Haberler

Çedaş'tan Tasarruf Çalışması

Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (ÇEDAŞ) ve Sivas'taki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, son günlerde artan dolar kurunun enerji sektöründe tahribat yaratmaması için çalışma başlattı.

Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (ÇEDAŞ) ve Sivas'taki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, son günlerde artan dolar kurunun enerji sektöründe tahribat yaratmaması için çalışma başlattı.

ÇEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, ÇEDAŞ Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Genel Müdür Ahmet Sait Akboğa, ülkede 15 Temmuz'da yapılmak istenen darbe girişiminin bir benzerinin dolar üzerinden ekonomiye yapılmak istendiğini belirtti.

Akboğa, "Bu noktada bizlere ve sizlere enerjinin israf edilmeden daha etkin ve verimli kullanılması adına büyük görevler düşüyor. Enerji tasarrufu hakkında farkındalık oluşturacak projelerle hem ülke ekonomimize katkı sağlayabilir hem de ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz." ifadelerini kullandı.

Toplantıda sunum eşliğinde sivil toplum kuruluşu temsilcilerine şirketin Sivas'a yaptığı yatırım ve çalışmalar hakkında da bilgi veren Akboğa, " Sivas, Tokat ve Yozgat bölgesinde 900 binin üzerinde aboneye hizmet veren ÇEDAŞ, abone başına yıllık ortalama 4,4 kesinti ile 21 dağıtım bölgesi arasında en az bildirimli ve bildirimsiz kesinti yapan şirket unvanını sahip oldu." açıklamasında bulundu.

Toplantıda ÇEDAŞ'ın başta Kent Konseyi olmak üzere sivil toplum kuruluşları ile enerjinin daha etkin ve verimli kullanılmasına yönelik enerji tasarrufuyla ilgili projelerin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıya ÇEDAŞ Yatırım Direktörü Mustafa Altun, Müşteri Hizmetleri Direktörü Bekir Bulut, Sistem İşletme Müdürü Özgür Alparslan, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Sivas Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce, Sivas Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Coşkun Erkmen, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkan Vekili Ali Kılıç, SESOB Genel Sekreteri Hüseyin Özfidan, Sivas Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sadi Aytak, Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Duran Koç, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ ve Sivas Veteriner Hekimler Odası Başkanı Özcan Karataş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çamlıbel Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title