Haberler

"Bursa Türkiye'nin Lokomotifi"

Güncelleme:

Bursa Valisi Harput, Bursa'da görev yapan basın mensupları için verdiği iftar sonrası yaptığı açıklamada, Bursa'nın Türkiye'nin lokomotifi olduğunu söyledi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Savunma sanayi alanında başlattığımız çalışmalar neticesinde ilimizdeki büyük potansiyel de dikkate alındığında, savunma sanayinin ihtiyaçlarının büyük bir bölümünün burada üretilmesi mümkün olacaktır" dedi.

Vali Harput, Bursa'da görev yapan basın mensupları için Atlı Spor Kulübü'nde verdiği iftar sonrası yaptığı açıklamada, Bursa'nın Türkiye'nin lokomotifi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin sıkıntılı bir süreç yaşadığını ve bu konuda Bursa olarak üzerlerine düşen görevin farkında olduklarını belirten Harput, "Bu süreçte güçlü hale gelecek bir Türkiye, elbette sadece kendi hudutları içerisinde değil, bütün bölgesinde belirleyici bir güç olacaktır" diye konuştu.

Son günlerde Suriye'yle başlayıp Irak'la devam eden ve İran'la ilişkilendirilen bir sıkıntılı durum bulunduğunu dile getiren Harput, şöyle devam etti:

"Dünyanın bir araya gelerek buna bir çözüm bulmasını istiyoruz ve bekliyoruz. Gönlüm istiyor ki, bir gün dünya gelsin desin, 'Ey Türkiye neredesin- Gel şu sıkıntıya bir çözüm bul, bu sıkıntılar bitsin'. Biz ona talibiz. Bu bizim hakkımız ve görevimiz. Ülkemin her yerinden insanların santim santim büyüyerek büyük Türkiye'yi kurması, sesimizin dünyanın her yerinden duyulmasını sağlayacaktır."

Bursa'nın tarihi, ekonomik, turistik, sanayi, tarımsal yönden güçlü bir il olduğunu anlatan Harput, "Son zamanlarda savunma sanayi alanında da bir atılım içerisindeyiz. Bursa'da bu alanda önemli bir potansiyel var. Savunma sanayi alanında başlattığımız çalışmalar neticesinde ilimizdeki büyük potansiyel de dikkate alındığında, savunma sanayinin ihtiyaçlarının büyük bir bölümünün burada üretilmesi mümkün olacaktır. Bu konudaki hareketi çok önemsiyorum ve destekliyorum" ifadelerini kullandı.

Harput, bir gazetecinin bazı basın organlarında çıkan "Büyükşehir Belediye Başkanı adayları arasında kendi isminin de geçtiğini hatırlatması üzerine, bu durumdan rahatsızlık duyduğunu vurgulayarak, "Ne geçmişte siyasete girmeyi istedim ne şimdi ne bundan sonra girmek istemiyorum" yorumunu yaptı.

Muhabir: Halil İbrahim Başer

Yayıncı: Mürsel Çetin - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Şahabettin Harput Atlı Spor Kulübü Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title