Haberler

CHP'den Benzin Zamlarını Protesto Yürüyüşü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: ''Yargı sürecini yarından itibaren başlatacağız''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, benzin zamlarına ilişkin yargı sürecini yarından itibaren başlatacaklarını söyledi.

Tekin, partisinin Kadıköy İlçe Örgütünce düzenlenen ve Bağdat Caddesi Suadiye ışıklardan başlayan "Dünyanın en pahalı benzinini protesto ediyoruz" yürüyüşüne katıldı.

Yapılan son zamların ardından Türk insanının, dünyanın en pahalı benzinini kullanmaya başladığını vurgulayan Tekin, bunu bir yürüyüşle protesto ettiklerini, başka illerde de bu eylemlerin yapılacağını kaydetti.

Tekin, bununla da yetinmeyeceklerini dile getirerek, "Bununla ilgili hazırlamış olduğumuz yargı sürecini de yarından itibaren başlatacağız" diye konuştu.

AK Parti'nin 2001'de, yolsuzlukları, yasakları ve yoksulluğu bitirmeyi vadettiğini anımsatan Tekin, şimdi ise bunların zam ve zulümle sonuçlandığını savundu.

Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kredi kartı konusundaki çağrısına da değinerek, şunları kaydetti:

"Kartı olanların ayın sonunda borcunu nasıl zorluk çekerek ödediğini hepimizin görmesi lazım. Milyonlarca insan kartların borcunu ödeyemiyor. Bu insanların, özellikle konut kredisi çekenlerin büyük bir ekonomik çıkmazda olduğunu önümüzdeki süreçlerde göreceksiniz."

Yürüyüş, Göztepe Parkı'nda sona erdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Gürsel Tekin Kadıköy Suadiye Bağdat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title