Haberler

Çiçek: 'Saygıyla Karşılıyoruz'

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi'nin, Seçiminin İlk Turunu İptali ve Yürürlüğünün Durdurulması Kararını Değerlendirirken 'Tabiatıyla Bu Kararın Gereği Neyse Saygıyla Karşılıyoruz' Dedi

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi'nin, cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunu iptali ve yürürlüğünün durdurulması kararını değerlendirirken, "Tabiatıyla bu kararın gereği neyse saygıyla karşılıyoruz" dedi.

Çiçek, Anayasa Mahkemesi'nin, cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunu iptali ve yürürlüğünün durdurulması kararının açıklanmasının ardından Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Çiçek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, Anayasası olan bir ülke, devlet olduğunu ifade ederek, Anayasa'da her kurumun görev, yetki ve sorumluluklarının belirlendiğini söyledi.

Çiçek, "Anayasa'nın 153. maddesine göre, Anayasa Mahkemesi kararları Resmi Gazete'de hemen yayımlanır. Yasama, yürütme ve yargı organlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar. Dolayısıyla ortada verilmiş bir Anayasa Mahkemesi kararı vardır. Hukuka saygısı olan her insan, her hükümet gibi tabiatıyla bu kararın gereği neyse saygıyla karşılıyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title