Haberler

Çomü'den Kısa Kısa

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğretim üyesi ve Gözlemevi Kurucu Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, Ulupınar köyünde üniversiteye ait köy evi bulunduğunu bildirdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğretim üyesi ve Gözlemevi Kurucu Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, Ulupınar köyünde üniversiteye ait köy evi bulunduğunu bildirdi.

Demircan, yaptığı açıklamada, Ulupınar köyündeki tarihi Cevat Paşa Okulunun, 2004 yılında Milli Eğitim Bakanlığından tahsisinin alınarak, üniversitenin farklı birimleri tarafından etkinlik alanı olarak kullanılmak üzere onarıldığını bildirdi.

Burasının 2005 yılında ÇOMÜ Köyevi olarak hizmete alındığını hatırlatan Demircan, eskiden okul olarak kullanılan tarihi binanın, ÇOMÜ tarafından aslına uygun şekilde restore edildiğini kaydetti. Demircan, şöyle dedi:

"Ulupınar köyündeki tarihi okul binası, savaş yıllarında Çanakkale'de esirlere yaptırılan 6 Cevat Paşa okulundan biri olarak 1915 yılında hizmete girmiş. 75 yıl hizmet verdikten sonra taşımalı eğitim uygulamasıyla 1990 yılında terk edilmiş ve 2004 yılında çatısı çöktükten sonra ÇOMÜ'ye tahsisi gerçekleşmiş. Aslına uygun onarılan köy evi,  ÇOMÜ Köyevi olarak üniversiteye kazandırılmıştır."

-3 aylık programla yurt dışına giden öğretim üyesi sayısı 200'ü geçti

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özdemir, yurt dışına gitmemiş bir tek öğretim üyesinin dahi kalmamasını hedeflediklerini bildirdi.

Özdemir, üniversite olarak, tüm öğretim üyelerinin en az bir kez yurt dışında, uzun dönemli bilimsel ve eğitsel çalışmalara katılmasını hedeflediklerini, bu bağlamda YÖK ve TÜBİTAK destekli programların çok önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

Öğretim üyelerinin, üniversitenin bilimsel toplantılar için sağladığı destekler sayesinde yurt dışında ve içinde çok sayıda bilimsel toplantıya katıldığını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Bu kalemden çok ciddi destekler sağlanıyor. Ancak bu toplantılar daha çok birkaç günlük oluyor. Oysa biz öğretim üyelerimizin diğer ülkelerdeki örnekleri daha uzun süre gözleyebileceği ve inceleyebileceği en az bir aylık işbirliği programlarına katılmasını istiyoruz. Bu bağlamda YÖK tarafından desteklenen 3 aylık program ve TÜBİTAK'ın desteklediği doktora sonrası destek programı, gerçekten çok cazip fırsatlar sunuyor. YÖK destekli program ile yurt dışında en az 3'er aylık araştırma ve incelemelere katılan öğretim üyesi sayımız, son 2 yılda 200'ü geçti. Bu da rakam olarak 4 milyon lirayı aşan bir desteğe işaret ediyor." - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Ulupınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title