Haberler

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinde Üslup Tartışması

Bursa Büyükşehir Belediyesinin temmuz ayı olağan meclis toplantısında, AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri arasında üslup tartışması yaşandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin temmuz ayı olağan meclis toplantısında, AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri arasında üslup tartışması yaşandı.

Büyükşehir Belediye Meclisinin temmuz ayı toplantısı Heykel'deki tarihi binada yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin başkanlık yaptığı meclis toplantısında, imar planlarına ilişkin maddelerin görüşüldüğü sırada söz alan CHP'li meclis üyesi Dr. Ceyhun İrgil'in sözleri tartışmalara neden oldu.

İrgil'in, "Bursa Ovası'nı kim 'koruyacağım' dediyse ona tecavüz etti, ırzına geçti" şeklindeki sözleri üzerine, AK Partili Meclis Üyesi ve Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, "Bu üslup meclise yakışmıyor, İrgil özür dilemeli" diye tepki gösterdi.

Karşıklıklı sarfedilen sözler ve ortamın gerginleşmesi üzerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe devreye girdi.

Altepe, şunları söyledi:

"Mecliste geçen her konuşma zapta geçer ve tarih olur. Söz ağzından çıkıncaya kadar masumdur, ama ağızdan çıkarsa o kişi sözünün esiridir. Meclis tutanaklarına o sözler girdi. Dökümleri alındığında bakılır ve utanılır. Burası meclis, söylenmemesi gereken birçok şey maalesef söyleniyor. Sözü söyleyen, söylediği sözün esiridir. Meclis üyeleri üsluplarına dikkat etmelidirler. "

Bursa Ovası'nın korunmasına yönelik sözler sarf ettiğini dile getiren İrgil ise özür dilemeyeceğini ifade etti.

-DOĞANBEY KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ-

Toplantıda gündeme gelen Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerinden ek ücretler istenmesiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konunun çözüm yerinin Ankara olduğunu söyledi.

Altepe, projenin tamamen hak sahipleri düşünülerek hayata geçirildiğini, TOKİ'nin sadece konutların yüzde 15'ini aldığını belirterek, "Orada 5 metrekare yeri olana bile daire verdik. Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Ancak bu ek ücretlendirmeler konusunda bizim de hoşumuza gitmeyen gelişmeler yaşandı. Bunun çözüm yeri Ankara. Ben ilgili bakanlarımızla konuyu görüştüm. Onlar da bir araya gelip meselenin çözümü için çalışıyorlar" dedi.

Bursa'yı daha yaşanılır ve modern bir kent haline getirmek için gece gündüz yoğun çaba harcadıklarını dile getiren Altepe, önemli projelerin mahkeme kararlarıyla durdurulmak istendiğini söyledi.

Altepe, yeni teleferik projesiyle ilgili mahkeme kararlarının da meclis gündeminde olduğuna dikkati çekerek, "Yeni teleferik inşaatı yapılacak. Vatandaş teleferiği mahkemeye veriyor. Uludağ tıklım tıklım. Uludağ yolu genişlesin diye vatandaş talepte bulunuyor. Biz de kapasiteyi 12 kat artırmak için çalışma başlattık. Teleferiğin kapasitesi artarsa yolları genişletmeye ağaçları kesmeye gerek kalmayacak. Bursa'yı sevmek bu mu?" diye konuştu.

-"ORTA YOĞUNLUKTA GELİŞME KONUT ALANI"-

Bu arada, Belediye Meclisinde yapılan oylamada, İmar ve Bayındırlık konusunun, Osmangazi ilçesi Demirtaş mahallesi, Panayır Mahallesi-Bursa modern (Yasemin Park) arasındaki alanın 'orta yoğunlukta gelişme konut alanı' olarak tanımlanmasına ilişkin 1\25000 ölçekli merkez planlama bölgesi nazım imar planı ve 1\5000 ölçekli Demirtaş nazım imar planı değişikliğiyle ilgili raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

- BURSA

Kaynak: AA / Politika

Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title