Haberler

Bursa: Bursa Smmmo'da Devir Teslim

Bursa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) seçimlerinde, 920 oyla Özcan Pamuk ve Bülent Çetin'i geride bırakarak yönetimi kazanan Ebubekir Şimşek görevi devraldı.

Bursa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) seçimlerinde, 920 oyla Özcan Pamuk ve Bülent Çetin'i geride bırakarak yönetimi kazanan Ebubekir Şimşek görevi devraldı.

Mesleğin kanunlaşmasının 17. yılı münasebetiyle Bursalı Mali Müşavirler, Fomara Han'daki oda merkezinde biraraya geldi. Başkan Ebubekir Şimşek, öncelikle 3 bin 24 üyesi bulunan odanın 2 bin civarında üyesinin seçimlere gelerek çok demokratik bir ortamda yönetimi belirlediğine dikkat çekerek, "İstanbul, Ankara, İzmir'deki oda seçimlerimizde yüzde 30 ila 40 arasında üyenin katılımı vardı. Bursa'da ise üyelerimizden yüzde 72'si seçimlere iştirak etti. Öncelikle odalarına sahip çıktıkları için bütün üyelerimize teşekkür ediyorum. Yönetimde ikinci dönemimde başkanlık görevine layık görüldük. Seçimlerden önce ortaya koyduğumuz 3 temel ilkemizi hassasiyetle uygulayacağız. Yönetimde hizmet, denetimde şeffaflık, disiplinde adalet ilkelerinden ayrılmadan, tüm meslektaşlarımızı kucaklayan bir anlayışla hizmet edeceğiz" dedi.

Serbest Muhasebecilik, Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu'nun 13 Haziran 1989 yılında yürürlüğe girdiğini hatırlatan Ebubekir Şimşek, "Ülkemizde gerek ekonomi gerekse vergi politikalarına yeni açılımlar getirmeye çalışan odalarımız, kayıt dışı ekonomiyi ve kayıt dışı istihdamı önlemede önemli gayretler içinde olup, vergi politikalarının nasıl olması gerektiğini her platformda dile getirmektedirler" diye konuştu.

Odadaki toplantıda, geçen dönemin Başkanı Özcan Pamuk ve yönetimiyle diğer aday Bülent Çetin de hazır bulundu. Başkan adaylarının birlik havasındaki toplantıda mali müşavirlerin odadan beklentileri de değerlendirildi. Seçimlerde 920 oy alarak başkanlığa seçilen Ebubekir Şimşek, 828 oy alarak 5 kişilik yönetime girmeyi başaran eski başkan Özcan Pamuk'tan görevi devraldı. Bu arada 897 oy alan Zeki Aytekin, 828 oy alan Ahmet Tevfik Şahin ve 823 oy alan Şevki Çelik de yönetim kurulu oluşturdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title