Haberler

Çanakkale'de 5 Bin 895 Hastaya "Evde Sağlık" Hizmeti Verildi

Çanakkale'de 5 bin 895 hastaya "evde sağlık" hizmeti verildiği bildirildi.

Çanakkale'de 5 bin 895 hastaya "evde sağlık" hizmeti verildiği bildirildi.

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Kerim Yeşi·ldağ, yaptığı yazılı açıklamada, günümüzde, yalnızca tedavi edici değil koruyucu, destekleyici ve rehabilite edici sağlık ve sosyal hizmetlerine duyulan ihtiyaç ve taleplerin de arttığını söyledi.

Yeşildağ, bu nedenle, "Sağlıkta Dönüşüm Projesi" kapsamında Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarınca evde sağlık hizmetlerinin verilmesine yönelik "Sağlık Bakanlığınca Sunulan Evde Sağlık Hizmetlerinin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönerge"nin yürürlüğe konulduğunu ifade etti.

Çanakkale'de, Evde Sağlık Hizmetleri'nin Halk Sağlığı Müdürlüğü Koordinasyon Merkezi ile koordineli olarak yürütüldüğünü dile getiren Kerim Yeşildağ, "Genel Sekreterliğimize bağlı 10 devlet hastanesi, 1 ağız ve diş sağlığı merkezi olmak üzere 11 sağlık tesisimizde evde sağlık hizmeti birimi kurulmuştur. Evde sağlık birimlerimiz tarafından h tipi 5 bin 650, d tipi 245 olmak üzere toplam 5 bin 895 hastaya evinde sağlık hizmeti verilmiştir. Birimlerimizde, i·l geneli 2 uzman toplam 10 hekim, ebe, hemşire, sağlık memuru toplam 25 kişi, 1 tıbbi sekreter, 12 şoför personel ve 11 ekip aracı, 10 nakil araç ile kayıtlı hastalarımıza hizmet verilmektedir." diye konuştu.

Kaynak: AA / Sağlık

Çanakkale Yeşildağ Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title