Haberler

CHP'de Muhalifler Yine Mağlup

CHP'li Muhaliflerin Geçtiğimiz Ay İki Kez Olağanüstü Toplantıya Çağırdığı Ancak CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Engellemesi Nedeniyle Toplanamayan Parti Meclisi, Olağan Toplantısını Gerçekleştirdi.

CHP'li muhaliflerin geçtiğimiz ay iki kez olağanüstü toplantıya çağırdığı ancak CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın engellemesi nedeniyle toplanamayan Parti Meclisi, olağan toplantısını gerçekleştirdi. Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında yapılan toplantıda, muhalif üyelerin itirazları ise yapılan oylamalarda reddedildi. PM, verilen yemek arasının ardından çoğunluğu sağlayamadığı için toplantıya devam edilemedi.

CHP Parti Meclisi toplantısı Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında parti genel merkezinde yapıldı. Edinilen bilgilere göre, toplantıda, kurultay çalışmaları, parti örgütlerinde yaşanan görevden almalar ve atamalara ilişkin konular masaya yatırıldı.

Toplantıda, muhalif PM üyeleri, parti örgütlerinde yaşanan görevden almalar ve mahkeme kararına rağmen göreve iade edilmeyen yöneticiler konusunda bir önerge verdi. PM'nin 11 üyesinin imzasıyla genel başkanlığa verilen önerge ile parti üst yönetimi, yargı kararlarına uymaya çağrıldı. Söz konusu önergede, PM'nin, yargı kararlarını uygulanması ve bu kararları geçersiz kılacak yeni işlemler yapılmaması konusunda Merkez Yönetim Kurulu'na talimat verilmesi istendi.

Muhaliflerin, konuyla ilgili olarak verilen önergenin ad okunarak açık şekilde oylanması kabul edilirken, yapılan oylama sonucunda, önergenin gündeme alınması, 19 muhalif PM üyesi ise lehte oyuna karşılık, Deniz Baykal başta olmak üzere 54 PM üyesinin oyları ile reddedildi.

Muhalefet, örgütte yaşanan görevden almalar ve atamalar konusunda Genel Sekreter Önder Sav'ı eleştirdiği toplantıda zaman zaman gergin anların da yaşandığı bildirildi.

-YEMEK ARASI TAKTİĞİ-

Toplantıda, il ve ilçe kadın kolları başkanlıklarının görevden alınmasına ilişkin itirazlar için de oylamaya gidildi. Kapalı yapılan oylama sonucunda itirazların reddedildiği öğrenildi. Verilen yemek arasının ardındansa gerekli çoğunluk sağlanamadığı için toplantıya devam edilemedi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yemek arasının ardından PM salonunda, "Nisap kalmamıştır, bundan sonraki maddeleri görüşmeye devam edemeyeceğiz" diyerek toplantıyı kapattı. Baykal, "yemek arası" taktiği ile muhaliflerin, itirazlarının görüşülmesini engellemiş oldu.(ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title