Haberler

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu (bdt), 'Gönül Avcısı', 'Karşılaşmalar', 'Kahraman Karınca', 'Özgürlük Oyunu' ve 'Hiç Kimsenin Öyküsü' Adlı Oyunları Sahneleyecek

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), 'Gönül Avcısı', 'Karşılaşmalar', 'Kahraman Karınca', 'Özgürlük Oyunu' ve 'Hiç Kimsenin Öyküsü' adlı oyunları sahneleyecek.

Diego Fabbri'nin yazdığı, Levent Ulukut'un yönettiği komedi oyunu 'Gönül Avcısı'nın, dekoru Işın Mumcu, kostümleri Gülümser Erigür, ışık düzeni Mehmet Yaşayan'a ait.

Emir Çiçek, Ecehan Şarman Çetinkaya, Rüyam Dirin ve Demet Oran'ın rol aldığı oyunda, bir erkeğin üç kadınla ilişkisi konu ediliyor. 'Bir adam aynı anda üç kadını sevebilir mi? Üç kadına birden, yalan söylemeden onlara sahip olabilir mi? Bu üç kadın birbirlerini tanıyıp, bu adamı kabul edebilirler mi?' sorularına yanıtların arandığı oyunda, kahramanın içine düştüğü durum anlatılıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün, yarın 20.30'da, 15 Ocak Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.30'da sahneye konulacak.

Can Utku'nun yazdığı, Neriman Uğur'un yönettiği 'Karşılaşmalar' adlı oyunda, dekor Suar Şeylan'ın, kostüm Yeşim Türkgeldi'nin, ışık tasarımı Ali Karaman'ın imzasını taşıyor. Oyunda Nazan Kesal, Sinan Demir, Sitare Tuna, Bora Özkula, Serap Uluyol Karanfilci ve Kamil Korunan rol alıyor.

Kadın-erkek ilişkilerindeki komik ve trajik durumların anlatıldığı, 20, 40 ve 60'lı yaşlardaki üç çiftin karşılaşma öykülerinin konu alındığı oyun, bugün, yarın ve 15 Ocak Cumartesi günü 18.30'da Oda Tiyatrosu'nda seyircisinin karşısında olacak.

Çağlar Deniz'in yazdığı, Ahmet Somers'in yönettiği 'Kahraman Karınca' adlı çocuk oyununun, dekor ve kostümü Yeşim Türkgeldi, ışık tasarımı ise Kazım Öztürk'e ait.

Celal Bıyıklı, Derya Öztunç, Onur Sülen, Çağlar Ozan Aksu, Erkan Yılmaz, Atilla Tetik, Hayati Özen, Zafer Kaya, Ufuktan Dede, Çağlar Çelebi ve Yiğit Seyhan'ın rol aldığı oyun, AVP Sahnesi'nde, 16 Ocak Pazar günü saat 14.00'de sahnelenecek. Masal masumiyeti ve heyecanının hatırlanmasını amaçlayan çocuk oyununun konusu kısaca şöyle:

'Kahverengi karıncaların kolonisinde barışı ve paylaşımı seven kraliçeye rağmen hüküm süren bencil ve zalim general, kendi çıkarları için işçi karıncaları daha fazla çalışmaya zorlar. Bu duruma karşı çıkan Rinka, tutuklanarak hücreye kapatılır, ancak hücreden kaçar ve kırmızı karıncalardan yardım ister. Daha sonra kırmızı karıncalarla iyi bir plan yaparak kolonisini kurtarır, mutlu ve özgür bir yaşama kavuşturur.'

Adem Atar'ın yazdığı, Zeki Gürdal Karaoğlu'nun yönettiği 'Özgürlük Oyunu'nun dekorunu Hakan Dündar, kostümünü Funda Çebi, ışık düzenlemesini Kazım Öztürk yapıyor.

Hafize Gün, Elif Nutku, Meltem Evcioğlu, Belgin Bilgin, Arzu Tan Bayraktutan, Yasemin Şener, Hatice Sezer, Filiz Soyluoğlu, Nazan Kesal, Nergiz Acar, Derya Öztunç ve Cansu Yılmaz'ın rol aldığı oyunda 'en kıymetli hazine' olarak nitelendirilen 'yaşamak' konu ediliyor. Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde 18-20 Ocakta saat 20.30'da sahnelenecek.

- 'KAYNANAM NASIL KUDURDU'-

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 'Kaynanam Nasıl Kudurdu' adlı oyunu, Tayyare Kültür Merkezi'nde sergilemeye devam edecek.

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın 1927 yılında yazdığı, Ayşegül Çelik Şahin'in sahneye uyarladığı oyunun dekoru Tayfun Çebi'ye, kostümleri Funda Çebi'ye ait.

Geçkin yaşına rağmen bambaşka bir hayatın peşinde sürüklenen dul bir kadının yaşamını komik bir anlatımla gözler önüne seren oyun, her hafta Perşembe ve Cuma günleri saat 20.30'da, Cumartesi günleri de saat 14.00'da Tayyare Kültür Merkezi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

- SERGİLER-

Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'nde Serpil Kalkan'ın, Sami Güner Sanat Galerisi'nde Emine Acar'ın 10 Ocakta açılan resim sergileri 15 Ocaka kadar gezilebilecek.

Sami Güner Sanat Galerisi'nde Türkan Alptekin'in resim ve ebru sergisi, Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi'nde ise Sabiha Töre'nin resim sergisi 17-22 Ocak arasında görülebilecek.

(ZAK-EAY) - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title