Haberler

Büyükşehir Yaraları Sarıyor

Sel Felaketinin Yaşandığı Bölgelerde Adeta Seferberlik Başlatan Büyükşehir Belediyesi, Tüm Ekip Ve Ekipmanlarla Dere Yataklarındaki Çalışmalarını Aralıksız Sürdüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sel felaketinin yaşandığı Alacahırka ve Pınarbaşı Mahallelerinde adeta seferberlik ilan etti. BUSKİ ve Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesindeki tüm ekip ve ekipmanlar bölgeye sevk edilirken, çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Altepe, özellikle Cilimboz Deresi içinde gece boyunca çalışmaların devam ettiğini ve derenin büyük ölçüde temizlendiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcıları Bayram Vardar ve Mustafa Altın ile BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ve Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten ile birlikte sel felaketinin yaşandığı bölgelerde inceleme yapıldı.

Sel sularıyla Uludağ yamaçlarından sürüklenen taş ve moloz yığınlarıyla dolu sokakların gece boyunca devam eden çalışmalarla temizlendiği görülürken, vatandaşlar da evlerinde zarar gören eşyaları tahliye etmeyi sürdürüyor. Evlerini temizlemeye çalışan vatandaşlarla sohbet eden Başkan Altepe, tüm yaraları kısa sürede saracaklarını vurguladı.

Felaket 'geliyorum' demiş

Taşan Cilimboz Deresi'nin üst kesimlerini gezen Başkan Altepe, dere kenarındaki evlerin büyük bir bölümünün dere yatağı kotunun bile altında olduğunu belirterek, bu bilinçsiz yapılaşmanın felakete davetiye çıkardığını vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin tüm birimleriyle gece gündüz aralıksız çalıştığını dile getiren Başkan Altepe, "Normalde haftalar süren çalışma bir gece içinde gerçekleştirildi. Uludağ yamaçlarından sürüklenerek gelen taş ve moloz yığınları dere yatağı içinden büyük ölçüde temizlendi. Şuanda dere yatağına yukarılardan gelen suyun akmasını engelleyecek hiçbir şey yok. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması için büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürüyoruz" dedi.

Yamaçlara çöp tahliye sistemi

Özellikle Uludağ yamaçlarında oturan bazı vatandaşların evsel atıklarını dere yatağına attığını ve bu atıkların sel sularıyla birlikte yükselerek, suyun akışını engellediğini kaydeden Başkan Altepe, bu sorunun çözümü için de düğmeye bastıklarını kaydetti.

Dere yataklarına çöp atılan bölgelerde bu sorunun önüne geçmek için çöp tahliye sistemleri kurmak için çalışmaların hemen başlatıldığını vurgulayan Başkan Altepe, vatandaşların bu istasyonları kullanması halinde dere yataklarının da çöplerden arınacağını kaydetti.

Dere yatakları içine yapılan ve risk altında bulunan binaların tek tek tespit edildiğini hatırlatan Başkan Altepe, bu binaların da kamulaştırılarak yıkılacağını ve dere yataklarının yapı yoğunluğundan arındırılacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title