Haberler

Çavuşlar Şelalesi Turizm Gözdesi Oluyor

Altınordu Belediyesi ve Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün çabaları ile keşfedilerek turizme kazandırılan ‘Çavuşlar Şelalesi’ sıcak yaz aylarında vatandaşların ve turizmcilerin uğrak yerlerinden biri oluyor.

Altınordu Belediyesi ve Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün çabaları ile keşfedilerek turizme kazandırılan 'Çavuşlar Şelalesi' sıcak yaz aylarında vatandaşların ve turizmcilerin uğrak yerlerinden biri oluyor.

Altınordu'ya bağlı Çavuşlar Mahallesi'nde geçen aylarda Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Altınordu Belediyesinin ortak çalışmasıyla keşfedilerek çalışma başlatılan ve '5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde vatandaşların ve turizmcilerin hizmetine sunulan 'Çavuşlar Şelalesi' Altınordu'nun turizm alanlarından biri olmak için turizmcilere göz kırpıyor. Yaklaşık 1 ay önce Altınordu Belediyesi öncülüğünde yapılan ulaşım ve çevre düzenlemesi ile vatandaşların hizmetine giren Çavuşlar Şelalesi kısa süre geçmesine rağmen Altınordu'nun gözde mekanlarından birisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Çavuşlar Şelalesi'nin turizme kazandırılması için çaba gösteren ve çevre düzenlemesini yakından takip eden Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, şelalede incelemelerde bulundu. Gerçekleşen inceleme ziyaretinde Başkan Tekintaş'a, Devlet Su İşleri Ordu İl Müdürü Mehmet Kurul ve birim müdürleri eşlik etti. Düzenlenen ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Tekintaş, Çavuşlar Şelalesi'nin düzenlenmesi ve turizme kazandırılması ile ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri haline geldiğini söyledi.

Hizmete girmesinin üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen Çavuşlar Şelalesi'nin ziyaretçilerin uğrak yerlerinden birisi olduğunu ifade eden Başkan Tekintaş, "5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Çavuşlar Şelalesi'ni turizme kazandırdık. Daha önceleri bilinmeyen bir yer olan bu alanda Altınordu Belediyesi olarak yaptığımız özverili çalışmalar ile çevre düzenlenmesini yaptık ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Kısa süre önce vatandaşlara kapılarını açan şelalemiz çevre düzenlemesi ile gözde merkezlerden biri haleni geldi. Sıcak havaların baş göstermesi ile birlikte gün içerisinde yüzlerce kişinin ziyaret ettiği bir yer konuma geldi" dedi.

Çavuşlar Şelalesi'nin ilerleyen dönemde tam bir cazibe merkezi olacağını ve bu kapsamda restoran, yeni göletler ve değirmen restorasyonu gibi çalışmalar gerçekleştireceklerinin altını çizen Başkan Tekintaş, "Çavuşlar Şelalesi çevresinde yeni düzenlemeler yaparak vatandaşların yüzmek için kullanabileceği yeni göletler oluşturmayı planlıyoruz. Bunun dışında planlarımız arasında Çavuşlar Şelalesi'nin bulunduğu alana ahşap bir restoran yapma düşüncesi de yer alıyor. Şelalemizde bulunan değirmenin mülk sahipleri ile görüşerek restore işlemlerini yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca şehre en yakın turizm alanlarından birisi olan bu şelalemiz bizim için çok önemli. Yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmalar ile bu alanı Altınordu'nun en özel mekanlarından biri haleni getireceğiz" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altınordu Belediyesi Dünya Çevre Günü Engin Tekintaş Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title