Haberler

Cizre'deki Gerginlik

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: "Günlerdir Cizre'de karanlık tezgahlar ve provokasyonlar çevriliyor.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cizre'deki gerginliğe ilişkin, "Günlerdir Cizre'de karanlık tezgahlar ve provokasyonlar çevriliyor. Kürt halkı yıllardan beri sınandığı gibi evlatlarının ölümü ile sınanıyor" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, HDP Milletvekilleri Hasip Kaplan, Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak, Ertuğrul Kürkçü, Mülkiye Birtane, Sebahat Tuncel ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Cizre'ye giden Yüksekdağ, ilçede önceki gün yaşamını yitiren 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın taziyesine katıldı.

Cudi Taziyeevinde Kazanhan'ın ailesine başsağlığı dileyen heyet adına açıklama yapan Yüksekdağ, Cizre'de yaşanan olaylardan dolayı çok sayıda insanın yaşamını yitirdiğini ifade etti.

"Günlerdir Cizre'de karanlık tezgahlar ve provokasyonlar çevriliyor. Kürt halkı yıllardan beri sınandığı gibi yeniden ölümle sınanıyor, evlatlarının ölümü ile sınanıyor" diyen Yüksekdağ, halkın barış, özgürlük ve çözüme dayanan umudunun kazanacağını belirtti.

"Bu zor günleri aşmayı başaracağız"

"Birileri, 'Cizre'de provokasyon var, karanlık eller, paralel polisler ve güçler, tezgah çeviriyor' diyor. Tezgahın, provokasyonun en büyüğü, Hrant Dink cinayetinin sorumlusunu, şüphelisini, 'emniyet amiri' diye buraya atamaktır" diyen Yüksekdağ, şunları dile getirdi:

"Biz bu katliamlara ve çözümsüzlüğe yol açan siyasetin önünü halkımızın birleşik gücüyle keseriz ancak. Buradaki birleşik duruşunuzla, sahiplenmemizle, hükümetin, siyasi iktidarın kontrgerilla güçleri ve o kirli şebekelerle girdiği tezgahı darmadağın edeceğiz. Bugün de çocuklarımıza, şehitlerimize bütün mücadele geleneğimize ve Abdullah Öcalan'ın Cizre'ye gönderdiği selama güçlü şekilde sahip çıkarak bu zor günleri aşmayı başaracağız."

- Nihat Kazanhan'ın ölümü

DBP Eş Genel Başkanı Ayna da HDP ilçe binası önünde, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle'nin ilçeyi ziyaretinin ardından Nihat Kazanhan'ın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Ayna, "Burada resmen söylenmek istenen barışın istenmediğidir. Bize ve Öcalan'a verilen cevap budur" şeklinde konuştu.

Milletvekili Kürkçü ise Kazanhan'ın polis tarafından öldürüldüğünü düşündüklerini iddia etti. - Şırnak

Kaynak: AA / Güncel

Ertuğrul Kürkçü Cizre Politika Güncel Haberler

title