Haberler

Bush: "Moskova'nın Kararı Sorumsuzluk"

ABD Başkanı George W. Bush, Rusya'nın Güney Osetya ve Abhazya'yı Tanıma Kararını Kınayarak, Rusya'nın "Bu Sorumsuz Kararını Gözden Geçirmesi" Uyarısında Bulundu.

ABD Başkanı George W. Bush, Rusya'nın Güney Osetya ve Abhazya'yı tanıma kararını kınayarak, Rusya'nın "bu sorumsuz kararını gözden geçirmesi" uyarısında bulundu.

Başkan Bush, "ABD, Rusya Devlet Başkanı'nın Gürcistan'ın Güney Osetya ve Abhazya bölgelerini bağımsız devletler gibi tanıma kararını kınamaktadır" dedi. Öte yandan, AB Dönem Başkanı Fransa'nın Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, France 2 televizyonuna yaptığı açıklamada, Güney Osetya'da Gürcülerin yaşadığı Akhalgori kentinde Rus birliklerini "bu gece etnik temizlik yapmaya hazırlanmakla" suçlayarak, "Bu kabul edilmez" dedi.

Rusya ile gerginlik ve Gürcistan konusunda yeni bir soğuk savaş endişeleriyle ilgili bir soruya, "Bir savaştan korkuyoruz ve istemiyoruz" yanıtı veren Kouchner, "Eğer bir soğuk savaşsa önemli değil, ama sıcak olursa istemiyoruz" diye sözlerini sürdürdü.

Bu arada, İtalyan resmi haber ajansı Ansa, hükümet çevrelerine dayanarak, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in, Moskova'nın Abhazya ve Güney Osetya'yı tanıma kararıyla ilgili aralarında ABD Başkanı George W. Bush, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in bulunduğu Batılı liderlere, birer açıklama mektubu gönderdiğini duyurdu.

Mektubun içeriği hakkında bilgi verilmedi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title