Haberler

Çandarlı'nın İlçe Olmak İstemesi Bergama'da TartışmaYarattı

Güncelleme:

Ak Partinin Kuzey Ege'ye yaptığı yatırımlar bir taraftan oy kazanımı yaratırken, diğer taraftan olumlu gibi görünen ama slında yanlış olan bazı karaları ise Kaos yaratmaya devam ediyor.

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binalı Yıldırım'ın Bakırçay Milletvkili olarak seçilmesi ve ardından halen yapımı devam eden Avrupanın en büyük Konteynır Yük Limanın Çandarlı Körfezine yapılıyor olması Bergama başta olmak üzere bölge halkında büyük sevinç yartırken, diğer yandan son günlerde Çandarlı'nın ile olcağının gündeme getirlimesi ise byük bir kaos yaşanmasına neden oldu.

Çandarlı'lın İlçe yapılması halinde Bergma'nın da il olması gerektiği düşüncesini bir kez daha ortaya koyan bazı belde belediye Başkanları hüküğmet tarafından Çandarlı'nın ilçe olmasının gündeme getirlmesine karşı basın toplantısı yaparak Zeytindağ beldesinde bir araya geldiler.

AK Partili Zeytindağ Belediye Başkanı Feridun Ergun, Şakran Belediye Başkanı Etem Yorulmaz, Göçbeyli Beleidye Başkanı Esat Karacan, Bölcek Belediye Başkanı Tevfik Üreten, MHP'li Yenikent Belediye Başkanı Fikret Çam, Demokrat Partili Ayaskent Beleidye Başkanı Hasan Güler Altuğ katıldı.

Ortak basın toplantısında Belde Belediye Başkanları aldıkları karar gereğince bu konuda Çandarlı'nın ilçe yapılmasına ilişkin tepkilerini şöyle dile getirdiler.

Kuzey Ege halkı Çandarlı sınırlarında ki Kuzey Ege Konterynır Liman Projenin yapımına başlanamsıyla kuşkusuz büyük bir sevin duymuştur. Çün kü biloyorlardı ki bu Liman ile bölge ekonomisi kalkınacak köy halindeki Bergama dünyaya açılan bu pencerisi ile yeniden aydınlığa kavuşacaktı. Fakat bir den bire Çandarlı beldesinin ilçe yapılacağı konusunun gündeme getirilmesi bölgesel anlamda halkımızda şok etkisi yaratmıştır.

Vatadanşalarımızın bu tepkisiyle bizlerde belediye Başkanları olarak halkımız temsilen çok iyi anlaşılmasını isteriz ki Çandarlı'lın İlçe yapılması Bergama'nın sonu demektir. Bizler Bergama'nın kalkınmasını bir Aliağa, bir Soma gibi ekeonomisi büyük bir şehir olmasını beklerken Çandarlı beldesinin ilçe olmasıyla Limanın daralıp sınırlı bir alanda kalacağı düşüncesiyle Çandarlının ilçe yapılmasına karşıyız. Alınan bu kararın yanlış ve üzerinde döşülmesi gerkeken önemli bir karar olduğunu düşünüyoruz.

Eğer ğer bir çalışma yapılacaksa Hükümetimiz Bergama İl olsun diye yapmalıdır olmaycaksa da olmamalıdır. Hem İl Başkanımızdan Ömer Cahit Akay, hemde Denizcilik ve Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'a çağrımız şudur. Çandarlının ilçe olması kararından acilen vazgeçilmesidir. Yoksa adalet ve Kalkınma Partisinin Kuzey Ege'de Siaysi güçlülükten söz edilemez. Bergama'lıların bu tercihlerine saygı gösterilsin şeklide konuştular.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Binali Yıldırım Çandarlı Bergama Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title