Haberler

Çalışan Çocuklar Karne Aldı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (Ilo) Öncülüğünde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Desteğiyle Yürütülen 'Çalışan Çocukların Eğitime Yönlendirilmesi Projesi' Kapsamında, Çalışma Hayatından Çıkarılarak Eğitime Yönlendirilen Yaklaşık 150 Çocuk Karne Sevincini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu'yla Paylaştı.

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) öncülüğünde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yürütülen 'Çalışan Çocukların Eğitime Yönlendirilmesi Projesi' kapsamında, çalışma hayatından çıkarılarak eğitime yönlendirilen yaklaşık 150 çocuk karne sevincini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu'yla paylaştı.

Çalışma hayatından çekilerek, eğitime devam etmeleri sağlanan yaklaşık 150 çocuk ile potansiyel işçi olan kardeşleri Karabağlar'da bulunan Çalışan Çocuklar Sosyal Destek Merkezi'nde bir araya gelerek karne sevinçlerini Dr.Türkegül Kocaoğlu ile paylaştı. Dr.Türkegül Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiği “Mobilya Sektöründe Çalışan Çocukların Eğitime Yönlendirilmesi Projesi” kapsamında mobilya sektöründe tam ya da yarı zamanlı olarak çalışırken, eğitime yönlendirilen ve başarılı karnelerini alan çocuklarla tek tek ilgilendi. Çocuklara eğitimin önemini anlatan Kocaoğlu, “Hepiniz pırıl pırıl çocuklarsınız, gençlersiniz. İyi birer eğitim alarak, ülkenize faydalı birer insan olmanız çok önemli. Bizler her zaman sizi eğitim hayatınızda desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu. Bir çoğu takdir ve teşekkür belgesi alan çocuklara, karne hediyesi olarak futbol topu, kırtasiye seti ve giyecek armağan edildi.

Proje kapsamında mobilya sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 3 bin çocuk 1 Kasım 2004- 30 Haziran 2007 tarihleri arasında eğitime yönlendirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle sürdürülen proje kapsamında 2001-2004 yılları arasında da otomotiv, tekstil ve ayakkabı sektöründe çalışan yaklaşık 8 bin çocuk ile yine potansiyel işçi olan kardeşleri de eğitim hayatına kazandırılmıştı.

Karabağlar'daki karne törenine Dr. Türkegül Kocaoğlu'nun yanısıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Baş İşmüfettişi Proje Teknik Koordinatörü Cihat Özen, İş Teftiş İzmir Grup Başkan Vekili Hasan Hüseyin Kurt, Marangozlar Odası Başkanı Mustafa Kara, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Güngör, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Selma Nalbantoğlu ile merkezde görevli psikolog ve sosyologlar katıldı.

(YK)

19.06.2007 16:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title