Haberler

Çankırı'ya Lastik Fabrikası Kurulacak

Türk-Japon ortaklığında Çankırı'ya kurulacak lastik fabrikasının tam kapasite çalıştığında 3 bin kişiye istihdam sağlayacağı bildirildi.

Türk-Japon ortaklığında Çankırı'ya kurulacak lastik fabrikasının tam kapasite çalıştığında 3 bin kişiye istihdam sağlayacağı bildirildi.

Abdülkadir Özcan Otomotiv ile Sumitomo Rubber Firması'nın, Çankırı'ya ortaklaşa yapacağı lastik fabrikasının, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası (ÇATSO) ile Çankırı Vergi Dairesi'ne kaydı yapıldı.

Lastik fabrikasının kurulacağı Yakınkent OSB'de incelemelerde bulunan Sumitomo Rubber Firması'nın Çankırı Temsilcisi Norifumi Fujimoto ve Abdülkadir Özcan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Vahdettin Özcan, Milletvekili Hüseyin Filiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız ve İl Genel Meclis Başkanı Osman Canbaz ile toplantı yaptı.

Toplantıda konuşan Vali Vahdettin Özcan, Çankırı için önemli bir gelişmenin yaşandığını ifade ederek, "18 Şubat itibariyle şirketin kuruluşu gerçekleşti. Japon heyet, hem OSB alanında incelemelerde bulunmak hem de bunu duyurmak için ilimize geldiler" dedi.

Abdülkadir Özcan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan ise kurulacak lastik fabrikayla önemli bir istihdam sağlanacağını söyleyerek, "Bu yatırım Çankırı için çok iyi olacaktır. Yapılacak lastik üretimi, Çankırı var oldukça devam edecektir. Çünkü ortağımız olan Japon firması 400 yıllık bir firmadır ve ayrıca uluslararası bir firmadır" ifadelerini kullandı.

Sumitomo Rubber Firması'nın Çankırı Temsilcisi Norifumi Fujimoto da şirketin kurulmasının önemli bir adım olduğunu belirterek, "Bu küçük bir adım olarak kabul edilebilir ama bizim açımızdan büyük bir adımdır. Bunun, Çankırı'nın ve Türkiye'nin gelişmesine yönelik önemli bir adım olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Fujimoto, Türkiye'nin 2023 yılında ilk on ülke arasında olma hedefinin bulunduğunu söyleyerek, "Biz, Türkiye'nin bu hedefine katkıda bulunacak bir şirket olacağız. Ayrıca, düzenlediğimiz seminerlerde kuracağımız şirketi ve Çankırı'yı diğer yatırımcılara anlattık. Bu seminerlerden sonra, Japon firmaları bu bölgeye ilgi duymaya başladılar" şeklinde konuştu.

Fabrikanın 2015 yılında üretime geçmesini hedeflediklerini kaydeden Fujimoto, "Fabrikamız tam kapasite çalıştığında 3 bin kişiye istihdam sağlayacak" dedi.

Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ise her gün bir adım daha ileriye gittiklerini belirterek, "Yaptığımız çalışmalar ortada. Her gün bir adım daha ileriye gidiyoruz. Bu firma, Çankırı'da lider bir firma olacaktır" diye konuştu.

Muhabir: Özgür Alantor

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ÇANKIRI

Kaynak: AA / Yerel

Vahdettin Özcan Hüseyin Filiz Mustafa Özcan Çankırı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title