Haberler

Bursalı Gazeteciler, Kentsel Dönüşüm Projelerini Gezdi

Bursa Defteri'nin (Burdef) 27. Kültür Gezisine Katılan Gazeteciler, Büyükşehir, Osmangazi ve Yıldırım Belediyeleri Tarafından Sürdürülen Kentsel Dönüşüm Projelerini İnceledi.

Bursa Defteri'nin (BURDEF) 27. kültür gezisine katılan gazeteciler, Büyükşehir, Osmangazi ve Yıldırım Belediyeleri tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm projelerini inceledi.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından üç ayda bir yayımlanan kent kültürü ve düşün dergisi BURDEF'in 27. düzenlediği kültür gezisinde gazeteciler, Sıcaksu, Merinos, Doğanbey, Kızyakup ve Sinandede'de devam eden kentsel dönüşüm projelerini yerlerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi'nin tarafından yürütülen Sıcaksu ve Merinos Kentsel Dönüşüm Projeleri'ni yakından inceleme imkanı bulan gazeteciler projelere tam not verdi.

Yeni sayısını Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerine ayıran BURDEF'in gezisinde gazetecilere, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak, Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Projesi ile Merinos Parkı ile Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından titizlikle sürdürülen kentsel dönüşüm projelerini yerinde tanıtmanın önemine dikkat çeken Konçak, kentteki değişimi kamuoyunu yönlendirme açısından çok önemli olduğunu kaydetti. Konçak, Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projeleri ile Bursa'nın büyük bir değişim yaşadığını belirtti. Gazeteciler daha sonra Doğanbey, Kızyakup ve Sinandede'deki kentsel dönüşümleri yerinde inceledi.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ise Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinin çalışma aşamalarını geleceğe taşımak amacıyla BURDEF'in yeni sayısında kentsel dönüşüm konusuna yer vereceklerini ifade etti. Kentsel dönüşümün, kentlilik bilinciyle birlikte yürütülmesi gerektiğine işaret eden Kolaylı, Bugün Bursa'nın pek çok yerinde gecekondulaşma var. Ancak bugün sürdürülen çalışmalarla ileride Bursa çok daha planlı bir kent olacaktır. Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ilgiyle ve özenle takip ediyoruz" dedi.

Özellikle Merinos Parkı ve Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Projesi'nin yalnızca Bursa'ya değil Türkiye'ye hitap eden bir çalışma olduğuna dikkati çeken Kolaylı, kente katma değer sağlayacak bu projenin gelecek kuşaklara bırakılacak en önemli miraslardan biri olduğunu sözlerine ekledi.

(OMR-İHS) 15.03.2008 15:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title