Haberler

Büyükşehrin Spor Kursları Yoğun İlgi Görüyor

Güncelleme:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü'nce çocuklara ve gençlere yönelik yaz spor okulları açıldı.

Spora ve sporculara destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in talimatıyla başlatılan kurslar kapsamında basketbol, güreş, karate, judo ve benzeri branşlarda çocuk ve gençlere eğitimler veriliyor.

KAYITLAR SÜRÜYOR

Ücretsiz olarak hizmet veren yaz spor okullarının 1. etapları tamamlanırken 2. etap kayıtlar ise devam ediyor. Müracaatların Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa Birimi'ne yapıldığı yaz spor okullarına şimdiden büyük ilgi gösteriliyor.

Birinci etapta 350 çocuğun kurs gördüğü basketbolda 2. etapta 450 çocuğa basketbol kursu veriliyor. Diğer branşlarda ise çocukların sayısı 50 ila 60 arasında değişiyor.

Karakoyun İş Merkezi Spor Salonu ile GAP Arena Spor Salonu ve kentin muhtelif semtlerinde yer alan semt sahalarının da kullanıldığı yaz spor okullarında çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları hedefleniyor.

BASKETBOL SPOR OKULU BİR İLK!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yaz spor okulları kapsamında ilk defa basketbol yaz spor okulu açarken, GAP Arena Spor Salonu'nda haftanın 4 günü çocuklar spor yapıyor.

Antrenörlüğünü İbrahim Halil Gülle, Remzi Şen, Mehmet Garip Aksu'nun yaptığı basketbol yaz spor okulunda 6-16 yaş grupları arasında bay-bayan herkese basketbolun 1. kademe bilgileri uygulamalı olarak aktarılıyor. Kurslara ilginin oldukça yoğun olduğu gözlendi.

7'DEN 70'E "HERKES İÇİN SPOR"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin gençlere ve çocuklara yönelik kursların yanı sıra, "7'den 70'e "Herkes İçin Spor" sloganıyla yetişkinleri de spora teşvik etmek amacıyla bir kampanya başlattı.

Karakoyun İş Merkezi'nin zemin katında Büyükşehir Belediyesi'ne ait spor salonunu vatandaşlara ücretsiz olarak tahsis eden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü 7'den 70'e herkesi spor yapmasını amaçlıyor.
(Kaynak:Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa Yerel Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title