Haberler

    CHP'de Yeni Myk Bekleniyor

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PM'ye seçilemeyen emekli büyükelçi Murat Özçelik ile eski Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ı başdanışman olarak görevlendirdi.

    5-6 Eylül'de yapılan 18. Olağanüstü Kurultay'dan sonra ilk Parti Meclisi toplantısını yapan CHP'de gözler yeni Merkez Yönetim Kurulu'nda.. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 60 üyeli PM içinden yakın çalışma ekibini belirleyecek. CHP kaynakları yeni MYK'nın pazar veya en geç pazartesi günü açıklanacağı bilgisini verdi. Parti Meclisi (PM) toplantısında genel başkan yardımcılıkları yeniden düzenlendi. Buna göre, 17 üyesi olan MYK'nın üye sayısı 18'e yükseldi. PM'de alınan karara göre sivil toplum ve diğer meslek kuruluşlarından sorumlu genel başkan yardımcılığı işçi ve memur sendikalarından sorumlu genel başkan yardımcılığı ile birleşti. AR- GE Bilim ve Yönetim Kültür Platformu'ndan sorumlu genel başkan yardımcılığı AR-GE Bilim Yönetim ile Kültür ve Sanattan sorumlu genel başkan yardımcılığı olarak ikiye ayrıldı.

    İşveren sendikaları ve meslek kuruluşlarından sorumlu genel başkan yardımcılığının sorumluluk tanımı ise iş dünyası olarak belirlendi.

    CHP lideri yeni MYK'yı açıklamadan önce başdanışmanlarını belirledi. Emekli büyükelçi ve Kamu Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik ile eski Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak başdanışman olarak atandı. Özçelik ve Toprak kurultayda PM'ye seçilememişti. Özçelik hem dış politikada hem de çözüm süreci ile ilgili konularda CHP liderine danışmanlık yapacak.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Merkez Yürütme Kurulu Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan Toprak Murat Özçelik Politika Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    conan:

    resıde cok yakısıklıbe bas danısmandan daha ote

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title