Haberler

CHP Genel Başkan Adayı Koç'tan Diğer Adaylara "Birleşme" Çağrısı

CHP'nin Yarın Gerçekleştirilecek 32. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan Deniz Baykal'ın Karşısına Aday Olarak Çıkmaya Hazırlanan Samsun Milletvekili Haluk Koç, Diğer Adaylara Birleşme Çağrısı Yaptı.

CHP'nin yarın gerçekleştirilecek 32. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan Deniz Baykal'ın karşısına aday olarak çıkmaya hazırlanan Samsun Milletvekili Haluk Koç, diğer adaylara birleşme çağrısı yaptı.

Kurultay hazırlıkları için kullandığı iletişim bürosunda bir basın toplantısı düzenleyen Koç, CHP'nin üst yönetiminin yalnızca parti içi iktidarı düşündüğünü, muhalefet olarak başarısız olduğunu söyledi. Bu durumun kendilerini tarihsel ve toplumsal bir sorumlulukla baş başa bıraktığını ifade eden Koç, "CHP'yi yenileştirerek ve demokratikleştirerek iktidar yapmalıyız" dedi. Arkalarında başka bir gücün olmadığını, yalnızca 'parti emekleri' olduğunu kaydeden Koç, kurultay delegelerinin de partide yenileşme ve değişimi gerçekleştirmeye hazır ve kararlı olduklarını söyledi. Koç, "Ancak aynı kurultay delegelerimizin haklı bir talebi var; adayların teke indirilmesi. Taşıdığımız sorumluluk, CHP tabanın ve kurultay delegelerinin beklentilerini karşılayabilecek bir tavır belirlemeye bizi yönlendirmiştir. Genel başkan adayı olan arkadaşlarıma sesleniyorum. Yenileşme ve değişim başarısını diğer aday arkadaşlarımızla paylaşmak istiyoruz. Gelin, delegenin ve halkın bu talebini yerine getirelim, işbölümüne dayanan çağdaş ve demokratik bir yönetim anlayışı içinde partimizi birlikte yönetelim. Böyle bir birliktelik hem ortak aklın kapılarını açacak hem de CHP'de birlik, solda birlik hedefimizin gerçekleşmesine olanak verecektir. Değişim diyerek, değişimin önünü tıkamaya hiçbirimizin hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

Koç, kurultay delegelerinin de üzerlerindeki baskılara karşı durarak CHP'de yenileşmeye ve değişime destek olmalarını istedi. Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Koç, yapılan çağrının daha da açılmasını istemeleri üzerine mantıklı, sağduyu bir işbirliğinden bahsettiğini belirterek, diğer adaylar tarafından bu çağrısının oy kullanma saatine kadar değerlendirilebileceğini söyledi. Koç, kendisinin konuşmasını hazırlayacağı için çalışma arkadaşlarının sabah saatlerine kadar iletişim bürosunda olacağını da belirterek gerektiğinde kendisinin de diğer adaylarla masaya oturacağını söyledi.

Adaylarla birleşmeye yönelik bir ön temas olup olmadığının sorulması üzerine Koç, "Yapılıyordur. Tarafı ben değildim ama arkadaşlarımız yapar" yanıtını verdi. Bir gazetecinin 'Karar alındı da bu toplantı kreması mı?' soruna Koç, "Hayır değil. Siyasette krema hiç kullanmadım" dedi. Aday olmak için gerekli delege sayısının 253 mü yoksa 247 mi olduğu yönündeki soru üzerine Koç, "Onun üzerinde bir imzam olduğu için 53, 47 fark etmez" yanıtını verdi. CHP yönetiminin mutlaka değişmesi gerektiğini savunan Koç, "Bu yönetim anlayışı pazartesi günü aynen devam ederse, ne değişecek? 40 yılda veremedikleri iktidar umudunu 41. yılda mı verecekler?" diye sordu.

(MÜG-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı? Selahaddin Eyyubi dizisinin Bernard'ı oynayan Berk Cankat nereli, kaç yaşında?
Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title