Haberler

Çocuklarda Ruhsal Problemlerin Önlenmesi Çalışmaları

Tekirdağ’da Şubat ayında Hürriyet mahallesindeki yeni yerine taşınan Süleymanpaşa Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi, sağlıklı nesiller için ebeveynlerin yanında olmaya devam ettiği, 90 çocuğa ücretsiz hizmet verdiği belirtildi.

Tekirdağ'da Şubat ayında Hürriyet mahallesindeki yeni yerine taşınan Süleymanpaşa Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi, sağlıklı nesiller için ebeveynlerin yanında olmaya devam ettiği, 90 çocuğa ücretsiz hizmet verdiği belirtildi.

Çocuklarda görülen yeme bozuklukları, uyku problemleri, dil gelişimi, tuvalet eğitimleri, sütten kesilme süreci, kardeş kıskançlığı, tırnak yeme, parmak emme, korkular, tikler, teknoloji bağımlılığı, mastürbasyon, içe kapanıklık, yalan söyleme, dikkat dağınıklığı, hiperaktivite, hırçınlık ve izinsiz eşya getirme gibi problemlerin önüne geçmek için bugüne kadar 64'ü tamamlanmış 26'sında ise, görüşmelerin devam ettiği toplam 90 çocuğa hizmet veren Süleymanpaşa Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi, ergenlik ve yetişkinlikte yaşanması muhtemel ruhsal problemlerin önüne geçmeyi amaçlıyor.

ÜCRETSİZ YAPILAN BİLİMSEL TESTLERİ PSİKOLOG DEĞERLENDİRİYOR

90 çocukla şu ana kadar 152 görüşmenin yapıldığı merkezde, Bender Gestalt, Koppitz İnsan Çizim Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Cat (Çocuklarda Tematik Algı Testi), Louıssa Duss Psikanalitik Hikayeler Testi, Frostig Gelişimsel Görsel Algı Testi, Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Okht (Okula Hazırlık Değerlendirme Testi), Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Gesell Gelişim Figürleri Testi, Burdon Dikkat Testi, Kent Egy, Peabody, Wiscr Zeka Testi ve değerlendirme araç gereçleri gibi yöntemler uygulanarak başarıya ulaşılıyor.

Tamamen ücretsiz olarak hizmet veren Süleymanpaşa Çocuk Ruh Sağlığı Merkezi, hafta için her gün saat 08.00-17.00 saatleri arasında çocukların sağlıklı gelişimi için ebeveynleri bekliyor. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleymanpaşa Hürriyet Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title