Haberler

CHP'li Köktürk, Gökçek Hakkında İnceleme Onayı Verilmeyen 64 Dosyayı Sordu

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Hakkında Ön İnceleme Onayı Verilmeyen 64 Dosyayı Sordu.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında ön inceleme onayı verilmeyen 64 dosyayı sordu.

Köktürk Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında görevde bulunduğu 14 yıllık süre içinde "İçişleri Bakanlığının soruşturma için izin vermediği konu ve dosyaların hangileri" olduğuna ilişkin İçişleri Bakanı'na yönelttiği soruların yanıtsız kaldığını söyledi. Bakan Beşir Atalay'ın soru önergesine yanıt vermemesi üzerine Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde İçişleri Bakanlığı'na yeniden aynı soruları yönelttiğini ifade eden Köktürk, bu kez sorularının Müsteşar Yardımcısı Hasan Canpolat tarafından yanıtlandığını kaydederek "Bu yanıta göre, "Ankara Büyükşehir Belediyesiyle ilgili olarak 2004 - 2009 yılları arasında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun Hükümlerine göre toplam 17 adet araştırma / ön inceleme onayı, 64 adet de işleme konulmama onayı alınmıştır.' denilmektedir. Saydamlık, şeffaflık iddiasında bulunan bir Hükümetin ve ilgili kurumlarının soruşturmaya izin verilenler ve verilmeyenlerin hangi konular olduğu her nedense tarafıma bildirilmemiştir. "dedi. Köktürk İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a şu soruları yöneltti:

"Gökçek hakkında araştırma / ön inceleme onayı verilmeyen 64 iddianın konu başlıkları ve içerikleri nelerdir? Gökçek hakkında araştırma / ön inceleme onayı verilen 17 iddianın konu başlıkları ve içerikleri nelerdir? Ankara Valiliğince araştırma / ön inceleme onayı verilmeyen 64 iddiaya araştırma / ön inceleme verilmemesinin gerekçelerini kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyor musunuz? " (ANKA)

(EG/NK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title