Haberler

Bursa: Kamyonlar, Dar Sokaklardaki Trafikte Korkutuyor

Bursa'nın doğu yakasında Bursaray inşaatındaki yavaşlık, ağır vasıta trafiğinin çilesini çeken Millet, Kazımkarabekir, Duaçınar, Yavuzselim ve Arabayatağı mahallelerindeki vatandaşların tepkisine sebep oluyor.

Bursa'nın doğu yakasında Bursaray inşaatındaki yavaşlık, ağır vasıta trafiğinin çilesini çeken Millet, Kazımkarabekir, Duaçınar, Yavuzselim ve Arabayatağı mahallelerindeki vatandaşların tepkisine sebep oluyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara Yolu'nda Polis Okulu Kavşağı'ndaki çalışması sebebiyle, şehir merkezine geliş Vakıfköy sapağından Arabayatağı-Yavuzselim mahalle içine verilirken, ağır vasıtalar da akşam saatlerinde plansız mahallelerdeki daracık sokaklarda yol almaya çalışıyor. 2 büyük okulun hemen önünden geçen yüklü devasa kamyonlar, hem öğrencilerin hem de sokak arasında yürümeye çalışan vatandaşların can güvenliğini tehdit ediyor.

Şehrin doğu tarafında oturan ve çalışan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) yetkililerinden çalışmaların daha hızlı ve verimli olması yönünde talepte bulunuyor. Bursaray B Etabı inşaatı çerçevesinde, Şükraniye İstasyon binasının inşaatı geçen 2 aylık süreye rağmen yavaş bir şekilde devam ederken, ulaşıma kapatılan Şükraniye-Duaçınar arasında ray döşeme konusunda hiçbir çalışma yürütülmemesi de yolun o çalışmalar içinde kapalı kalmasından dolayı vatandaşların tepkisine sebep oluyor.

Şehrin ana arteri olan Ankara Yolu'nda, trafik alt ve üst taraflardaki plansız dar sokaklı mahallelerde güçlükle yürütülürken, her gün doğu yakasından işine gidip gelenler ise saatlerce kuyrukta bekliyor. Gürsu Kavşağı'ndan Şehreküstü'ne 45 dakikadan önce ulaşamayan vatandaşlar, üst seviyedeki yöneticilerin üzücü bir kaza yaşanmadan bu hatalı uygulamaya çare üretmesini bekliyor. Mahalle sakinleri ayrıca, ağır vasıtaların şehir içine girişleriyle alakalı yeterli denetimin yapılmadığını, her saat mahalle arasında ağır vasıta bulunduğunu ifade etti.

Diğer taraftan, son kat asfalt çalışması sebebiyle Karayolları'na ait Çevre Yolu'nun batı kısmı da 24 Haziran'a kadar tek taraflı çalıştırılıyor. Şu anda İstanbul'dan İzmir'e gidiş Ovaakça yol ayrımında kapatıldı. Sürücüler, Özdilek yanındaki yakın çevre yolundan, Mutlular Mahallesi Acemler üzerinden gidiyor. 12 Haziran'dan sonra diğer bölüm asfaltlanarak Çevre Yolu 20 Haziran'da ulaşıma açılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title