Haberler

Çelebi Dava Açıyor

Çelebi Hava Servisi Aş-flughafen Wien Ag (Fwag) Ortak Girişimi ile Dhmi Arasında Yaşanan Gerginlik Mahkemeye Taşınıyor.

Çelebi Hava Servisi AŞ-Flughafen Wien AG (FWAG)Ortak Girişimi ile DHMİ arasında yaşanan gerginlik mahkemeye taşınıyor. Antalya Havaalanı ihalesinden belgelerin ihale şartnamesine uygun olamaması nedeniyle elenen Çelebi-FWAG Ortak Girişimi yetkilileri cuma ya da pazartesi günü dava açacaklarını açıkladı.

ANKA Ajansı'nın Çelebi Hava Servisi yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Çelebi, cuma ya da pazartesi günü mahkemeye başvuracak. Çelebi yetkilileri, konunun hukuka intikal edeceğini belirterek, spekülasyonu uzatmaya gerek olmadığını söyledi. Yetkililer, dava açmak için birkaç hususu beklediklerini dile getirdiler.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nde 12

Nisan'da yapılan Antalya Hava Limanı ihalesinden belgelerin usulüne uygun olmaması nedeniyle elenen Çelebi-FWAG Ortak Girişimi ile DHMİ arasında yaşanan gerginlik sürüyor. DHMİ Genel Müdürlüğü, belgelerin şartnameye uygun olmadığını savunurken, Çelebi-FWAG Ortak Girişimi ise, belgelerin tam olduğunu, ihaleye devam etmeleri halinde ise işletme hakkı için 4 milyar dolar verebileceklerini açıklamıştı. Çelebi'yi ihaleye gölge düşünmekle suçlayan DHMİ, FWAG'nin, Çelebi'nin ihaleye ilişkin itirazlarından ve 4 milyarlık teklif vereceğinden haberi olmadığını öne sürmüştü. Buna ilişkin açıklama yapan FWAG ise, Çelebi ile ortak hareket ettiklerini ve yasal süreci başlatacaklarını açıklamıştı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title