Haberler

Cizre'deki Sağlık Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

Şırnak'ın Cizre İlçesinde Polisin Düzenlediği Operasyonda, "Kamu Kurumunu Dolandırmak, Usulsüz Yeşil Kart Çıkartmak ve Rüşvet" İddiasıyla Gözaltına Alınan 26 Kişiden 10'u Serbest Bırakılırken, Aralarında 2 Doktorun da Bulunduğu 16 Kişi Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda, "kamu kurumunu dolandırmak, usulsüz yeşil kart çıkartmak ve rüşvet" iddiasıyla gözaltına alınan 26 kişiden 10'u serbest bırakılırken, aralarında 2 doktorun da bulunduğu 16 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2.5 aylık çalışmaları sonucu yapılan operasyonda, 2 doktor, Yeşil Kart Bürosu'nda görevli 3 memur ile 3 iş takipçisi ve 18 eczacı olmak üzere toplam 26 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların işyerlerinde yapılan aramalarda, 10 bin 449 adet kesilmiş kupür, 264 adet yeşil kart, bin 973 adet kupürü kesilmiş, yeşil kart çıkartılmak üzere verilmiş 19 adet kimlik fotokopisi, 220 adet vesikalık resim, 1 adet

laptop bilgisayar, 1 adet bilgisayar ve 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra "suç işlemek için teşekkül oluşturmak, kamu kurumunu dolandırmak, haksız menfaat temin etmek, usulsüz yeşil kart çıkartmak ve rüşvet" suçlarından mahkemeye çıkartıldı. Aralarında 2 doktorun da bulunduğu 16 kişi tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilirken, 10 kişi ise serbest bırakıldı.

Şahısların devleti yaklaşık 2 milyon YTL zarara uğrattığı bildirildi.

(MD-AŞ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title