde ödenmektedir" diye konuştu.

Ayrıca emekli olan personele kıdem tazminatı ödemelerinin peşin olarak yapıldığını anlatan Başkan Atlamaz, "Her emekli olmak isteyen personelimizi emeklilik sırasına koyuyoruz. Her ay en fazla 4 personelimizin emekli olmasına izin veriyoruz. Çünkü ancak 4 personelimizin kıdem tazminatını peşin olarak ödeyebiliyoruz. Böylece personelimizin eline toplu para geçmiş oluyor. Bu uygulamadan hem işçimiz hem de belediyemiz memnun oluyor" şeklinde konuştu.

(ES-BÖ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title