Haberler

Bursa'nın Su Sıkıntısı Yok

Devlet Su İşleri (DSİ) Bursa Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz, Bursa'da Su Sıkıntısının Şu Anda Gündemde Olmadığını Söyledi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Bursa Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz, Bursa’da su sıkıntısının şu anda gündemde olmadığını söyledi.

DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Yılmaz, barajlardaki doluluk oranıyla ilgili İHA muhabirine bilgiler verdi.

Bursa’da Doğancı Barajı’nda doluluk oranının şu anda yüzde 36.3 olduğunu belirten Bölge Müdür Yardımcısı Yılmaz, "Doğancı Barajı’nın bulunduğu havzadan elde ettiğimiz saniyede 4.33 metreküplük su, şu anda şehir için yeterli seviyede. Şehir işletmesine alınan suyun miktarı 1.8 metreküp-saniye. Bildiğiniz gibi, akan suyun yarısı şehir için işletmeye alınıyor. Diğer yarısı da depolanıyor. Aktif hacim, işletmeye alacağım su miktarı demek. Şu anda Doğancı Barajı'ndaki aktif hacim, günlük 11 milyon 351 bin metreküp seviyesinde. Günlük aktif hacim miktarının en yüksek değeri, 31 milyon 199 bin metreküp. Bu değerlerle şu an için Bursa'da su sıkıntısı sözkonusu değil” dedi.

Doğancı Barajı'nın dolmasının ardından aynı havzada daha yukarıda bulunan Nilüfer Barajı'nın doldurulmaya başlanacağını söyleyen Yılmaz, böylelikle muhtemel su sıkıntısının daha da azalacağını ifade ederek, "Tahminimize göre, Temmuz ayı itibariyle Nilüfer Barajı'nı doldurmaya başlayacağız. Doğancı'nın 110 milyon metreküplük su işletme hacmi var. 50-60 milyon metreküp de Nilüfer'in kapasitesi bulunuyor. Nilüfer'in dolmasıyla birlikte 160-170 milyon metreküplük işletme hacmine ulaşacağız. Bu durumda inşallah su sıkıntısı tehlikesi de en aza inecek. Bursa kuraklığa karşı 'içme suyu açısından' en şanslı illerden ama geleceği tabii ki bilemeyiz. İsterseniz dolu dolu 4 barajınız olsun, her ihtimale karşı tasarruf kurallarına riayet etmeliyiz" diye konuştu.

(EŞ)

23.03.2007 10:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title