Haberler

Cnn'den Sabancı'ya Övgü

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Cnn International'da Yayınlanan Marketplace Middle East Programına Konuk Oldu.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, CNN International'da yayınlanan Marketplace Middle East programına konuk oldu.

Konuya ilişkin olarak Sabancı Holding'ten yapılan açıklamada, Face Time bölümünde “Dümenin Başındaki Kadın” başlığı ile yayınlanan haberde Güler Sabancı'nın “Sabancı Üniversitesi hayatımda şimdiye kadar beni en çok tatmin eden proje” şeklindeki açıklamasına yer verildiği kaydedildi.

Jennifer Ecclestone tarafından gerçekleştirilen röportajın çekimleri Sabancı Center, Sabancı Müzesi ve Sabancı Üniversitesi'nde yapıldı.

Haberde, Sabancı Topluluğu'nun sosyal sorumluluk faaliyetlerine verdiği öneme de yer verildiğine işaret edilerek, “70'lerin başından bu yana holding, kendi hayır vakfına bir milyar dolar yatırım yaptı. Bu yatırımların bir kısmı Boğaz'ın kenarındaki Sabancı Müzesi'ne yeni eserlerin kazandırılmasında kullanıldı. Ayrıca büyük miktarda bağış ise Güler Sabancı'nın da kurulumuna katkıda bulunduğu, son teknoloji ile donatılmış kampüsüyle Sabancı Üniversitesi'ne yapıldı. Sabancı,

Üniversite için (Hayatımda şimdiye kadar beni en çok tatmin eden proje olduğunu söyleyebilirim) dedi” denildi.

Haberde üniversite ile ilgili olarak ise “Tatmin edici ve Sabancı stiline uygun olarak 'başarılı'. Ülkedeki en iyi üniversitelerden biri olarak bilinmesinin yanı sıra her yıl tüm dünyadaki prestijli yüksek lisans programlarına öğrenci gönderiyor. Ayrıca en cömert üniversitelerden biri. Öğrencilerinin yaklaşık yüzde 40'ı burslu” bilgisinin aktarıldığı belirtildi.

Haberde Sabancı için “Türkiye'de Sabancı adı başarının sembolü. Güler Sabancı ise profesyonel dinamizmin önemli bir temsilcisi ve Türkiye'yi güvenilen pazarlardan biri haline getiren bir isim. 53 yaşındaki Güler Sabancı, milyar dolarlık bir holdingi yöneten bir kadın olarak adeta bir ikon. Etkin işadamları derneği TÜSİAD'ın Yönetim Kurulunda yer alan ilk kadın” denildiği aktarıldı.

Programda, Güler Sabancı'nın başarı öyküsü ile ilgili olarak “Şirket O'nun yönetiminde gelirlerini yükselterek 12 milyar dolara ulaştı. Böylece Sabancı Fortune dergisi tarafından belirlenen dünyadaki en güçlü 50 kadın arasındaki yerini aldı” ifadelerinin kullanıldığı kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title