Haberler

Çasiad Kent Ödülleri Sahiplerini Buldu

Çanakkale Sanayici ve İş Adamları Derneği (Çasiad) Tarafından Düzenlenen "Kent Ödülleri" Töreninde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a "Yılın Bakanı" Ödülü Verildi.

Çanakkale Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇASİAD) tarafından düzenlenen "Kent Ödülleri" töreninde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a "Yılın Bakanı" ödülü verildi.

Kolin Hotel'de düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ÇASİAD tarafından kendisine verilen "Yılın Bakanı" ödülünü 120 bin çalışanın adına aldığını belirterek, "Ödüller, elbette ki çalışanların heyecanını arttırır ve daha fazla hizmet yapmaya vesile olur. Bu bakımdan ödül alanlar arasında benim de düşünülmüş olmamı büyük bir şükranla karşılıyorum. Yapılan bu hizmetler tek başına olmuyor. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. İki el buluşunca alkış ortaya çıkar. O bakımdan biz bu çalışmaları yaparken, müsteşarıyla, müsteşar yardımcısıyla, genel müdürüyle, toplam 120 bin kişilik ulaşım ordusuyla bu görevleri yapıyoruz. Ben bu ödülün bu 120 bin arkadaşımıza ait olduğunu düşünüyorum ve bunu onların adına alıyorum" dedi.

Bakan Yıldırım Çanakkale Zaferi ile bu memleketin geçilmezliğinin bütün dünyaya ispat edildiğini ifade ederek; "Çanakkale'yi istiklal mücadelesinde nasıl geçilmez yaptıysak, istikbal mücadelesinde de bu ili erişilen bir hale getirdik. Bunu da yapmaya devam edeceğiz. Daha önce Çanakkale'ye hava ulaşımı yoktu, bunu başlattık. Terminal yetersizdi, büyüttük. Deniz ulaşımında çok ciddi sorunlar vardı, GESTAŞ oluşturuldu ve bu sorun çözüldü. Yarım asırlık bir sorun olan Gökçeada'nın ana karaya bağlantı sorunu, başbakanımızın dirayeti ile çözümlendi. Buraya daha yeni gemiler de gelecek. Bilhassa yazın adalarda turizmi canlandırmak için hızlı deniz otobüsleri satın alınacak. GESTAŞ bunun kararını verdi. Ayrıca yeni inşa edilen gemiler de yapılacak. Böylece Çanakkale'de deniz ulaşımını kusursuz hale getirmek için ne gerekiyorsa yapılacak" dedi.

Deniz ulaşımında TDİ'ye ait gemilerin özelleştirilerek GESTAŞ adı altında İl Özel İdaresi'ne devredilmesinin ardından büyük gelişmeler kaydedildiğini de belirten Bakan Yıldırım, "Ancak buradan bazı uyarılarda bulunmak istiyorum. GESTAŞ bir kamu bir şirketi olmasına rağmen kimse buradan hatır gönül işi için bir talepte bulunmasın. Eğer bu tür taleplerde bulunulursa, bu şirket şişer, hantallaşır ve hizmet yapamaz hale gelir. Bir bakıma kendisi hizmet edilen şirket haline gelir. Sakın ola, böyle bir yanlışa gitmeyin. Bu tür taleplere gerek milletvekilleri, gerekse valimiz bu zamana kadar karşı durdu. Aynı karşı duruş devam etmeli. Hizmet eden kuruluşların gayet dinamik olması lazım. Günün gelişen şartlarına karşı emin adımlarla ilerlemeliler. Yoksa hizmetin verilmesi zorlaşır" dedi.

"İSKELE ALANININ ARTIK ANADOLU TARİHİ GÖRÜNÜMÜNDEN KURTULMASI LAZIM" Bakan Binali Yıldırım, Çanakkale'de iskelenin görünümünün hoş olmadığını da belirterek, "İskele alanının artık Anadolu tarihi görünümünden kalkması lazım. Oradaki derme çatma yapıların kaldırılması ve şehrin prestij yeni haline gelmesi lazım. Bu alanı halkın olabildiğince kullanabileceği, denizin kara ile buluştuğu bir yer haline getirmek lazım. Bunun çalışmasına kısa sürede başlanacak. Bu konuda valimize gerekli talimatları verdim. Bir yandan tarihi yarımadayı yapacaksınız, ardından deniz seferlerini kapatacaksınız, sonra da Çanakkale'nin bağrında, göbeğinde hiç de Çanakkale'ye yakışmayan yapılaşmaya devam edeceksiniz. Bunu asla doğru bulmuyorum" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Çanakkale'de karayollarındaki çalışmalara da değinen Bakan Yıldırım, "Maalesef Çanakkale'de karayolları konusunda biraz geç kaldık. Onun için de bu yıl ve ölümümüzdeki yıl Çanakkale'nin karayolları ile de ulaşılan bir il olması için seferberlik yılı ilan ediyorum. Bölge müdürüme gerekli talimatları verdim. Çanakkale'de bu yıl daha farklı bir çalışma olacak. Merak etmeyin. Edirne'nin Maliye Bakanı varsa, Çanakkale'nin de Ulaştırma Bakanı var" dedi ÇASİAD Başkanı Hüseyin Yalman da, "İlimizin en önemli sorunları duble yollar konusunda yaşanan sıkıntılar. Bu yılların biran önce tamamlanmasını istiyoruz" dedi. Yalman, ÇASİAD olarak bu yıl 9 kategoride 12 kişiye "Kent Ödülü" vermeyi kararlaştırdıklarını belirterek, "Bu etkinliğimizde bizleri onurlandıran Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'a da Yılın Bakanı ödülünü vermeyi uygun gördük. Ulaştırma Bakanımız bakanlık görevi süresince Çanakkale ile ilgili vermiş olduğu, sorumluluk alanı içinde kalan bütün sözleri yerine getirdi. 2003 yılından bugüne kadar Çanakkale'den bakanlığa giden bütün taleplerle ilgilenen bakanımız, kentimizin gelişmesinde büyük katkı sağlamıştır. Bu sebeple kendisine Yılın Bakanı ödülünü vermeyi uygun gördük" ifadelerini kullandı.

Gecede Çanakkale'ye değer katan ve ödül almaya hak kazanan 9 kategoride 12 kişi ve kuruluş ise şu şekilde açıklandı:

ÇASİAD ÖZEL ÖDÜLLERİ:

1- Devrim Cenk Ulusoy (Sporcu) 2- Ali Sürücü (SGK İl Müdürü) 3- Kenan Eliuz (Devlet Hastanesi Başhekimi) 4- Sacide Şakar (Defterdar) 5- Prof. Dr. Ali Akdemir (ÇOMÜ Rektörü) KENT HİZMET ÖDÜLÜ Niyazi Önen (Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı) YILIN İŞ KADINI Fernur Sözen YILIN İŞADAMI Mehmet Aksoy YILIN ŞİRKETİ İÇDAŞ Gemi Sanayi A.Ş.

YILIN YEREL YÖNETİCİCİ Ülgür Gökhan (Çanakkale Belediye Başkanı) YILIN BÜROKRATI:

Orhan Kırlı (Vali) YILIN BAKANI:

Binali Yıldırın (Ulaştırma Bakanı) (AÖ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title