Haberler

CHP'de Bayramlaşma

Ramazan Bayramı'nın 2. Gününde CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay ve Parti Meclisi Üyesi Neriman Genç'ten Oluşan CHP Heyeti Siyasi Partilerden Gelen Yöneticileri Kabul Etti.

Ramazan Bayramı'nın 2. gününde CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Ankara milletvekili Hakkı Süha Okay ve Parti Meclisi üyesi Neriman Genç'ten oluşan CHP heyeti siyasi partilerden gelen yöneticileri kabul etti.

Bayramlaşmada, AK Parti heyeti görüşmeyi kısa keserek CHP Genel Merkezi'nden ayrıldı.

CHP'de Kurban Bayramı'nın 2. gününde siyasasi parti temsilcileri ile bayramlaşma vardı. CHP heyeti sırasıyla Hür Parti, DSP, AK Parti, BBP, SP, İP,SHP ve MHP temsilcileriyle görüştü. DTP'nin davet edilmediği bayramlaşmada, Anavatan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya başkanlığında heyet sıralarının AK Parti heyetine verilmesine tepki göstererek görüşme yapmadan CHP Genel Merkezi'ni terketti. Selvi daha sonra Kaya'yı telefonla arayarak iktidar partisi geldiği için konuşmasını uzun tuttuğunu söylerek

Kaya'dan özür diledi ve bayramını kutladı. Görüşmeye AK Parti'yi temsilen Genel Başkan Yardımcısı Reha Deneme, Ankara Milletvekili Aşkın Asan ve MKYK üyesi Orhan Yegin geldi. Kabulde bir konuşma yapan Selvi, Türkiye'nin güvenliğinin sağlanması durumunda sorunların çözümleneceğini söyledi. Selvi, Başbakan Erdoğan'ın terör konusunda verdiği mesajının çelişkilerle dolu olduğunu savundu. Referandum konusuna değinen Selvi, Başbakan Erdoğan'ın bir tepki anayasasına oy istediğini söyledi.

Selvi'nin sözlerine cevap veren Deneme ise yeni Anayasayı ve Cumhurbaşkanlığı'na Abdullah Gül'ün seçilmesini savunurken, eski cumhurbaşkanları Korutürk, Özal ve Demirel, Sezer örneğini verdi. Cumhurbaşkanı seçimini içeren anayasa degişikliğini 10. Cumhurbaşkanı Sezer'in referanduma götürdüğünü belirten Deneme, Cumhurbaşkanını halkın seçmesininin hiçbir zararı olmayacağını söyledi. Bunun birçok demokratik ülkede örneklerinin olduğuna işaret eden Deneme, AK Parti'nin seçimlerde söz verdiği gibi

Cumhurbaşkanının yetkilerini azaltmayı düşündüklerini söyledi. Bunun üzerine Selvi, "Dilerim bu yöntem yararlı olur yeni hukuki sorunlar, bunalımlar ve kaos oluşturmaz. Biz de iktidar olsak Cumhurbaşkanını il başkanı seçer gibi seçmezdik. Başbakan uzlaşma dedi ve sözünde durmadı" dedi.

Bunun üzerine tekrar konuşan Deneme, Anayasa Mahkemesi'nin 367 konusunda verdiği kararı eleştirdi. Anayasa Mahkemesi'nin bir önceki Başkanı Tülay Tuğcu'yu 59. tur oylamada seçtiğini ve Tuğcu'nun emekliye ayrılmasının ardından henüz yeni başkanını seçemediğini belirten Deneme, "Uzlaşma diyen kurum 11 kişiyle uzlaşamıştır. 550 milletvekilin uzlaşması o kadar kolay değil. Azınlığın dediği olursa bunun adı uzlaşma değil dayatma olur" dedi.

MHP de Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal başkanlığındaki bir heyetle CHP Genel Merkezi'ne bayram ziyaretinde bulundu. MHP ile görüşmede referandumu tekrar gündeme getiren Selvi, referandumun ciddi bir kaos oluşturacağını savundu. Bal ise MHP olarak hükümetin icraatlarını mercek altına aldıklarını söyledi. Yeni anayasa değişikliği hakkında da konuşan Bal, sanal iki gündem maddesinin tartışıldığını yeni yeni anayasa ile Türkiye'nin üniter yapısının tehlikede, milli birliğinin çözülmekte olduğunu, terör

örgütü liderinin sözlerinin anayasa girmekte olduğunu savundu. Bal, "Cumhuriyetin kuruluş felsefesi yeni anayasada çıkarılmaktadır fakat toplumdan gizlenmektedir" dedi.

(ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title