Haberler

Çin'de 677 Adet Terkedilmiş Kimyasal Silah Bulundu

- Çin'in Kuzeydoğusunda Kalan Heilongciang Eyaletinin Suihua Kentinde 26 Haziran-2 Temmuz Tarihleri Arasında Toprak Altından Altıyüz Yetmiş Yedi Adet Kimyasal Silah Çıkarıldı.

- Çin`in kuzeydoğusunda kalan Heilongciang eyaletinin Suihua kentinde 26 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında toprak altından altıyüz yetmiş yedi adet kimyasal silah çıkarıldı.

Çin resmi haber ajansı Şinhua, bulunan bu terk edilmiş kimyasal silahların Japonya emperyalistlerinin 2. Dünya Savaşı sırasında Çin`i işgali sonrasında bıraktığını belirtti. Silahlar özel bir yere götürülerek tehlike yaratmamaları için koruma altına alındılar. Çarşamba günü ise Çin ve Japon uzmanların yine aynı eyaletin Ningan kentinde yaptıkları kazılarda otuzbir adet silah bulunduğu ve bunlardan yedisinin kimyasal silah olduğu belirtildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Japonların 2. Dünya Savaşı sırasında Çin topraklarında en az iki milyon ton kimyasal silah bıraktığını açıkladı. Açıklamada, savaşın sonra erdiği 1945 yılından bu yana iki binden daha fazla Çinlinin terkedilmiş bu kimyasal silahlar nedeniyle öldüğüne dikkat çekildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title