Haberler

Bursa: Papa'nın Türkiye Ziyareti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Papa'nın Türkiye Ziyaretinin Abartılmaması Gerektiğini Söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Papa'nın Türkiye ziyaretinin abartılmaması gerektiğini söyledi.

Bursa'nın Kestel İlçesi'nde bir otobüs firmasının 100. otobüs ihracat törenine katılan AK Parti Bursa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Papa'nın bir devlet başkanı sıfatıyla Cumhurbaşkanı'nın daveti üzerine Türkiye'ye geldiğini hatırlattı. Çelik, "Katolik dünyasının ruhani lideri Papa'nın Türkiye ziyareti bir yönüyle anlamlı. Bunun çok abartılmasını doğru bulmuyorum. İslam diniyle alakalı söylediği sözlerden sonra halkı Müslüman olan bir ülkeyi ziyareti önem kazandı. Bu olayı çok gündemde tutmanın doğru olmadığı düşüncesindeyim. Papa bir devlet başkanı statüsünde, Cumhurbaşkanımız'ın daveti üzerine Türkiye'ye geliyor. Başbakanımız da görüşeceğini ifade etti. Görüşmeler yapılır. Dinler arasındaki diyaloga katkı sağlayacak ise, bu ve benzeri ilişkileri sürdürmekte fayda var. Ben katkı sağlayacağını düşünüyorum. Avrupa Birliği sürecine iyice dahil olmuş bir ülkeyiz. Süreçte diğer ülkelerin, din, inanç boyutuna baktığımızda bu diyalogun olumlu olduğuna inanıyorum. Başbakanımız'ın güzel bir sözü var; 'İnancına güvenen, hiçbir şeyden çekinmez'. Bu milletin kendi inancından bir sıkıntısı yok. Dünya barışına katkı sağlamamız açısından herkesin gelmesi, gitmemiz, görüşmemizin, medeni, insan devlet olarak yakışanın bu olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Türkiye'de bazı kişilerin yönetim sorumluluğunu üstlenmeden çok kolay konuştuklarını belirten Faruk Çelik, "Laf etmek, laf atmak kolaydır. Bir şeyin sorumluluğunu üstlenen insanların ne söylediği önemlidir. Birçok insanın, siyasi partinin, sorumluluğu üzerine aldığında ne şekle girdiğini, sorumsuz olduklarında nasıl konuştuklarını çok iyi biliyoruz. Biz hangi konumda olursak olalım, Türkiye'nin yararına olanlara destek vereceğimizi alkış tutacağımızı, zararına olanlara karşı koyacağımızı ifade ediyorum. Sırf muhalefet olsun diye muhalefet yapılmaz. Papa Cumhurbaşkanımız'ın daveti üzerine geliyor. Papa gelmesin mi? Gelecek, biz de misafirperverliğimizi bütün dünyaya göstereceğiz" dedi.

Bazı yazarların Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilemeyeceğine ilişkin yorumlarının sorulması üzerine Çelik, "AK Parti Türkiye'de seçilmiş, halk iradesiyle iş başına gelmiş bir iktidardır. 5 yıllığına seçildi. Demokratik haklarını sonuna kadar kullanacak. Gerilim üretmemiştir. Muhtar olamazsın denilen kişi başbakan oldu. Başbakan isterse cumhurbaşkanı olur. Böyle bir talebi var mı yok mu önümüzdeki aylarda görürüz" cevabını verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title